Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το δεξί στον Οκτώβριο το Χρηματιστήριο

Κίνηση προς τις 630 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τον FT 25 να προσεγγίζει τις 1.500 μονάδες και τον τραπεζικό πάνω από τις 300. Ανοδος για Coca Cola, Viohalco, Εθνική Τράπεζα, ξεχωρίζει με κέρδη 6% η Ελλάκτωρ. Τα θετικά σινιάλα.

Με το δεξί στον Οκτώβριο το Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, στα «πράσινα» η Wall Street, με το... δεξί ο Οκτώβριος για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ενθαρρυντικό το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο χρηματιστήριό μας, με τους long να ενεργούν από τις 628,56 και σταδιακά να ανεβαίνουν λίγες μονάδες, με στόχο πέριξ των 635 μονάδων.

Από τη συνεδρίαση διαφάνηκε η πρόθεση (κυρίως) των traders να «τρέξουν» συγκεκριμένες μετοχές του δείκτη, με την τάση να διαχέεται -μετά τα πρώτα 30'- σε όλο και μεγαλύτερο μέρος του χρηματιστηριακού ταμπλό.

Και δεν δίνω τόση σημασία στην κίνηση του ΓΔ πάνω από τις 630 μονάδες, όση στη σύνθεση και έκταση των αγοραστών σε συγκεκριμένες μετοχές, καθώς κατά την εκτίμησή μου παραπέμπουν στην ενεργότερη συμμετοχή «ισχυρών χεριών» και insiders.

Σταθεροποιητικά ο τραπεζικός, με τον ΔΤΡ λίγο πάνω από το όριο των 300 μονάδων΄και μεικτές τάσεις για τις 4 συστημικές.

Στις 1.500 ο FTSE25 και αυτό έχει ενδιαφέρον, καθώς το τελευταίο διάστημα το επενδυτικό κέντρο βάρους έχει μεταφερθεί στα blue chips, σε λίγες επιλεγμένες εισηγμένες/μετοχές της μεσαίας και πολύ λιγότερο της χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Πρόκειται, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς, για εισηγμένες με οικονομική διάρθρωση, έργο και προοπτικές, που δικαιολογούν τη μικρότερη ή μεγαλύτερη (χρηματιστηριακή) ενδυνάμωσή τους.

ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΔΕΗ, Aegean και Mytilineos, Viohalco, ETE, TITAN, Cenergy, Lamda Development στις πρώτες θέσεις της σχετικής κατάταξης. Μόλις 1 τραπεζική -η Εθνική- και 10 blue chips με σημαντική συμμετοχή funds, διαχειριστών κ.λπ. στο μ.κ. τους.

Ενθαρρυντικό το ότι μετοχές των ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Cenergy, ακόμη και AVAX υπεραποδίδουν με αυξημένες συναλλαγές, ανάλογους τζίρους, με την αντίδρασή τους αυτή να «κρύβει» εξελίξεις σε μέτωπα που τις αφορούν.

Επίσης ενθαρρυντικό το ότι από τις 11 μετοχές που αναφέρθηκαν, σε μόλις 1 (Aegean) υπερτερούν οι πωλητές. Οπως επίσης, η αντίδραση του ΟΤΕ στα 12,40, η κίνηση του ΟΠΑΠ στα 8,125, αλλά και η εκτίναξη της ΕΛΛΑΚΤΩΡ με 7,53% στο 1,50 ευρώ.

Στα 4,5 εκατ. η αξία συναλλαγών, με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας συνεδρίασης.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v