Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς τάση και τζίρο το Χρηματιστήριο

Στη ζώνη των 620 μονάδων παραμένει ο Γενικός Δείκτης, με κύριο χαρακτηριστικό τη σαφή μείωση του όγκου συναλλαγών. Μεικτά πρόσημα στις τράπεζες, αγοραστές σε Jumbo, Motor Oil, Ελλάκτωρ.

Χωρίς τάση και τζίρο το Χρηματιστήριο

Mε πωλήσεις/απώλειες συνεχίζουν χαμηλότερα τα ευρωπαϊκά, μικρότερης έκτασης η διόρθωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Εύλογα, θέμα της ημέρας η επανέκδοση του 15ετούς ομολόγου, με το «βιβλίο» να κλείνει νωρίτερα και τα πρώτα στοιχεία να ξεπερνούν τις αρχικές προσδοκίες.

Προσφορές πάνω από τα 14 δισ., απόδοση κοντά στο 1,17% και ανοιχτό το ενδεχόμενο να αντληθεί -εντέλει- ένα ποσό που θα ξεπερνά τα 2,5 δισ. Συνεχής η ροή, πληροφόρηση, με τα νεότερα να ακούγονται ενθαρρυντικά στην αγορά.

Ενδεικτικά τα στοιχεία από το χρηματιστηριακό ταμπλό, με τον Γενικό Δείκτη στις 621 μονάδες (-0,25%), τον FTSE25 στις 1.467 (-0,23%), τον Δείκτη Τραπεζών στις 285 (-0,05%), με την αξία συναλλαγών, ωστόσο, να παραμένει σε μέτρια επίπεδα. Εύλογα, από μία πλευρά, καθώς σε διαστήματα της σχετικής διαδικασίας (στην έκδοση κρατικού ομολόγου) παρατηρείται έτι μεγαλύτερη μείωση της συναλλακτικότητας, του τζίρου.

Σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, Motor Oil, Mytilineos, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Profile ο μεγαλύτερος τζίρος, με τις Alpha Bank, Εθνικής, Πειραιώς να ακολουθούν.

Για ακόμη μία συνεδρίαση, το επενδυτικό κέντρο βάρους κλίνει στην πλευρά των blue chips, με traders και επενδυτές να ενεργούν σε αυτή την κατηγορία μετοχών. Δευτερευόντως σε τραπεζικούς τίτλους. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη «ρηχή» αγορά μας.

Στα 12,22 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, στα 8,15 του ΟΠΑΠ, με μικρή υπερίσχυση των πωλητών.

Με αγοραστές σε τίτλους των Jumbo 13,32, Motor Oil 9,04, ΕΛΛΑΚΤΩΡ 1,476 ευρώ.

Πολύ υψηλά στη σχετική κατάταξη η μετοχή της Profile (με τη διάθεση πακέτου 230.000 τίτλων, στην αρχή της συνεδρίασης).

Στις 35/58 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με μεγαλύτερη απόδοση για Παπουτσάνη, Ελαστρον, ΕΚΤΕΡ, Trastor, Pasal κ.α. από τις χαμηλότερες κατηγορίες.

Τεχνικά, για τον ΓΔ, επιβεβαιώνεται -προσώρας- η στήριξη (εβδομαδιαία) στη ζώνη τιμών 615-611 μονάδων.

Στα 16,8 εκατ. η αξία συναλλαγών.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v