Χρηματιστήριο: Μπροστά σε τοίχο ο Γενικός Δείκτης

Πτωτικό το ξεκίνημα για τον ΓΔ. Πρώτος στόχος η επιβεβαίωση των στηρίξεων για δείκτες και μετοχές μετά τις τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις. Η σημαντική αντίσταση, τα σενάρια για τράπεζες - blue chips και η λήξη στα παράγωγα.

Χρηματιστήριο: Μπροστά σε τοίχο ο Γενικός Δείκτης

Επιτεύχθηκε ο πρώτος, ελάχιστος, στόχος των long στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Μ' ένα μικρό ανοδικά διορθωτικό σερί, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 646,27 μονάδες, και, πλέον,
βρίσκεται αντιμέτωπος με την σημαντική αντίσταση των 652 μονάδων (*).

Με απόδοση 1,41%, σε διάστημα εβδομάδος, για τον ΓΔ και με 8,20% για τον τραπεζικό κλάδο σε συνδυασμό με το χθεσινοβραδινό "γύρισμα" στην Wall Street, πολύ πιθανά ορισμένοι να επιδιώξουν να "κλειδώσουν" μέρος των βραχυπρόθεσμων αποδόσεων τους.

Προβλημάτισε την Νέα Υόρκη η Fed, συνεπώς κατ' αρχήν να δούμε την αντίδραση των ευρωπαϊκών αγορών. Και για το ΧΑ, τις πρώτες, διερευνητικές, εντολές που θα περαστούν στην διάρκεια της προσυνεδρίασης.

Για αυτό, ζητούμενο είναι η επιβεβαίωση των στηρίξεων για βασικούς δείκτες, μετοχές με την εστίαση των traders να στρέφεται κυρίως προς τον τραπεζικό κλάδο.

Στις 342,77 μονάδες, με την Eurobank στα 0,434 ευρώ, την Εθνική στα 1,18 , την Alpha Bank στα 0,5642 και στα 1,32 ευρώ την Πειραιώς. Συνεκτιμώντας, πως ένα σημαντικό μέρος του χθεσινού τζίρου πραγματοποιήθηκε στις 4 συστημικές, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη σημερινή συνεδρίαση. Και, έπεται, η αυριανή που λόγω της λήξης της απλής σειράς μηνός Αυγούστου, στα Παράγωγα, έχει τη σημασία της.

Το πρόβλημα του κορωνοϊού σταθερή παράμετρος για την στάση των επενδυτών διεθνώς, νωρίτερα εξ' αυτής διόρθωσαν οι αγορές στην Ασία. Ενώ και στην Ευρώπη προβληματίζει η επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία. Στις 12.977 ο DAX, "δείχνει" να έχει περιθώριο διόρθωσης, ενδεχόμενο που πιθανόν να επηρεάσει και το δικό μας "ρηχό" χρηματιστήριο.

Για αυτό, πέραν των τραπεζικών προσοχή θα πρέπει να δοθεί στον ΟΤΕ, καθώς ήταν η "βαριά" μετοχή που με αυξημένες συναλλαγές/τζίρο αντέδρασε 2,86% στα 13,68 με υψηλό ημέρας, στα 13,72 ευρώ. Τα 13,30 χθεσινό χαμηλό που θα πρέπει να ειδωθεί σε συνδυασμό με τα 23,22 ευρώ της Coca Cola αλλά και την 3άδα των Motor Oil, Jumbo και Mytilineos που διόρθωσαν εχθές. Στα 11,90, στα 15,54 και στα 7,74 ευρώ αντίστοιχα. Σε κάποια/ες εξ΄αυτών θα πρέπει να βγει αντίδραση. Για να δούμε.

Συνεκτιμώντας, πως συναλλαγές κατοχύρωσης μέρους βραχυπρόθεσμων θέσεων είχαμε και σε αρκετές μετοχές της μεσαίας- χαμηλότερης κατηγορίας.

(*) μέτρηση, για τον Γενικό Δείκτη, στον Εκηβόλο.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v