Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβάδισμα των αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Προς τις 630 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, επανέρχεται πάνω από τις 1.500 ο FT 25. Ανοδικά οι τράπεζες, αλλά υπεραποδίδουν τα blue chips. Ξεχωρίζουν με κέρδη άνω του 3% ΔΕΗ και Viohalco. Σημαντική άνοδος για Coca Cola, Jumbo.

Προβάδισμα των αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Ανοδικό το ξεκίνημα της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά, ισχυρότερο στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Οι εξελίξεις στις ΗΠΑ δίνουν τον ρυθμό στην Ευρώπη, με τα futures στη Wall Street να παραπέμπουν σε προεξόφληση νεότερων από τα μέτωπα της υγείας του Ντόναλντ Τραμπ και του «πακέτου» ρευστότητας.

Σε αυτό το περιβάλλον, βραχυπρόθεσμα, οι long είχαν -εκ προοιμίου- μικρό προβάδισμα στο χρηματιστήριό μας παρά τη διόρθωση της Παρασκευής.

Ενθαρρυντικές ενδείξεις, που καταγράφηκαν στο σχόλιό μας της Κυριακής, συμβάλλουν στην ενεργοποίηση των αγοραστών. Κυρίως σε συγκεκριμένα blue chips, εισηγμένες/μετοχές-σηματωρούς και δευτερευόντως σε τραπεζικά χαρτιά.

Τάση σταθερά προς τα blue chips, που αποτυπώνεται συναλλακτικά και σε αξία, με ΔΕΗ, ΟΤΕ και Mytilineos στις πρώτες 3 θέσεις της σχετικής κατάταξης. Ακολουθούν Alpha Bank, Εθνική και Πειραιώς, ενώ έπονται Cenergy, Jumbo, Viohalco, Motor Oil, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΠΑΠ και αρκετά χαμηλότερα η Eurobank.

Διαφοροποίηση που αποτυπώνεται στο premium του FTSE25 έναντι του ΔΤΡ, με τον πρώτο στα όρια των 1.500 και τον δεύτερο προς τις 300 μονάδες.

Μετοχές με διαμορφωμένη long τάση αλλά και με προϋποθέσεις αναστροφής είναι στο επίκεντρο των traders, συνεπικουρούμενοι από επιχειρηματικές ειδήσεις, οικονομικά αποτελέσματα, αναλύσεις επενδυτικών οίκων κ.λπ.

Δυνατή σήμερα η μετοχή της ΔΕΗ, με αγοραστές έως τα 5,23 ευρώ, με τη διοίκηση να προχωρά σήμερα σε μία σημαντική προωθητική ενέργεια.

Στα 12,46 η μετοχή του ΟΤΕ, στα 9,35 της Mytilineos, στο 1,356 της Cenergy, στα 2,34 του ΑΔΜΗΕ και στα 2,935 της Viohalco.

Χωρίς μεταβολή για 117 μετοχές, στις 46/17 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μεγαλύτερο ποσοστό θετικής μεταβολής για τίτλους των: Αlumil, MIG, Intracom, Byte, Δρομέα, Πλαστικά Θράκης κ.α., πέραν των μετοχών του δείκτη.

Τεχνικά, για τον ΓΔ στήριξη μπορεί να είναι στις 628-625 μονάδες, στο αναμενόμενο μικρό «γύρισμα» μετά τις 11:10, οπότε και θα διαφανούν οι διαθέσεις των βραχυπρόθεσμων.

Στα 3,2 εκατ. η αξία των συναλλαγών, σε αυτό το διάστημα της συνεδρίασης.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v