Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Φρένο στην πτώση με ΟΤΕ

Ελεγχόμενες οι απώλειες για τον Γενικό Δείκτη, κυρίως λόγω της μετοχής του Οργανισμού, που ενισχύεται άνω του 2%. Πάνω από τις 300 μονάδες ο τραπεζικός δείκτης, στο «συν» Πειραιώς-Eurobank. Ανακάμπτει η MIG.

Χρηματιστήριο: Φρένο στην πτώση με ΟΤΕ

Διαχειρίσιμη η διόρθωση στα ευρωπαϊκά, μειώθηκαν οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Και με τη συνδρομή των futures στη Wall Street, οι αρχικά ευρύτερες απώλειες από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο είτε καλύφθηκαν είτε περιορίστηκαν αισθητά.

Αποτέλεσμα, η προ ολίγου διακύμανση του DAX στις 12.655 (0,12%), του ΜΙΒ στις 19.028 (0,52%), με τα συμβόλαια του S&P500 από τις 3.230 μονάδες.

Σταθερή εξαίρεση από τα ευρωπαϊκά το ελληνικό χρηματιστήριο, που ακόμη και τώρα, για πολλοστή φορά, δεν μπορεί να «γράψει» θετικό πρόσημο.

Στις 618 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, από τα χαμηλά ημέρας των 614,62 και με αδύναμη αντίδραση νωρίτερα έως τις 622 μονάδες, συνεχίζει να μη διαφοροποιείται από την πολύμηνη διακύμανσή του.

Στα 20 εκατ. η αξία των συναλλαγών, με σημαντικό μέρος σε blue chips και λιγότερο σε τραπεζικές. Σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Mytilineos, μετά σε Alpha Bank, με Εθνική, Motor Oil, Eurobank, Jumbo, ΕΥΔΑΠ να ολοκληρώνουν τη δεκάδα.

Στα ενδιαφέροντα, η είσοδος για τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ σε αυτή την κατηγορία μετοχών για δεύτερη συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα. Στα 6,62-6,75 σήμερα, με το υψηλό 52 εβδομάδων στα 8,20 ευρώ (και χαμηλό στα 4,95). Η ΕΥΔΑΠ είναι μία από τις μετοχές της «δεύτερης ταχύτητας» του 25άρη, με εμφανή αύξηση συναλλακτικότητας/τζίρου. Στα υπόψη, για τη συνέχεια.

Οριακά πάνω από τις 300 μονάδες επανήλθε ο Δείκτης Τραπεζών, αφού νωρίτερα είχε διορθώσει έως τις 295 μονάδες. Περιοχή που μένει να φανεί εάν θα μπορούσε να αποτελέσει στήριξη στην περίπτωση που βγει αντίδραση αύριο, προς τις 320 μονάδες. Θα έχουμε σαφέστερη εικόνα προς το τέλος της συνεδρίασης.
Η Eurobank έχει «γυρίσει» στο πράσινο, στο 0,36 ευρώ, η Πειραιώς, που νωρίτερα είχε καλύτερη -συγκριτικά πάντα- διακύμανση, είναι στο 1,10 ευρώ.

Με αγοραστές σε ΟΤΕ, Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή. Από τα 12,62 έως τα 13,04 και πριν λίγο στα 12,91 η μετοχή του Οργανισμού, αντιδρά 1,97% μετά από εβδομαδιαία διόρθωση 5,77%. Στα 8,60-8,81 ευρώ η μετοχή της Mytilineos, αν μη τι άλλο, διατηρεί ένα ικανό volatility, στα 10,82-11,20 ο τίτλος της Τέρνα Ενεργειακή. Αμφότερες, Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή απέδωσαν -τελευταία η πρώτη, πρόσφατα η δεύτερη-, δικαιολογώντας απόλυτα το μερικό «κλείδωμα» κερδών.

Ευρεία μεταβλητότητα για τη μετοχή της MIG, με αυξημένη συναλλακτικότητα και σήμερα.
Στο 13,46% και το 0,0371 μετά το χθεσινό «άδειασμα».

Στις 27 οι μετοχές με αγοραστές, διπλάσιες απ' ό,τι στο πρώτο ημίωρο αλλά και στις 53 με πωλητές, ενώ για 96 δεν σημειώνεται μεταβολή.

Εκτός από τη MIG, με θετικό πρόσημο είναι οι τίτλοι των Alumil, Performance, Qual, Cenergy, Πετρόπουλος, Intracom, Byte, BriQ, Space, Frigoglass.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v