Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Ανοδος με μικρό τζίρο και διεθνείς βοήθειες

Σε χαμηλά επίπεδα παραμένουν οι συναλλαγές. Σταθερά σε premium η μεγάλη κεφαλαιοποίηση έναντι των τραπεζικών. ΟΤΕ, ΔΕΗ, Mytilineos, τριάδα ακλόνητη από την αρχή της συνεδρίασης, με την Alpha Bank σφήνα... και Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ να ακολουθούν.

Χρηματιστήριο: Ανοδος με μικρό τζίρο και διεθνείς βοήθειες

Στα «πράσινα» η Νέα Υόρκη, ανοδικά τα κύρια ευρωπαϊκά, με επαναφορά προς τις 635 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Για λογαριασμό των long λειτουργεί η συγκυρία, με αποτέλεσμα στο χρηματιστήριό μας η όποια προσφορά, στο διάστημα 11:30-12:30 να απορροφηθεί χωρίς ιδιαίτερη πίεση, για να ακολουθήσει αντίδραση για τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 630 μονάδων.

Διακύμανση από τις αρχικές 628,70 προς τις 632 μονάδες, διόρθωση στη συνέχεια έως τις 627,33 και μετά ξανά προς τις 632, σε σχηματισμό τύπου W.

Με 15 εκατ. ευρώ, η μέχρι τώρα (*), αξία συναλλαγών, μοιρασμένες πωλήσεις-αγορές στις δύο φάσεις αντίδρασης, μειωμένη η προσφορά στη διάρκεια της διόρθωσης. Πρακτικά, με συγκριτικά περισσότερο τζίρο η όποια ανοδική κίνηση, με λιγότερο η διόρθωση, μένει να δούμε πώς αυτό θα διαμορφωθεί βραχυπρόθεσμα.

Από τις 3.362 (0,62%) τα futures του S&P500, στις 12.780 (0,72%) ο DAX, με την προσοχή σε Τραμπ και Κογκρέσο.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο, περισσότερο συζητήθηκε η εκδήλωση για την επένδυση της Microsoft παρά η δημοσιοποίηση των στοιχείων προϋπολογισμού, με την αγορά -εμφανώς- να «διψά» για ανάλογες ειδήσεις, ενθαρρυντικές ενδείξεις, ικανές να μετριάσουν το υφιστάμενο κλίμα.

Σταθερά σε premium η μεγάλη κεφαλαιοποίηση έναντι των τραπεζικών.

Στις 1.502,75 (1,07%) ο FTSE25, στις 295,49 (0,52%) ο ΔΤΡ και συναλλακτικά ξεχωρίζουν μετοχές του δείκτη, blue chips.

ΟΤΕ, ΔΕΗ, Mytilineos, τριάδα ακλόνητη από την αρχή της συνεδρίασης, με την Alpha Bank «σφήνα», Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ να ακολουθούν και Εθνική, Motor Oil, Jumbo να έπονται.

Χαμηλότερα Πειραιώς και Eurobank, ενώ για ακόμη μία συνεδρίαση αυξημένες συναλλαγές πραγματοποιούνται στο CAIRO της τράπεζας (ΚΑΙΡΟΜΕΖ).

Επιβεβαίωση της τεχνικότητας για μετοχές των ΟΤΕ (στα 12,74), ΔΕΗ (5,19), Mytilineos (9,42), στα 11,34 της Τέρνα Ενεργειακής, στα 8,10 του ΟΠΑΠ.

Οι 3 πρώτες, ΟΤΕ, ΔΕΗ και Mytilineos, διαμορφώνουν κλίμα, δίνουν τάση και με αυξημένη αξία συναλλαγών αποδίδουν θετικά για τους long. Χρειάζονται τέτοιες δυνάμεις οι αγοραστές, αυτή την περίοδο. Οπως και βοήθειες από Coca Cola, Sarantis, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Fourlis.

Με πωλητές στη μετοχή της Aegean, αρνητική ένδειξη η αδυναμία επαναφοράς πάνω από τα 3 ευρώ, όπως -με πολύ λιγότερους- σε Viohalco, EXAE. Στη μετοχή της Viohalco φυσιολογικό το οριακό «γύρισμα» μετά το 19,34% σε διάστημα εβδομάδας.

Ικανοποιητική η εικόνα και στη μεσαία κατηγορία, με τη MIG να καταγράφει τη μεγαλύτερη (σε απόλυτο ποσοστό) μεταβολή, αλλά και Cenergy, Avax, ΕΥΑΘ, Intracom, Intrakat, Πλαίσιο, με αγοραστές.

(*) στα 15,6 εκατ. η αξία των συναλλαγών στις 14:45.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v