Ισορροπεί σε χαμηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο

Στο αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές αλλά και στη διάθεση «κλειδώματος» κερδών από τις τελευταίες συνεδριάσεις αποδίδεται η πτώση του ΓΔ. Μεγαλύτερες πιέσεις για τράπεζες. Σε ποιες μετοχές κινούνται οι αγοραστές.

Ισορροπεί σε χαμηλότερα επίπεδα το Χρηματιστήριο

Σε διόρθωση τα ευρωπαϊκά, μικρότερες οι απώλειες για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Covid-19 και Fed, οι κύριες αφορμές για μερικό "κλείδωμα" αποδόσεων από Νέα Υόρκη, σε Τόκυο και από νωρίτερα σε Φρανκφούρτη, Παρίσι.

Στις 12.836 με απώλειες 1,05% ο DAX, από τις 3.361 χαμηλότερα 0,34% τα futures του S&P500.

Με τις διεθνείς αγορές σε διόρθωση, μετά τα νέα ιστορικά υψηλά της Τρίτης στη Νέα Υόρκη, στην ελληνική αγορά η αντίδραση traders και επενδυτών κρίνεται αρκετά ψύχραιμη.

Ούτε αυξημένη προσφορά, ούτε σε βάθος οι εντολές των πωλητών, με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης από τις 644,29 να υποχωρήσει έως τις 641,60 μονάδες, επίπεδο-ο,67% χαμηλότερα- όπου και ισορροπεί μέχρι πριν λίγο. Με την αξία των συναλλαγών να μην ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ, στα πρώτα 30΄της συνεδρίασης ένδειξη πως από την πλευρά των βραχυπρόθεσμων η κατοχύρωση θέσεων γίνεται με μέτρο και γνώμονα την διασφάλιση συγκεκριμένων τιμών.

Μεγαλύτερες οι απώλειες για τις τραπεζικές έναντι των blue chips, λίγο ως πολύ αναμενόμενο σύμφωνα με την εικόνα/απόδοση σε διαστήματα εβδομάδος και αρχής Αυγούστου.

Στην περιοχή των 334 μονάδων με μείον 2,34% ο Δείκτης Τραπεζών, στις 1.537 με μείον 0,75% ο FTSE25, ακριβώς λόγω αυτής της απόκλισης των δύο κατηγοριών μετοχών.

Με πωλητές για την πλειονότητα των μετοχών της πρώτης 10άδας, με τις τραπεζικές μπροστά, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και ΟΤΕ, Motor Oil να ακολουθούν. Επεται η Πειραιώς και οι Mytilineos, Viohalco, Πετρόπουλος, ΟΠΑΠ.

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις η εικόνα του ταμπλό, στις 11.10' καθώς σε συγκεκριμένες μετοχές του δείκτη έχουν ενεργοποιηθεί αγοραστές και συγκεκριμένα: Jumbo, ΟΠΑΠ και Mytilineos, TITAN, Fourlis ενώ σε Aegean, ΕΥΔΑΠ, Sarantis, EXAE γίνεται προσπάθεια απορρόφησης της προσφοράς.

Ωστόσο στην εξέλιξη της συνεδρίασης και όσο διευρύνεται η διόρθωση εκτός, εντός θα εντείνονται οι εντολές των πωλητών, με συνέπεια την δοκιμασία της αγοράς σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα τιμών.

Τεχνικά σημεία, για τον ΓΔ και stops έχουν αναφερθεί- από νωρίς- στον Εκηβόλο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v