Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανέρχονται οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Διευρύνει τα κέρδη του και χτίζει απόσταση από τις 700 μονάδες ο Γενικός Δείκτης. Στήριξη στην τάση από τις δεικτοβαρείς Coca Cola και ΟΠΑΠ. Κίνηση υψηλότερα για Πειραιώς, Alpha από το τραπεζικό ταμπλό. Πιέσεις για Fourlis.

Επανέρχονται οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Στα «πράσινα» τα χρηματιστήρια, από τα ευρωπαϊκά, τα futures στη Νέα Υόρκη, μέχρι το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε ένα καλό «κλείσιμο» μηνός προσβλέπουν traders και επενδυτές, συνεκτιμώντας την αργία της Πέμπτης στη Wall Street.

Βήμα βήμα, οι κινήσεις πωλητών vs αγοραστών στο χρηματιστήριό μας, by the book για βασικούς δείκτες, μετοχές. Σήμερα, με «τράβηγμα» της αγοράς έως τα «τοπικά υψηλά», στη συνέχεια διολίσθηση λίγο πάνω από την ενδεδειγμένη στήριξη και εδώ και λίγη ώρα, εκ νέου επάνοδος των αγοραστών με εντολές προς το «υψηλό» της αρχής.

Μεταξύ 698,55 έως 707,54 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με το χαμηλό περίπου στις 11:00 και τη σταδιακή επαναφορά του προς τις 707 μονάδες.

Διακύμανση με την αξία συναλλαγών σε ικανοποιητικά επίπεδα, επιμερισμό σε τραπεζικές και blue chips, με υπερίσχυση των αγοραστών αλλά και σε αναμονή για την ανακοίνωση οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου.

Για τον ΓΔ, ενδεχόμενη πειστική υπέρβαση των 708/709 μονάδων σήμερα, θα ενίσχυε το ενδεχόμενο της κατάκτησης των 720 μον. σε «κλείσιμο» μηνός, τη Δευτέρα.

Ωστόσο, ασχέτως του εάν θα επιβεβαιωθεί (ή όχι) η τεχνικότητα της όλης κίνησης, το σημαντικό είναι πως στην αγορά έχουν αναπτυχθεί αντανακλαστικά, έχει εισρεύσει «νέο χρήμα», οδηγείται προς απεγκλωβισμό από τον σχηματισμό 9μηνης ταλαιπωρίας.

Πέριξ των 385 μονάδων ο τραπεζικός δείκτης, στην περιοχή των 1.670 ο 25άρης της μεγάλης, συντήρηση της μόχλευσης στη μεσαία-χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση.

Με 58 μετοχές στο συν έναντι 43 στο μείον, οι αγοραστές έχουν ένα προβάδισμα σε ικανό εύρος του χρηματιστηριακού ταμπλό, από τις μετοχές του δείκτη μέχρι αρκετά χαμηλότερα.

Κλάδος-κλειδί για την προσπάθεια απεγκλωβισμού ο τραπεζικός. Με τους αγοραστές να βγαίνουν σε Alpha Bank, Πειραιώς, υψηλότερα στα 0,6802 και 1,09 ευρώ αντίστοιχα.

Με ένα πακέτο στη Eurobank, νωρίτερα, στο 0,48 ευρώ για 5 εκατ. μετοχές να τη φέρνει στην πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης, λίγο μετά τις 14:10.

Ομως το σημαντικό είναι πως και με τη συνδρομή πακέτων (χθες-σήμερα) γυρίζουν ανοδικά Jumbo και ΟΠΑΠ. Στα 14,32 και 8,55 ευρώ αντίστοιχα, προβληματίζοντας μέχρι και το χθεσινό «κλείσιμό» τους. Ενδειξη πως «ισχυρά χέρια» είναι αυτά που ελέγχουν το παιχνίδι.

Αγοραστές σε ΟΤΕ, Mytilineos, ΑΔΜΗΕ, Aegean, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola, ΕΛΠΕ. Και σε Motor Oil, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, Viohalco, Lamda Development, μικρό προβάδισμα των πωλητών.

Περισσότερες από τις μετοχές με θετικό πρόσημο αντιδρούν περισσότερο από την αγορά -Γενικό Δείκτη-, με τη Frigoglass στο 0,109 (19,78%), την Mediterra/ΜΑΣΟΠ στο 1,80 (6,51%), την Performance στα 6,20 (5,08%) να ακολουθούν.

Στα 30,8 εκατ. η αξία των συναλλαγών λίγο πριν τις 14:30, με τον τζίρο σε πακέτα στα 3,19 εκατ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v