Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τις 650 μονάδες βλέπει ο Γενικός Δείκτης

Συνεχίζεται η ανοδική διόρθωση για τον ΓΔ, καθώς οι επενδυτές ακολουθούν την άνοδο στις διεθνείς αγορές. Ανοδος για τις τραπεζικές μετοχές, ξεχωρίζει η Εθνική. Σημαντικά κέρδη για Coca Cola, ΔΕΗ και ΓΕΚ Τέρνα.

Χρηματιστήριο: Τις 650 μονάδες βλέπει ο Γενικός Δείκτης

Κέρδη στα ευρωπαϊκά, σταθερά στα «πράσινα» η Νέα Υόρκη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών επιχειρείται ο απεγκλωβισμός από την περιοχή των 650 μονάδων.

Την ώρα που στα κύρια χρηματιστήρια της Ευρώπης οι αποτιμήσεις έχουν επανέλθει στα προ Covid-19, lockdown κ.λπ. επίπεδα, στο ελληνικό θα θεωρηθεί άθλος εάν ο Γενικός Δείκτης κινηθεί προς τις 680 μονάδες. Θυμίζοντας πως μέσα Φεβρουαρίου ο ΓΔ ήταν στην περιοχή των 900 μονάδων. Αυτά για την ιστορία.

Στα της συνεδρίασης, με τους αγοραστές να αξιοποιούν το κλίμα στις διεθνείς αγορές, το κράτει των πωλητών, με αποτέλεσμα ο ΓΔ να συνεχίζει στο πλαίσιο της ανοδικής διόρθωσης προς τις 650 μονάδες.

Με συναλλαγές και τζίρο μάλλον προς τα χθεσινά μεγέθη, δηλαδή μίας συνεδρίασης με αξία συναλλαγών στα 32 με 35 εκατ. ευρώ. Τουλάχιστον, με τα δεδομένα της πρώτης ώρας, οπότε και είχαν αλλάξει χέρια μετοχές αξίας 6,6 εκατ. Χωρίς προσυμφωνημένες συναλλαγές και πακέτα.

Και σε τραπεζικές και σε blue chips οι εντολές, με τον ΔΤΡ προς τις 340 και τον 25άρη στην περιοχή των 1.550 μονάδων. Με την πρώτη 5άδα -συναλλαγών- σε τίτλους των Alpha Bank, Eurobank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Εθνική και τη δεύτερη σε μετοχές των ΟΤΕ, Eurobank, Mytilineos, Coca Cola/HBC, Fourlis.

Στα 22,91 με 2,28% και αυξημένες συναλλαγές η δεικτοβαρής CC, στα 13,88 χαμηλότερα κατά 0,89% ο επίσης δεικτοβαρής ΟΤΕ. Στο 20,8% η στάθμιση των δύο μετοχών.

Αυξημένες συναλλαγές, και σήμερα, στην Αlpha Bank, σε εμφανή προσπάθεια υπέρβασης του 0,60 ευρώ, με αγοραστές, και σήμερα, στην Jumbo στα 14,99, με ολική επαναφορά των long μετά από ένα διορθωτικό σερί των short.

Στα 4,23 η μετοχή της ΔΕΗ, δικαιώνοντας απόλυτα όσους προσέβλεπαν ότι η αποτίμησή της θα έφτανε προς το 1 δισ., στα 980 εκατ., πριν λίγο. Σήμερα, ημέρα ανακοίνωσης οικονομικών μεγεθών.

Στις 48/22 αλλά και με 108 χωρίς μεταβολή η τάση των μετοχών, με συνέχιση της μόχλευσης στα μεσαία- μικρά. Με νέο ιστορικό υψηλό η Entersoft, στο 1,73 ευρώ, προς το 1 ευρώ η Cenergy, πάνω από τα 2 ευρώ τα Πλαστικά Θράκης, στα 8,12 η Quest.

Στα 7,4 εκατ. ο τζίρος, στις 11:40.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v