Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ηπιες κινήσεις για τους βασικούς δείκτες

Οριακές είναι οι μεταβολές για τις περισσότερες μετοχές της εγχώριας αγοράς που δεν ακολουθεί τα απανωτά ρεκόρ στις ΗΠΑ. Περιορισμένες οι συναλλαγές στο πρώτο κομμάτι της συνεδρίασης. Στις τράπεζες επικεντρώνεται το ενδιαφέρον.

Χρηματιστήριο: Ηπιες κινήσεις για τους βασικούς δείκτες

Σε θετικό πρόσημο "γύρισαν" τα ευρωπαϊκά, για το 3 στα 3 θα επιχειρήσουν οι long, σήμερα, στο
Χρηματιστήριο Αθηνών. Με το βλέμμα στην Wall Street η Ευρώπη και με την Νέα Υόρκη να μην αφήνει χώρο για διόρθωση στην Φρανκφούρτη το εύλογο ερώτημα (κυρίως) των traders είναι για πόσο και πως θα μπορούσε να συνεχιστεί  η εν εξελίξει κίνηση στις αγορές.

Προφανές, πως ο ρυθμός υπαγορεύεται από τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά στην "αγορά των αγορών", με τα futures του S&P 500 νωρίτερα να "δείχνουν" από 0,18% υψηλότερα και τις 3.393 μονάδες.

Στα της αγοράς μας, από την αρχή φάνηκε η διάθεση των long να εκμεταλλευτούν την "αμερικανική συνδρομή" και να επιχειρήσουν να ανεβάσουν τον πήχη λίγο υψηλότερα. Συναλλαγές, μάλλον στα χθεσινά βελτιωμένα- συγκριτικά πάντα- μεγέθη με εστίαση σε τραπεζικές και συγκεκριμένα blue chips. Εως τις 646,89 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, καλό θα ήταν ένα "κλείσιμο" πάνω από τις 650, σήμερα, αλλά υπάρχει χρόνος μέχρι και την Παρασκευή. Αλλωστε η λογική μας είναι: κυρίως μετοχές και δευτερευόντως δείκτες.

Προς τις 340 ο Δείκτης Τραπεζών, στις 1.548 ο FTSE25, σε σημεία αναστροφής οι ΓΔ και 25άρης, θα επιχειρηθεί η υπέρβαση, σήμερα; Για να δούμε.

Προέχει η επιβεβαίωση των στηρίξεων, διαδικασία που συνήθως την περιμένουμε στα πρώτα 15'-45' της συνεδρίασης (σύμφωνα με την εικόνα των δύο προηγούμενων), η στάση όσων (κυρίως) εγχώριων είθισται να περιορίζονται σε ένα μονοψήφιο ποσοστό απόδοσης. Ο λόγος (κυρίως) για διαχειριστές μετοχικών εσωτερικού. Στο 6,73% η απόδοση για τον τραπεζικό κλάδο, σε διάστημα εβδομάδος, για αυτό καλό είναι να δούμε την συμπεριφορά τους γύρω από αυτά τα επίπεδα (340-345).

Στα 0,5604 ευρώ η Alpha Bank, στα 1,191 η Εθνική, στα 0,4275 η Eurobank και στα 1,281 η Πειραιώς.
Από τα blue chips η προσοχή σε ΟΤΕ (13,37 ), ΟΠΑΠ (7,915), ΜΟΗ (12,12), Mytilineos (7,825), Jumbo (15,68), ΔΕΗ (3,84).

Στις 37/21 η σχέση ανοδικών/πτωτικών αλλά και με 122 χωρίς μεταβολή.

Από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία ξεχωρίζουν: οι συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της Πετρόπουλος (3,98 ευρώ), η κινητικότητα στην Κτήμα Λαζαρίδης- με συναλλαγές 4.705 μετοχών, συναλλαγές...μηνός- στα 1,18 ευρώ, συνέχιση της φοράς για την Attica Bank προς τα 0,19 , η συντήρηση της μόχλευσης σε ΕΚΤΕΡ, Πλαστικά Θράκης, Intracom, Centric, Quest, Alumil, MIG, Avax, Ικτίνος, Cenergy.

Στα 3,3 εκατ. η αξία συναλλαγών, στις 11.15'

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v