Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος με χαμηλό τζίρο

Θετικό κλείσιμο για τον Γενικό Δείκτη αλλά η η αξία των συναλλαγών προσγειώθηκε στα 31 εκατ. ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ημερών. Πρωταγωνιστής της συνεδρίασης ο ΟΤΕ. Πιέσεις στην Alpha Bank, άνοδος για την Εθνική.

Χρηματιστήριο: Οριακή άνοδος με χαμηλό τζίρο

Σε αρνητικό βηματισμό έχουν γυρίσει οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, με τους ενεργούς Επενδυτές να προσπαθούν να τιμολογήσουν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται, ενώ παρακολουθούν τις εξελίξεις - διαπραγματεύσεις στις ΗΠΑ, για το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης.

Ερχόμενοι στο Ελληνικό Χρηματιστήριο και σε μία ακόμα συνεδρίαση – ορισμό της συναλλακτικής απραξίας, παρά τον χαμηλό τζίρο (ο χαμηλότερος των τελευταίων έξι συνεδριάσεων) και την κίνηση του Γενικού Δείκτη σε ένα εύρος που δεν ξεπέρασε τις επτά μονάδες, δεν έλειψαν οι εναλλαγές προσήμων, με τους λίγους αγοραστές να παίρνουν οριακά περισσότερες πρωτοβουλίες και να επιτυγχάνουν το κλείσιμο του ΓΔ με θετικό πρόσημο και σχετικά κοντά στα υψηλά ημέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά και το σημερινό κλείσιμο ο ΓΔ συμπλήρωσε τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με αθροιστικά κέρδη 4,15%, ενώ το σημερινό κλείσιμο που έδωσε συγκριτικό πλεονέκτημα στους αγοραστές, οφείλεται σε “stock picking” σε επιμέρους τίτλους του FTSE25.

Δεν είναι αισιόδοξοι οι περισσότεροι Αναλυτές, επισημαίνοντας ότι απόλυτα συγκρατημένες δηλώνουν οι Διοικήσεις των Εισηγμένων που ανακοινώνουν αποτελέσματα α΄ εξαμήνου και προχωρούν σε ενημέρωση των Παραγόντων της Αγοράς, επισημαίνοντας πως “δεν αποκλείουν οι τάσεις του δευτέρου τριμήνου να διατηρηθούν και στα επόμενα τρίμηνα, ενώ επιπλέον ανησυχούν για ένα δεύτερο κύμα πανδημίας”.

Από την άλλη και σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώνει σε εβδομαδιαία βάση το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, “πολύ χειρότερα του αναμενομένου εξελίσσεται η τουριστική σεζόν, καθώς η πανδημία ‘δείχνει και πάλι τα δόντια της’ στις Χώρες από τις οποίες ο κλάδος του Ελληνικού Τουρισμού αναμένει αφίξεις. Οι πληρότητες στα Ξενοδοχεία δεν ξεπερνούν την περίοδο αυτή το 30% και οι εισπράξεις δεν θα υπερβούν πολύ τα 3 δισ. ευρώ για όλη τη χρονιά, μεγέθη που συμφωνούν με ένα από τα χειρότερα σενάρια που είχαν διατυπωθεί στην αρχή της σεζόν”.

Μετά από αρκετές συνεδριάσεις πλάγιας κίνησης, εκ νέου αισθητή την παρουσία τους έκαναν οι αγοραστές στην Αγορά ομολόγων, με αποτέλεσμα την νέα υποχώρηση των αποδόσεων (στο 1,008% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους).

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και ξεκινώντας και σήμερα από το ταμπλώ των Δεικτοβαρών Τραπεζικών μετοχών, οι οποίες όλες ανεξαιρέτως άλλαξαν και τα δύο πρόσημα κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, η τελική εικόνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μικτή, με οριακή επικράτηση των τίτλων με θετικό πρόσημο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έπεισε ότι ο κλάδος μπορεί να ηγηθεί, με την τρέχουσα ειδησεογραφία, της επόμενης ανοδικής αντίδρασης.

Και τα δύο πρόσημα άλλαξε και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών, κινούμενος μεταξύ 321,96 (+0,64%) και 315,58 μονάδων (-1,36%). Πριν τις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε στις 319,87 (-0,02%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 319,97 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,02%.

Όσο ο εν λόγω δείκτης παραμένει χαμηλότερα των 344 μονάδων (ημερήσιο “stop short”), οι πιθανότητες νέας δραματικής επιδείνωσης της τεχνικής εικόνας είναι περισσότερο από αυξημένες, με τις επόμενες αντιστάσεις να εντοπίζονται στις 353 και 370 μονάδες.

