Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρείται η μόχλευση στο Χρηματιστήριο

Πιέσεις στο ξεκίνημα για τον ΓΔ. Το «παιχνίδι» στα τοπικά υψηλά των 750-770 μονάδων και οι τρεις ομάδες traders που ανεβάζουν το τζίρο στις τελευταίες συνεδριάσεις. Αυξημένα αντανακλαστικά στο intraday. Σηματωρός η ΔΕΗ.

Συντηρείται η μόχλευση στο Χρηματιστήριο

Ηπιες τάσεις στις αγορές της Ασίας, εν μέσω προσδοκιών (λόγω εμβολίου) αλλά και ανησυχιών για πιθανό «τρίτο κύμα» η Ευρώπη.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίστηκε η ανοδική διόρθωση, με τον Γενικό Δείκτη να διαμορφώνεται στις 759,47, με υψηλό ημέρας τις 768,66 μονάδες.

Για ακόμη μία συνεδρίαση με αυξημένες συναλλαγές, ανάλογο τζίρο, ένδειξη πως στα «τοπικά υψηλά» εξελίσσονται πωλήσεις στο πλαίσιο μερικού «κλειδώματος» διψήφιων αποδόσεων (Νοεμβρίου), απεγκλωβισμοί (εννεαμήνου) αλλά και τοποθετήσεις.

Είτε από βραχυπρόθεσμους παίκτες, οι οποίοι προσβλέπουν στο διάστημα προς τα μέσα Δεκεμβρίου, με την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου μία πιθανή καταληκτική συνεδρίαση (και λόγω triple witching), είτε από πιο μεσοπρόθεσμους, που προσβλέπουν στη διαμόρφωση υψηλότερων τιμών μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου (σε ένα ενδεχόμενο January Effect).

Η παρουσία τριών ομάδων traders και επενδυτών εξηγεί τον σταθερά αυξημένο τζίρο, που σύμφωνα και με τον χθεσινό θα διαμορφωθεί πάνω από τα 70 εκατ. ευρώ. Για ακόμη μία, συνεχόμενη εβδομάδα, απόδειξη πως χρήμα εισρέει, χρήμα εκρέει και εντέλει χρήμα κινείται, κυκλοφορεί.

Σε τραπεζικές, σε blue chips, σε ένα προβλέψιμο μέχρι τώρα rotation για την πλειονότητα των μετοχών της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Συντηρώντας παράλληλα περιβάλλον μόχλευσης σε μεγάλο μέρος της μεσαίας-μεγάλης κατηγορίας, όπου... νομοτελειακά θα στοχεύσει ρευστότητα στις αμέσως επόμενες ημέρες.

Στο πλαίσιο μίας τελευταίας προσπάθειας εγγραφής διψήφιων αποδόσεων, πλησιάζοντας στις αργίες των εορτών.

Ωστόσο απαιτείται προσοχή, ειδικότερα από τους ημερήσιους παίκτες, καθώς οι διορθώσεις είναι εντός προγράμματος, επιβεβλημένες από μία άποψη.

Σηματωρός μας η ΔΕΗ καθώς το intraday έχει δώσει σήμα εξόδου.

Ωστόσο θέμα χρόνου είναι η υπέρβαση των 7,08-7,18, με πρώτο στόχο τα 7,60 ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v