Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοιτά υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Μικρή άνοδος για το Γενικό Δείκτη, με τη μετοχή του ΟΤΕ στο επίκεντρο των κινήσεων trading. Κίνηση υψηλότερα για τις τραπεζικές μετοχές, μεγαλύτερη για τη μετοχή της Εθνικής. Ποια «χαρτιά» ξεχωρίζουν από τα μεσαία.

Κοιτά υψηλότερα το Χρηματιστήριο

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης τα ευρωπαϊκά, παίρνουν, ακόμη λίγες ανάσες οι long, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Το διορθωτικό ξεκίνημα στην Φρανκφούρτη δεν επηρέασε ιδιαίτερα τους traders στην Αθήνα, που από νωρίς-νωρίς έδειξαν τις προθέσεις τους. Με επίκεντρο τον ΟΤΕ, "βαριά" μετοχή, που μπορεί να κάνει, προς όφελος των long, την διαφορά.

Συν τω χρόνω φάνηκε να περιορίζονται οι αρχικά μεγαλύτερες απώλειες για τον DAX στις 12.862 μονάδες και για τη μετοχή της Deutsche Telekom στα 15,070 ευρώ.

Μεγαλύτερος μέτοχος του ΟΤΕ ο γερμανικός όμιλος, επωφελείται από τις εξελίξεις στην ρουμανική αγορά, με τις πληροφορίες να αναφέρονται και στα γερμανικά Μέσα.

Με τη μετοχή του ΟΤΕ έως τα 13,66 ευρώ η συνεδρίαση ξεκινά με τον Γενικό Δείκτη να φθάνει έως τις 640,45 μονάδες για να διολισθήσει στη συνέχεια λόγω ανάλογης κίνησης του τίτλου του Οργανισμού.
Ηδη, από την αρχή της συνεδρίασης φάνηκε πως (κυρίως) βραχυπρόθεσμοι θα επικεντρώνονταν στο trading στη μετοχή του ΟΤΕ, κάτι που αποτυπώνεται στη μακράν μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα και τζίρο. Αρκετά χαμηλότερα, σε μεγέθη, Eurobank, Εθνική, Πειραιώς και Alpha Bank.

"Μάχη" αγοραστών vs πωλητών στη μετοχή του Ομίλου, με τους δεύτερους να πιέζουν έως τα 13,34 ευρώ, προϊδεάζοντας για μία- αν μη τι άλλο- ενδιαφέρουσα συνέχεια. Με ικανοποιητικό volatility η μετοχή μπορεί να είναι στο επίκεντρο και προς τη συνεδρίαση της Παρασκευής, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση της τάσης και στα Παράγωγα. Ελάχιστα τα ΣΜΕ με μικρό premium 1,01% για την τρέχουσα σειρά και 0,88% την επόμενη.

Ανοδικής διαφυγής συνέχεια για τον τραπεζικό κλάδο, προς τις 330 ο ΔΤΡ, με θετικό πρόσημο και οι 4, μεγαλύτερο για την Εθνική, στα 1,135 (1,75%).

Στην περιοχή των 1.530 ο FTSE25, με περιορισμένες πωλήσεις για την πλειονότητα των blue chips.

Ιντεάλ, Intrakat, Ιατρικό, MIG, Πλαίσιο κ.α από τις 29 με θετικό πρόσημο. Με 120 χωρίς μεταβολή και με την αξία των συναλλαγών, στα 2,1 εκατ. (στις 11.00' ).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v