Μόνο ανοδική διαφυγή με κλείσιμο υψηλότερα των 370 μονάδων, θα επιστρέψει στους Αναλυτές να υποστηρίξουν ότι τα αρνητικά σενάρια, “αναβάλλονται για αργότερα”.

Οι πρώτες στηρίξεις στις 300 και 294 μονάδες.

Ερχόμενοι στον μη Τραπεζικό 25αρη, αξίζει να σημειωθεί ότι στα χαμηλά ημέρας, μόνο οι τίτλοι των Jumbo (+1,37%) και ΟΤΕ (+1,98% και λόγω των ικανοποιητικών αποτελεσμάτων α΄ εξαμήνου που ανακοίνωσε) “επέπλευσαν” με θετικό πρόσημο.

Όμως το “κουδούνι” της λήξης, με θετική ημερήσια μεταβολή “άκουσαν” οι Αεροπορία Αιγαίου (+0,55%), ΔΕΗ (+0,77%), ΕΕΕ (+0,92%), Lamda Development (+0,71%), Jumbo (+1,37%), Fourlis (+0,25%), Μυτιληναίος (+0,87%), ΟΛΠ (+0,36%), ΟΠΑΠ (+0,25%), ΟΤΕ (+1,98%), Τέρνα Ενεργειακή (+0,87% και νέο ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο) και αμετάβλητη η μετοχή της ΕΧΑΕ.

Χωρίς να έλθει σε επαφή με το θετικό πρόσημο κινήθηκε η μετοχή της Viohalco (-1,24%). Όσο ο εν λόγω τίτλος επιμένει να μην δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 2,475 ευρώ (ημερήσιο “stop short”), είναι θέμα χρόνου να δοκιμάσει την επόμενη στήριξη στην ζώνη 2,20 – 2,19 ευρώ.

Παρά την αρνητική ημερήσια μεταβολή, συμπλήρωσε τρεις συνεδριάσεις με κλεισίματα υψηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 6,00 ευρώ, η μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,66%). Όσο ο τίτλος δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 6,10 – 6,20 ευρώ, οι “sellers” θα συνεχίσουν να διαμορφώνουν κλίμα και διαθέσεις. Το ημερήσιο “stop short” στα 6,63 ευρώ, ενώ σε περίπτωση επιστροφής των πωλητών, το τελευταίο “οχυρό” των “buyers” στα 5,70 ευρώ.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, ακόμα ένα ιστορικό υψηλό σε κλείσιμο για την Κρι Κρι (+0,98%), επιμένει πλαγιοανοδικά η Intralot (+4,44%), “καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων για την ΕΚΤΕΡ (-2,01%), κάτω και από την τιμή της δημόσιας πρότασης (0,71 ευρώ) η Pasal (-4,23%), ενώ υπήρχε προσφορά σε Μοτοδυναμική (-7,07%), Κορδέλλου (-4,83%), Κυριακούλη (-2,50%), Δρομέα (-3,33%), Εβροφάρμα (-1,79%), Αλουμύλ (-1%), Mevaco (-2,24%), MIG (-1,83%) και Cenergy (-0,32%).

Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Βιοκαρπέτ (+7,91%) και Ιντρακόμ (+2,26%), τέσσερις ανοδικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, στις τελευταίες πέντε, για Ίλυδα (+10,99%) και Ευρ. Πίστη (+2,26%), ενώ επέστρεψαν οι αγοραστές στην Performance Technologies (+7,59%) και αν ολοκληρώθηκαν οι ρευστοποιήσεις από τους “γρήγορους”, σαν πιθανότερο σενάριο δείχνει η καταγραφή νέων υψηλών.

Για τον Γενικό Δείκτη, παραμένει πρώτο ζητούμενο η επιστροφή υψηλότερα των 659 – 664 μονάδων και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, υψηλότερα των 1546 – 1571 μονάδων.

Τι λένε οι Αναλυτές

“Τα αποτελέσματα του ΟΤΕ πριν το άνοιγμα και της Εθνικής μετά το κλείσιμο της Αγοράς, διαμόρφωσαν την ειδησεογραφία της ημέρας. Το επιλεκτικό ενδιαφέρον ίσως βοηθήσει, προκειμένου να συσσωρεύσει η Αγορά στα τρέχοντα επίπεδα τιμών”, εκτιμά η Beta Sec.

