Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο

Ο ΟΤΕ ξεχωρίζει στη σημερινή συνεδρίαση μετά τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσε. Οριακές οι μεταβολές για τον Γενικό Δείκτη και πιέσεις για τις τραπεζικές μετοχές. Χαμηλός ο όγκος συναλλαγών.

Στάση αναμονής στο Χρηματιστήριο

Αναστροφή κλίματος και τάσης στα χρηματιστήρια με αφορμή τις ανακοινώσεις της Τράπεζας της Αγγλίας, την εξέταση στο Κογκρέσο του νέου πακέτου στήριξης της Ουάσιγκτον και η εκτιμήσεις για περαιτέρω επιβάρυνση της κατάστασης του ευρω-τραπεζικού συστήματος.

Ενδεικτικά, πριν λίγο είχαν «γυρίσει» στην Νέα Υόρκη τα futures του S&P500 (από 0,21% χαμηλότερα και τις 3.309 μονάδες), στη Φρανκφούρτη, ο DAX διορθώνει από τις 12.794 στις 12.548 ενώ ο EuroStoxx Banks «μετρά» απώλειες 0,86% στις 61,10 μονάδες.

Με τις διεθνείς αγορές σε διόρθωση, στο χρηματιστήριο μας, η εικόνα διαμορφώνεται -συγκριτικά- καλύτερη, καθώς ο Γενικός Δείκτης συντηρείται στις 638 μονάδες. Ευρύτερα, πάντως, η αρχικά θετική τάση έχει αμβλυνθεί αισθητά, έχει αυξηθεί ο αριθμός των μετοχών με απώλειες, ενώ και σε ορισμένα blue chips οι πωλητές έχουν αντικαταστήσει τους αγοραστές. Ωστόσο είναι η υπεραπόδοση για τη μετοχή του ΟΤΕ, που διευκολύνει τους long στο να διαμορφώνεται ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, έστω και οριακά, στις 1.532 μονάδες. Με την συνδρομή συγκεκριμένων επενδυτικών δυνάμεων, με την Τέρνα Ενεργειακή να συνεχίζει σε νέα ιστορικά υψηλά, την Coca Cola να κρατά όλα τα κέρδη των προηγούμενων δύο ημερών, Jumbo, Lamda Development, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ να είναι σε διαπραγμάτευση με θετικό πρόσημο. 

Για ακόμη μία, πολλοστή, συνεδρίαση αδύναμος ο τραπεζικός κλάδος αλλά για την Εθνική να επιβεβαιώνεται το συγκριτικό πλεονέκτημα της, ενώ για την Alpha Bank η αρνητική διαγραμματική της απεικόνιση. Προφανές, πως και στον τραπεζικό κλάδο υπάρχει διαφοροποίηση, με Εθνική και Eurobank σε -συγκριτικά πάντα- καλύτερη θέση ως προς το βασικό πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων/ανοιγμάτων.

Συνεδρίαση ΟΤΕ, η σημερινή, εκ προοιμίου γνωστό για traders και επενδυτές. Συναλλαγές στο εύρος 12,72-12,89 ευρώ και με φορά long από την αρχή της συνεδρίασης. Στα 11,82 νωρίτερα η Τέρνα Ενεργειακή, στα 2,30 ο ΑΔΜΗΕ, στα 3,91 η ΔΕΗ, στα 16,20 η Jumbo, στα 3,675 η Aegean, στα 5,70 η Lamda, στα 8,085 η Mytilineos, στα 16,60 ο ΟΛΠ όλες με αγοραστές.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζουν Intrakat, Intracom, ΚΡΙ ΚΡΙ, Πλαίσιο, Πλαστικά Θράκης, ΟΛΘ, Τεχνική Ολυμπιακή, ElvalHalcor ενώ από τη χαμηλότερη: Performance, Intralot, Βιοκαρπέτ, EpsilonNet κ.α.

Για την βραχυπρόθεσμη τάση, συνακόλουθα το «κλείσιμο» Παρασκευής και πρώτης εβδομάδος του Αυγούστου, αρκετά θα εξαρτηθούν από την εικόνα της Wall Street. Στο επίκεντρο και τα οικονομικά αποτελέσματα, με την BlackRock στο επίκεντρο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v