Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση με ευκαιρίες και... παγίδες

Η διήμερη ανοδική κίνηση της αγοράς δημιουργεί νέα δεδομένα για τους επενδυτές. Κρίσιμη η πορεία των διεθνών χρηματιστηρίων και η επιλογή των τίτλων. Ποιες μετοχές αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο της προσοχής.

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση με ευκαιρίες και... παγίδες

Από ρεκόρ σε ρεκόρ η Wall Street, προϋποθέσεις για να συντηρηθεί η ανοδική διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Είναι η σειρά των κολοσσών "νέας τεχνολογίας" να διατηρήσουν την ανοδική τάση στην αγορά της Νέας Υόρκης, με τον Nasdaq να έχει διαδεχθεί τον S&P500.

Στο χρηματιστήριο μας, η διήμερη "ανάσα" για τους long φέρνει τον Γενικό Δείκτη στις 637,75 μονάδες, τον FTSE25 στις 1.529,62 με τον Τραπεζικό στις 319,92 μονάδες. Δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση με θετικό πρόσημο και (υπό)στήριξη των δυνάμεων της αγοράς από τα blue chips, κυρίως την Coca Cola, αλλά και ομίλους που εξακολουθούν να εντυπωσιάζουν (και ) στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Χωρίς την συνδρομή των τραπεζικών η χθεσινή αντίδραση, πλην όμως ήταν (υπέρ) αρκετό το 5,67% της Coca Cola, η συγκέντρωση αγοραστικών δυνάμεων στον ΟΤΕ, τα νέα ιστορικά υψηλά της Τέρνα Ενεργειακής, η προετοιμασία για νέα υψηλά της Sarantis, αλλά και αρκετά ακόμη, που κράτησαν τους δείκτες σε ανοδικό momentum.

Συνεδρίαση Coca Cola η χθεσινή, με τα "ισχυρά χέρια" να βγάζουν την ισχυρή άνοδο, που είχε διαφανεί από τα χαμηλά της Δευτέρας, ακόμα. Συνεδρίαση ΟΤΕ η σημερινή αλλά και Εθνικής, με μερίδα traders πως στον ΟΤΕ μπορεί να επιτευχθεί κάτι ανάλογο, με αυτό της CC/hbc. Στα 12,65 η μετοχή και τα 12,85 ευρώ μπορεί να τα "δει" σήμερα- αύριο. Αλλά και στις τραπεζικές, η Εθνική πείθει πως μπορεί να υπερβεί τα 1,25 ευρώ, θα φανεί στην εξέλιξη της συνεδρίασης.

Στα σημαντικά, η χθεσινή δημοπρασία του ΟΔΔΗΧ για έντοκα 3μηνης διάρκειας. Ζητούσε 625 "τσίμπησε" 812,5 εκατ. με αρνητικό επιτόκιο, προς επίρρωσιν του σχετικού θέματος του Στέφανου Κοτζαμάνη για το θετικό αποτύπωμα -μέσω των επιτοκίων- στην επιχειρηματικότητα, σε μεγάλες αλλά και μεσαίου μεγέθους εταιρείες. Και είναι κάτι, αρκετά σημαντικό τις ημέρες της πανδημίας και των δραματικών συνεπειών της.
Είναι λεπτομέρειες αλλά είναι "ανάσες" σε αυτή την δύσκολη περίοδο και την δυσκολότερη συνέχεια που ακολουθεί.

Κοιτάμε μετοχές, όχι δείκτες: το μότο της στήλης και με αυτό θα κινηθούμε και σήμερα. Οι δύο τελευταίες συνεδριάσεις μας επιβεβαιώνουν, για να δούμε περιμένοντας (σήμερα-αύριο) και την συνδρομή του ΟΤΕ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v