Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπιες κινήσεις και κλείδωμα κερδών στο χρηματιστήριο

Σε ικανοποιητικό ρυθμό η ροή εντολών στον Γενικό Δείκτη, αλλά εμφανώς ηπιότερα απ' ό,τι στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις. Σταθεροί οι αγοραστές στις τράπεζες κάνουν τη διαφορά, διατηρώντας ψηλά τον κλαδικό δείκτη. Μεγάλη εντολή στην Εθνική. Μετατοπίσεις στη ΔΕΗ.

Ήπιες κινήσεις και κλείδωμα κερδών στο χρηματιστήριο

Ελεγχόμενη διόρθωση, απόρροια εύλογης μερικής κατοχύρωσης κερδών στα ευρωπαϊκά, σε ανάλογο ρυθμό και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ακολουθώντας την τάση, όπως αυτή διαμορφώνεται βραχυπρόθεσμα, traders και επενδυτές «κλειδώνουν» μέρος των διψήφιων αποδόσεων μηνός Νοεμβρίου.

Λίγο ως πολύ αναμενόμενη και εντός τεχνικού πλαισίου η «στάση» στο εύρος των 740-760 μονάδων, για όσο χρειαστεί η αναδιάταξη δυνάμεων/θέσεων, με ζητούμενη τη συντήρηση των συναλλαγών σε επίπεδα κοντά στα 70-80 εκατ. ευρώ.

Στις 756,25-763,71 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με τη ροή εντολών σε ικανοποιητικό ρυθμό αλλά εμφανώς ηπιότερο απ' ό,τι στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις, Τρίτης-Δευτέρας.

Σταθεροί οι αγοραστές στον τραπεζικό κλάδο, θα είναι αυτοί που θα κάνουν τη διαφορά σήμερα, διατηρώντας τον κλαδικό δείκτη σε ανοδική φορά. Οι 435 μονάδες, μία πιθανή στήριξη, για τον ΔΤΡ, που -υπό προϋποθέσεις- θα μπορούσε να συνεχίσει προς τις 460 μονάδες.

Σχεδόν με το άνοιγμα της συνεδρίασης, μία μεγάλη εντολή στη μετοχή της Εθνικής για 200 χιλιάδες τεμάχια έδωσε το στίγμα προθέσεων όσων «τρέχουν» από τα χαμηλά του κλάδου (και της συγκεκριμένης μετοχής).

Σε Εθνική, Alpha Bank οι περισσότερες εντολές από την πλευρά των αγοραστών, με... υποψία μεταφοράς ρευστότητας από θέσεις στη μετοχή της ΔΕΗ.

Διαγραμματικά η ΔΕΗ δίνει -βραχυπρόθεσμα- σήμα εξόδου, προφανώς κατοχύρωσης των πολύ σημαντικών αποδόσεων. Σήμερα, ημέρα του investor day, πολύ πιθανά να ακολουθηθεί η τακτική των «πωλήσεων στην είδηση».

Με αγορές και σε Eurobank, Πειραιώς, ενώ από τα blue chips περιορισμένο rotation είναι σε εξέλιξη σε Mytilineos, Jumbo, ΑΔΜΗΕ, Sarantis, Aegean κ.α., λίγο ως πολύ όπως είχε προδιαγραφεί (στο προσυνεδριακό σχόλιό μας).

Στα 12,8 εκατ. η αξία των συναλλαγών, με 42 μετοχές σε θετικό έδαφος και με τον Γενικό Δείκτη κατά 0,43% υψηλότερα, στις 762 μονάδες.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v