Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Αψιμαχίες με φόντο τις 700 μονάδες

Σε οριακά θετικό έδαφος ο Γενικός Δείκτης, με κινήσεις κλειδώματος κερδών αλλά και επανατοποθετήσεις από τους εγχώριους επενδυτές. Μεικτά πρόσημα στο τραπεζικό ταμπλό, υπεραποδίδουν Aegean, ΕΛΠΕ, Motor Oil.

Χρηματιστήριο: Αψιμαχίες με φόντο τις 700 μονάδες

Στα «πράσινα» Ευρώπη και Νέα Υόρκη. Σε ανάλογα χρώματα και το Χρηματιστήριο Αθηνών,
με τις διαθέσεις πωλητών και αγοραστών να δοκιμάζονται πέριξ των 700 μονάδων.

Θετικό το κλίμα στα κύρια ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διευκολύνει τους long να «κλείνουν τα βιβλία τους» σε καλές τιμές.

Σε αυτόν τον ρυθμό και στα καθ' ημάς, με δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση διερεύνησης της περιοχής 700-710 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, με εμφανείς τις προσπάθειες μερικού «κλειδώματος» θέσεων αλλά και επανατοποθέτησης (ή νέων θέσεων) από λίγο χαμηλότερα επίπεδα.

Τα αρκετά πακέτα, που άλλαξαν χέρια στη χθεσινή συνεδρίαση, ενισχύουν αυτή την προσέγγιση παραγόντων της αγοράς.

Με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας, είχαν πραγματοποιηθεί συναλλαγές αξίας 10,8 εκατ. στο σύνολό τους «καθαρές» σε ένα εύρος σχεδόν δέκα μονάδων, με χαμηλότερη τιμή τις 698,55 μονάδες. Εάν στη συνέχεια της συνεδρίασης οι 695 λειτουργήσουν ως σημείο αναφοράς-στήριξης, δεν αποκλείεται να επανενεργοποιηθούν, εκ νέου, αγοραστές με βλέψεις προς τις 710 μονάδες.

Βήμα βήμα οι κινήσεις traders και επενδυτών, by the book όπως σημειώναμε, για τον FTSE25, στον Εκηβόλο.

Στις 1.660-1.665 ο δείκτης της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, στην περιοχή των 377-392 ο τραπεζικός, με ζητούμενη την επιβεβαίωση των 375 και τη διερεύνηση των 400 μονάδων.

Το τελευταίο έχει και σημειολογικά σημασία, καθώς θα επανακαθορίζει τη θέση (και προοπτική) του τραπεζικού κλάδου, που είναι το «κλειδί» για την επίτευξη ενός... Santa Claus rally (που έχει ξεκινήσει πρώιμα από τις αρχές Σεπτεμβρίου).

Σε μετοχές των Πειραιώς, Alpha Bank οι ενεργότεροι αγοραστές, σε Jumbo, ETE κυρίως πωλητές. Με ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Cenergy, Eurobank, Mytilineos, Motor Oil, Aegean να ακολουθούν, στο σύνολό τους με αγοραστές.

Στις 43/39 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 98 μετοχές χωρίς μεταβολή.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v