Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 630 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, με πάνω από 40 μετοχές να ξεχωρίζουν. Διψήφια άνοδος για Viohalco, κινητικότητα στις θυγατρικές, πονταρίσματα στις κατασκευές, στήριξη στην άνοδο από Coca Cola, OTE, OΠΑΠ.

Διευρύνονται τα κέρδη στο Χρηματιστήριο

Συνεδρίαση για γερά νεύρα η σημερινή, πρώτη για τον Οκτώβριο.

Από το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, όπου κυριαρχεί η... κατακρήμνιση για τη μετοχή της
Bayer, μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου αίφνης traders και επενδυτές ανακάλυψαν τις προοπτικές της Viohalco -και των θυγατρικών της-, τις εξελίξεις για ΕΛΛΑΚΤΩΡ και AVAX, με πολλαπλά «χτυπήματα» σε αρκετές μετοχές και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Αρνητική εξέλιξη στο χρηματιστήριό μας η καθοδική διάσπαση σημαντικότατης στήριξης για τον τίτλο της Aegean, με άμεση συνέπεια την ενεργοποίηση εντολών stop losses.

Αν μη τι άλλο, η μέχρι τώρα εξέλιξη της συνεδρίασης παρουσιάζει ενδιαφέρον μεγαλύτερο από εκείνο των τελευταίων/προηγούμενων.

Η εμφανής παρουσία «ισχυρών χεριών» φαίνεται να λύνει και άλλους βραχυπρόθεσμους παίκτες,
οι οποίοι ακολουθούν ανάλογη τακτική σε μετοχές του δείκτη αλλά και σε mid caps.

Ο Γενικός Δείκτης μπορεί να διαμορφώνεται στις 632 μονάδες (με 1,31%), ποσοστό όμως που δεν αντιπροσωπεύει το τι πραγματικά γίνεται σε ένα σημαντικό εύρος του ταμπλό.

Περισσότερες από 40 οι μετοχές με απόδοση πολλαπλάσια της αγοράς, κοντά -σχεδόν- στο limit up ένας τίτλος του FTSE25 (Viohalco), με συνολικότερη υπεραπόδοση των θυγατρικών (Cenergy, ElvalHalcor), κινητικότητα στους τίτλους των κατασκευαστικών (ΕΛΛΑΚΤΩΡ, AVAX, Intrakat κ.α.) αλλά όχι μόνο (Καμπάς/Reds), γενικότερα μία συνεδρίαση όπου την εικόνα αποδίδει καλύτερα ο απόλυτος αριθμός μετοχών που αλλάζουν χέρια.

Για πρώτη φορά, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, σε περισσότερα από 17 εκατ. τεμάχια, από τα οποία 5,2 εκατ. αφορούν σε προσυμφωνημένες πράξεις. Προφανώς προσμετρώνται και του mezzanine ομολόγου της Eurobank (με κωδικό ΚΑΙΡΟΜΕΖ), με χαρακτηριστικό του τις ακραίες διακυμάνσεις.

Στην περιοχή των 1.500-1.510 μονάδων ο FTSE25, με 1,05%, στις 305 (0,89%) ο ΔΤΡ.

Από τα χαρακτηριστικά της συνεδρίασης, η υπερίσχυση των blue chips έναντι των τραπεζικών, με αρκετά από αυτά να αντιδρούν ανοδικά, μετά από μεθοδική συσσώρευση τον Σεπτέμβριο.

Κρίνοντας από τη Viohalco, ο Ηλίας Ζαχαράκης εκτιμά πως μετοχές του δείκτη που «συσσώρευσαν» και «μαζεύτηκαν» τις προηγούμενες εβδομάδες βρίσκουν ανοδική διαφυγή, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Το διάγραμμα της Viohalco, ενδεικτικό, με τη μετοχή στα 2,79 ευρώ (11,69%).

«Ισχυρά χέρια» στη μετοχή, όπως και σε Cenergy στο 1,21 (10,20%), ElvalHalcor στο 1,41 (8,46%).

Επίσης σε ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στο 1,512 (8,39%), σχεδόν αντανακλαστικά και σε Καμπά/Reds στο 1,18 (2,61%).

Κινητικότητα όμως και σε Intrakat, AVAX, Κέκροψ, AsCo, Intracom, Πλαστικά Κρήτης, Πλ.Θράκης κ.α.

Στα 14,3 εκατ. ο τζίρος, στα 17,6 εκατ. ο αριθμός των μετοχών. Στις 13:40, με τη συνέχεια να προοιωνίζεται εξίσου ενδιαφέρουσα.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v