Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήραν τα ηνία οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Κατηφορική κίνηση για την εγχώρια αγορά, στη σκιά και της πτώσης των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil σε ρόλο αντίβαρου στις διαθέσεις των πωλητών. Μέτριος ο όγκος συναλλαγών.

Πήραν τα ηνία οι πωλητές στο Χρηματιστήριο

Διευρύνονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά, χαμηλώνει προς τις 618 μονάδες το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Βαραίνει το κλίμα από Φρανκφούρτη μέχρι Μιλάνο, με κύριους δείκτες να διορθώνουν κάτω από σημαντικές (βραχυπρόθεσμες/εβδομαδιαία) στηρίξεις.

Με ηπιότερο ρυθμό αλλά σταθερό από την πλευρά των πωλητών, η εξέλιξη της συνεδρίασης στο χρηματιστήριό μας, με την προσοχή της αγοράς επικεντρωμένη στη διαδικασία επανέκδοσης του 15ετούς ομολόγου.

Το ενθαρρυντικό, όπως σημειώνεται σε ενημέρωση του Euro2day.gr, η προσφορά 10 plus δισ. ευρώ με καλή απόδοση, τάση που ενισχύει την εκτίμηση παραγόντων της αγοράς για άντληση 2,5 δισ. (συντηρητικά).

Συνακόλουθα, το ενδιαφέρον στην υποκείμενη αγορά περιορίζεται ακόμη περισσότερο, με τον Γενικό Δείκτη στις 619 (-0,62%), τον Δείκτη Τραπεζών στις 282 (-0,95%) και τον FTSE25 να διορθώνει, με 0,42%, προς τις 1.463 μονάδες.

Προσώρας, οι 615-611 μονάδες (ΓΔ) επιβεβαιώνονται ως περιοχή στήριξης, μένει να φανεί στη συνέχεια εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποτελέσουν σημείο αναφοράς. Μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v