Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στις τράπεζες ποντάρουν οι αγοραστές

Με... επιφυλάξεις η κίνηση του Γενικού Δείκτη πάνω από τις 620 μονάδες. Στις «ταλαιπωρημένες» τραπεζικές μετοχές τα μεγαλύτερα κέρδη, κατοχύρωση θέσεων σε ΟΤΕ, Μytilineos, ΟΠΑΠ. Μέτριος ο τζίρος.

Χρηματιστήριο: Στις τράπεζες ποντάρουν οι αγοραστές

Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά, στο συν τα futures στη Wall Street, προς τις 625 μονάδες αντιδρά το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Κυρίως τεχνικού χαρακτήρα η κίνηση των αγορών, απόρροια της σημαντικής διόρθωσης των προηγούμενων συνεδριάσεων και του αρνητικού σερί -3 ημερών- στη Νέα Υόρκη.

Μέτριες οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, ενδεικτικά της επιφυλακτικότητας που επικρατεί στις αγορές λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Αφορμής δοθείσης, οι long αναλαμβάνουν ενεργότερη δράση στην προσπάθειά τους να ανακτήσουν μέρος των σημαντικών απωλειών, σε ένα ούτως ή άλλως μέτριου κόστους εγχείρημα.

Στα 20 εκατ. η αξία των συναλλαγών (*), με τη διαδικασία της δημοπρασίας (για τη λήξη της σειράς Οκτωβρίου, στα Παράγωγα) να αναμένεται να προσθέσει επιπλέον δραστηριότητα.

Σε σχήμα Μ η μέχρι τώρα διακύμανση για τον ΓΔ, με «άνοιγμα» στις 618,68 μονάδες, χαμηλό στις 618,68, υψηλό στις 624,29 και νωρίτερα στις 620,67 καθώς με την προσέγγιση των 625 μονάδων ενεργοποιήθηκαν εντολές πώλησης. Προφανώς το ότι μεσολαβεί Σ.Κ., σε μία περίοδο αυξημένης μεταβλητότητας εξηγεί την αυξημένη διάθεση για μερική κατοχύρωση θέσεων, σε διάστημα εβδομάδας.

Στο 4,70% η διόρθωση (σε εβδομαδιαίο) για τον ΓΔ, στο 5,34% για τον FTSE25 και στο 9,05% για τον ΔΤΡ.

Ξεκάθαρα διορθωτική εβδομάδα, που ξεκίνησε με την έκδοση νέας Navtex από την Αγκυρα και σταδιακά την όξυνση της έντασης στα ελληνο-τουρκικά.

Μερική κατοχύρωση θέσεων σε ΟΤΕ (12,31), Mytilineos (9,455), ΟΠΑΠ (8,19), με αγοραστές σε Εθνική (1,065), ισχυρή αντίδραση για ΕΛΛΑΚΤΩΡ (1,483), με θετικό πρόσημο για Eurobank (0,3305), Alpha Bank (0,501). Συνεχίζει το Cairo Mezz, στο 0,138 (8,93%).

Στις 60/47 οι μετοχές με θετικό/αρνητικό πρόσημο, μεγαλύτερο ποσοστό για Καραμολέγκο, Κυριακούλη, Παΐρη, Qual, Alumil, ΕΛΓΕΚΑ κ.α.

(*) στις 14:20, με το επόμενο σχόλιό μας, με την εκκαθάριση στα Παράγωγα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v