“Το πρωί, ο ΟΤΕ ανακοίνωσε τα εξαμηνιαία αποτελέσματά του, ενώ το απόγευμα τη σκυτάλη των ανακοινώσεων πήρε η Εθνική Τράπεζα. ΟΙ συναλλαγές δεν αυξήθηκαν, ενώ ο Τραπεζικός κλάδος ‘υπονομεύει το εγχείρημα της αναρρίχησης του ΓΔ προς ψηλότερα επίπεδα. Την ίδια ώρα η Wall Street να συνεχίζει να ίπταται”, επισημαίνει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Ο ΓΔΧΑ επέστρεψε εντός του προηγούμενου εύρους διαπραγμάτευσης, των 620 με 660 μονάδων. Στο εξωτερικό φαίνεται να προτιμάται μια στάση αναμονής, μετά και την άνοδο των τελευταίων εβδομάδων. Σήμερα πριν την συνεδρίαση ανακοίνωσε αποτελέσματα β΄ τριμήνου ο ΟΤΕ. Επιπλέον, μετά το κλείσιμο δημοσίευσε αποτελέσματα και η ΕΤΕ. Ένα σταθεροποιητικό διεθνές επενδυτικό κλίμα με παράλληλη στήριξη από τα μεγέθη του δύσκολου β΄ τριμήνου στο εσωτερικό, ενδέχεται να ευνοήσει το ΧΑ.”, αναφέρει στις εκτιμήσεις της η Leon Depolas Sec.

“Πρώτο σημείο στήριξης οι 630 μονάδες και πρώτο σημείο αντίστασης οι 650 μονάδες. Καλύτερα των προβλέψεων (+9%) ήταν τα λειτουργικά και τα καθαρά κέρδη της ΕΕΕ στο εξάμηνο. Ο Όμιλος παρήγαγε ελεύθερες ταμειακές εκροές ύψους €39 εκατ., λόγω της μείωσης των λειτουργικών κερδών και της αύξησης των κεφαλαίων κίνησης σε αυτό το περιβάλλον, με αποτέλεσμα ο καθαρός δανεισμός να αυξηθεί κατά €128 εκατ., σε σχέση με το 2019. Εκτιμούμε ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους θα είναι πολύ καλύτερο και παραμένουμε θετικοί για την μετοχή. Κατέθεσε αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων ‘Ηρακλής’ η Alpha Bank. Η αίτηση αφορά δύο τιτλοποιήσεις με την κωδική ονομασία ‘Galaxy II’ και ‘Orion’, συνολικού ύψους €7,67 δισ. (€5,75 δισ. για το ‘Galaxy II’ και €1,92 δισ. για το ‘Orion’) προκειμένου να δοθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου στις ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας €3,04 δισ. Η αίτηση για το ‘Galaxy IV’ θα ακολουθήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Προχώρησε στην σύναψη σύμβασης εργολαβίας, για την κατασκευή ενός σύγχρονου Κέντρου αποθηκών και διανομής, προδιαγραφών πυροπροστασίας κατηγορίας Ζ3 και συνολικής επιφανείας 20.764 τ.μ., BriQ Properties. Το Κέντρο αποθηκών και διανομής κατασκευάζεται επί των όμορων οικοπέδων που απέκτησε η Εταιρεία στον Ασπρόπυργο Αττικής, συνολικής επιφανείας 57.529 τ.μ. Το εργολαβικό αντάλλαγμα θα ανέλθει σε €9,6 εκατ. και θα καταβάλλεται σταδιακά έως την αποπεράτωση του έργου, η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2021. Η επένδυση θα χρηματοδοτηθεί από τα κεφάλαια που αντλήθηκαν κατά την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Η συμμετοχή της Silchester International Investors LLP στον ΑΔΜΗΕ μειώθηκε σε 4,99% των δικαιωμάτων ψήφου, ή 11.565.850 μετοχές, από 5,61% των δικαιωμάτων ψήφου, ή 13.009.018 μετοχές”, σημειώνει η Merit Sec.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο συνέχισε την προσπάθειά του να διατηρηθεί στα επίπεδα των 635 - 645 μονάδων. Η πρόσφατη τεχνική αντίδραση, μικρού κόστους και χαμηλού ενδιαφέροντος, έφερε δείκτες και μετοχές στις πρώτες σημαντικές αντιστάσεις τους. Οι χαμηλοί όγκοι, αλλά και η Καλοκαιρινή ραστώνη δεν πείθουν τους Επενδυτές, Εγχώριους και Ξένους, ότι υπάρχει ικανή δυναμική για να οδηγηθούμε σε βιώσιμα υψηλότερα επίπεδα, τονίζει ο Λουκάς Παπαϊωάννου.

