Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Με τράπεζες πάνω από τις 640 μονάδες

Διευρύνονται τα κέρδη για το Γενικό Δείκτη, καθώς γύρισαν σε θετικό έδαφος οι ευρωαγορές λόγω και του σινιάλου από τις ΗΠΑ. Στις τραπεζικές μετοχές ποντάρουν οι αγοραστές, μεγάλη μάχη στον ΟΤΕ. Ξεχωρίζει ανοδικά η Aegean.

Χρηματιστήριο: Με τράπεζες πάνω από τις 640 μονάδες

Η Wall Street "σέρνει" ανοδικά τα ευρωπαϊκά, και στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι long κερδίζουν ακόμη λίγο από το χαμένο έδαφος.

Είναι η "αγορά των αγορών", η Νέα Υόρκη που δεν αφήνει να διορθώσουν Φρανκφούρτη, Παρίσι κ.α διεθνείς αγορές. Είναι η εικόνα, αρχικά, των futures του S&P500 που ξαναδίνουν προβάδισμα στους αγοραστές στις ευρωπαϊκές αγορές. Και διευκολύνουν το έργο των ομολόγων τους, στην Αθήνα, να κινηθούν προς τις 645 μονάδες.

Με περιορισμένες, αλλά συγκριτικά περισσότερες από εχθές, συναλλαγές, traders και επενδυτές αξιοποιούν την αφορμή, που τους δίνεται και εδώ και λίγη ώρα εντείνουν τις κινήσεις τους. Με αποτέλεσμα να επιταχύνεται- συγκριτικά πάντα- ο ρυθμός, να βγαίνουν εντολές σε τραπεζικές, blue chips, να διευρύνεται η μόχλευση σε μεσαία και χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση. Να αποκτά, επί τέλους ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον η συνεδρίαση.

Προς τις 335 με 3,26% ο τραπεζικός δείκτης, υπεραποδίδοντας της αγοράς και του 25άρη, ενδεικτικό της τάσης που διαμορφώνεται βραχυπρόθεσμα. Τηρουμένων των αναλογιών, εικόνα που προσομοιάζει και στα Παράγωγα με το premium για την τρέχουσα σειρά (Αυγούστου) λήξης την Παρασκευή στο 1,47%.

Η μεγάλη "μάχη" αδιαμφισβήτητα γίνεται στον ΟΤΕ, μεταξύ long vs short, με τους πρώτους να ξεκινούν έως τα 13,66 και τους δεύτερους να πιέζουν, στη συνέχεια, έως 0,40 χαμηλότερα. Εκ προοιμίου γνωστό, πως στον ΟΤΕ θα επικεντρώνονταν οι δύο πλευρές, με την δεύτερη να μην επιτρέπει να ξεφύγει η τιμή προς τα 14 ευρώ, στόχος που θα επιτευχθεί με την πρώτη ευκαιρία.

Για τον τίτλο του Οργανισμού, το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου, αλλά με Εθνική, Alpha Bank και Eurobank να ακολουθούν, και με την Jumbo να κλείνει την 5άδα.

Το ενθαρρυντικό- πάντα βραχυπρόθεσμα- είναι η αλλαγή των ισορροπιών μεταξύ αγοραστών- πωλητών, καθώς στην πρώτη ώρα συνεδρίασης υπερίσχυαν οι δεύτεροι στην πλειονότητα των blue chips για να αναλάβουν οι πρώτοι, και σταδιακά από τις 12.30'-13.00' να φέρουν τον δείκτη προς τις 1.540 μονάδες.
Περίπου, στις τιμές, που είχαμε αναφέρει στα προηγούμενα δύο σχόλια μας.

Για την Εθνική, η ισχυρότερη αντίδραση, με 4,71% στα 1,168 ευρώ.

Από τα blue chips, με 3,71% στα 3,635 ευρώ καταγράφεται η μεγαλύτερη απόδοση για τον τίτλο της Aegean.

Στα 4,08 ο Fourlis, στα 11,75 η Μotor Oil, στα 5,36 τα ΕΛΠΕ, στα 2,32 η Viohalco, στα 11,34 η ΤΙΤΑΝ.

Στο 2/1 με 64 μετοχές με θετικό πρόσημο, και όπως αναμένονταν ένταση της μόχλευσης σε μετοχές της μεσαίας- χαμηλότερης κατηγορίας. Για Forthnet, Ιατρικό, Fieratex, Frigoglass, MIG, Intrakat το μεγαλύτερο ποσοστό.

Στα 20,46 εκατ. με το 1,04 εκατ. μέσω προσυμφωνημένης συναλλαγής ο τζίρος, στις 15.10'

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v