Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τράπεζες εκτοξεύουν το Χρηματιστήριο

Κίνηση του Γενικού Δείκτη προς τις 760 μονάδες στην πρώτη συνεδρίαση του μήνα, με τις τραπεζικές μετοχές στη θέση του οδηγού. Ξεχωρίζει η Εθνική, με άνοδο άνω του 15%. Βοήθειες στην τάση από Coca Cola και Motor Oil.

Οι τράπεζες εκτοξεύουν το Χρηματιστήριο

Με άνοδο ξεκινά ο Δεκέμβριος στα ευρωπαϊκά, προς τις 760 μονάδες ανηφορίζει και το Χρηματιστήριο Αθηνών με τους αγοραστές να εντείνουν τις κινήσεις τους

Προηγήθηκαν οι αγορές της Ασίας, ακολουθούν της Ευρώπης, με προσδοκίες και λόγω της αίτησης της φαρμακευτικής Moderna για έγκριση του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ αλλά και με αφορμή τις δηλώσεις Βρετανών και Ευρωπαίων αξιωματούχων για εμπορική συμφωνία των δύο πλευρών.

Σε αυτό το κλίμα και η Νέα Υόρκη, όπως αποτυπωνόταν πριν λίγο στα futures στη Wall Street.

Μονόδρομος στην Αθήνα για τους long η συνέχιση της κίνησης προς την ευρύτερη περιοχή των 760 μονάδων, με τους αγοραστές να ενεργούν σε περισσότερο υψηλές τιμές, για την πλειονότητα των μετοχών. Από τη μεγάλη μέχρι τη μεσαία και χαμηλότερη κατηγορία, με ενδεικτική τη σχέση 3.5/1 μεταξύ μετοχών με θετικό/αρνητικό πρόσημο.

Ξεκίνημα της συνεδρίασης με την Εθνική και τον όμιλο MIG στο προσκήνιο, με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου (για την πρώτη) και το κλείσιμο της συμφωνίας με το CVC Capital για τη Vivartia (για τη δεύτερη).

Από τις 741,87 το άνοιγμα για τον ΓΔ, έως τις 750,64 στα πρώτα 20', με συναλλαγές αξίας 9,5 εκατ. και ήπια διολίσθηση προς τις 745 μονάδες με άλλα 3,5 εκατ. και κίνηση άνω των 760 μονάδων στη συνέχεια. Απόλυτα φυσιολογικό να συνεχίζεται η μερική κατοχύρωση διψήφιων υπεραξιών παράλληλα με την ενεργότερη συμμετοχή και νέων επενδυτών.

Υπερισχύουν εμφανώς οι αγοραστές στην Εθνική έως 15% υψηλότερα στο 1,7 ευρώ, στην Αlpha Βank έως 12% στο 0,80, στη Motor Oil έως 5% στα 11,25 ευρώ, ενώ ισχυρή είναι η αντίδραση και για Πειραιώς (1,22 ευρώ), Eurobank (0,54).

Η Profile στα 4,12 ενώ στη μετοχή της πέρασε (στις 10:32) ένα πακέτο για 187.000 τεμάχια στα 3,99 ευρώ, με τον τίτλο να διαμορφώνεται 0,23 ευρώ υψηλότερα.

Οι μετοχές των Fieratex, MIG, Profile, Attica Συμμετοχών, ΕΚΤΕΡ, CairoMezz κ.α. καταγράφουν το μεγαλύτερο ποσοστό, από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v