Με δεδομένα & γνωστά τα προβλήματα που κυριαρχούν τόσο σε Παγκόσμιο, όσο και σε Εθνικό επίπεδο, η αυξημένη επιφυλακή συνεχίζεται από τους Επενδυτές, αν και ο Αμερικανικός τεχνολογικός δείκτης καταγράφει συνεχώς νέα ιστορικά υψηλά, αλλά με συγκριμένους τίτλους.

Η Ελληνική ομολογιακή Αγορά συνεχίζει να δείχνει υποδειγματική συμπεριφορά, με τους Ελληνικούς Κρατικούς τίτλους να συνεχίζουν να παραμένουν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Η πρόσφατη δημοπρασία εντόκων γραμματίων με αρνητικό επιτόκιο, αλλά και η προσπάθεια του 10ετους Κρατικού ομολόγου, να διασπάσει την σημαντική τεχνική περιοχή αποδόσεων του 1,00%, καθησυχάζει τους Εμπλεκόμενους στην ομολογιακή Αγορά.

Η Χρηματιστηριακή Αγορά συνεχίζει να παρουσιάζει αρνητική μεσοπρόθεσμη τεχνική εικόνα, όσο παραμένει χαμηλότερα των 660 μονάδων ο ΓΔ και χαμηλότερα των 1570 ο FTSE25.

Η ένταξη της ΑΛΦΑ στο πρόγραμμα τιτλοποιήσεων "Ηρακλής" δείχνει τον δρόμο σε ΕΤΕ & Πειραιώς στο άμεσο μέλλον. Το πόσο θα βοηθήσει αυτό μετοχικά τις Τραπεζικές μετοχές, μένει να το δούμε στο ταμπλώ, αν και η μέχρι τώρα πορεία των ήδη ενταγμένων Τραπεζών, δεν έχει βοηθήσει ιδιαίτερα τις αποτιμήσεις τους.

Συμπερασματικά, τα προβλήματα της Παγκόσμιας οικονομίας παραμένουν, ενώ η ψυχολογία των Επενδυτών παραμένει ευμετάβλητη και χρήζει αυξημένης προσοχής.

Η συνεχιζόμενη υπερ-πτήση του Χρυσού πάνω από το $2.060, δείχνει ότι πολλοί φοβούνται τα συνεπακόλουθα από την απεριόριστη ρευστότητα που διοχετεύεται στις Αγορές.

Μία διορθωτική κίνηση στις Ξένες Αγορές, για διαφόρους λόγους, θα ταλαιπωρήσει και τα Περιφερειακά Χρηματιστήρια, όπως το δικό μας, κυρίως λόγω της ρηχότητάς του, των χαμηλών όγκων και της έλλειψης ενδιαφέροντος από Ξένους Επενδυτές.

Ιδιαίτερης προσοχής χρήζει η συνεχής υποτίμηση της Τουρκικής Λίρας, έναντι κυρίως του EURO, που έχει σπάσει έγκυρα το σημαντικό τεχνικό επίπεδο του 8,25 και δίνει αρκετά υψηλότερους στόχους, με κοντινότερο επίπεδο το 8,70. Τα προβλήματα που δημιουργεί η απαξίωση του Τουρκικού Νομίσματος στην Τουρκική Οικονομία, θα καταστούν ανυπέρβλητα, αν παραμείνει η ισοτιμία σε αυτά τα επίπεδα.

Το τεράστιο ύψος Ιδιωτικού & Εταιρικού χρέους σε Ξένο Νόμισμα, θα τινάξει τις υπερδανεισμένες Επιχειρήσεις στον αέρα. Όμως παρενέργειες θα υπάρξουν και στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό τομέα, που είχε δανείσει αυτές τις Επιχειρήσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Τράπεζες από την Ισπανία, την Ιταλία, αλλά και την Γερμανία, θα αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Επιπλέον η κατάρρευση της Τουρκικής Οικονομίας, μπορεί να κάνει τον T. Erdogan ακόμα ποιο απρόβλεπτο και επικίνδυνο στο επόμενο διάστημα..

“Με τόσο χαμηλούς όγκους συναλλαγών στο Χ.Α., συνεχίζουμε να παραμένουμε επιφυλακτικοί & σε εγρήγορση, μέχρι να διασπαστούν έγκυρα σημαντικές αντιστάσεις, τόσο σε δείκτες, όσο και σε μετοχές. Σε περίπτωση μεγάλων πιέσεων, επικεντρωνόμαστε αυστηρά σε μετοχές με καλά θεμελιώδη μεγέθη, υψηλή ρευστότητα και αμυντικούς κλάδους”, τονίζει ο Οικονομολόγος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές εξελίξεις

Μόνο ο Αυστραλός ASX 200 διασώθηκε από τους πωλητές, όπως δείχνει η τελική εικόνα για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Αρνητικά τα πρόσημα στην Ευρώπη, μικτές οι διαθέσεις και οριακές οι μεταβολές στην Wall Street.

Ήπιες πιέσεις στο Ευρώ, μικρά κέρδη για το Πετρέλαιο.

Προς νέα ιστορικά υψηλά ο Χρυσός, που βρήκε αντίσταση στις παρυφές των $2070, συνεχίζει να υπεραποδίδει το Ασήμι, πέρασε και τα $11800 το Bitcoin.

Η Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των Αναλυτών, διατηρώντας το επιτόκιό της σταθερό, στο ιστορικό χαμηλό του 0,1%. Η BoE διατήρησε αμετάβλητο και το πρόγραμμα αγορών ομολόγων στις 745 δισ. Λίρες.

Άνοδο για δεύτερο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν τον Ιούνιο οι κατασκευαστικές παραγγελίες στη Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας της Χώρας. Συγκεκριμένα, οι κατασκευαστικές παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 27,9% τον Ιούνιο, σε προσαρμοσμένους όρους, μετά από αύξηση 10,4% τον Μάιο, ενώ οι Αναλυτές προέβλεπαν αύξηση 11%.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας υποχώρησε κατά 249000 την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, αλλά διατηρήθηκε πάνω από το επίπεδο του 1 εκατομμύριου. Ειδικότερα, οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν στα 1,18 εκατ. την εβδομάδα που έληξε στις 1 Αυγούστου, από 1,42 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα. Οι Αναλυτές προέβλεπαν μικρή πτώση στα 1,4 εκατ.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα της σημερινής συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 642,2 (+0,70%) και 635,89 μονάδων (-0,29%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 640,08 (+0,37%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 640,6 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,45%.

Ο τζίρος στα 30,6 εκατ., από τα οποία τα 6,5 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΜΟΗ, ΕΧΑΕ), ενώ ΟΤΕ και ΟΠΑΠ απέσπασαν το 36% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν “κοκκίνισαν” οι ΛΑΜΔΑ, ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ, ενώ δεν ήλθαν σε επαφή με το θετικό πρόσημο οι ΒΙΟ και ΕΥΔΑΠ.

Μέσω των τελικών δημοπρασιών στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι Μυτιληναίος και ΟΤΕ και στο χαμηλό οι Ελλάκτωρ και ΕΥΔΑΠ.

Απλά ικανοποιητική η τελική εικόνα με 53 ανοδικές μετοχές, έναντι 39 πτωτικών, ενώ 11 τίτλοι τερμάτισαν την συνεδρίαση με κέρδη μεγαλύτερα του 5%.

---ΧΠΑ

Συνεχίστηκε η προσπάθεια αργής ανοδικής αντίδρασης και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να υποχωρούν ακόμα περισσότερο τόσο στο συμβόλαιο του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (12.887 συμβόλαια).

Στα 4.501 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 4.516 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Αύγουστος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 223, 178 για τον Αύγουστο και 45 για τον Σεπτέμβριο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 1.536) κινήθηκε μεταξύ 1.519,75 και 1.538,5 μονάδων.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (12.186 Τέρνα Ενεργειακή), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (2.185), Alpha Bank (4.238), Πειραιώς (842), ΔΕΗ (113), Εθνική (2.642), MIG (1.415), ΟΠΑΠ (189), ΓΕΚ (102), Ελλάκτωρα (120), Μυτιληναίο (368), Τέρνα Ενεργειακή (146), ΟΤΕ (126).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Σεπτέμβριος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 43.556, MIG 43.531, Alpha Bank 92.633, Εθνική 33.798, Πειραιώς 15.741, Ελλάκτωρα 10.717.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

       Position Holder                             Name of Issuer                     NSP               Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,57%

2020-06-19

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,90%

2020-05-13

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORP. SA

 

1,59%

 

2020-06-16

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,55%

 

2019-10-15

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1%

2020-05-13

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 43.344.068 τεμ., (από 43.344.068 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 16.594.360 τεμ. (17.013.360), ΔΕΗ 5.793.732 τεμ. (5.829.696), Eurobank 50.824.563 τεμ. (50.824.563), ΟΠΑΠ 1.430.593 τεμ. (1.430.593), Εθνική 9.267.674 (9.267.674), Folli Follie Group 1.120.847 τεμ. (1.120.847).

(*) Τα στοιχεία συναλλαγές δανεισμού τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους Χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ, έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

Θανάσης Σταυρόπουλος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v