Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Βγαίνουν» οι άμυνες στο Χρηματιστήριο

Σταθεροποιητική κίνηση για τον Γενικό Δείκτη, με την υποχώρηση τραπεζών και blue chips νωρίτερα, μετά το ανοδικό σερί, να ενεργοποιεί τους αγοραστές. Σε θετικό έδαφος η Πειραιώς, κίνηση υψηλότερα για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Mytilineos.

«Βγαίνουν» οι άμυνες στο Χρηματιστήριο

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, επανακάμπτει υψηλότερα των 750 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών.
Περισσότερο εξισορροπητική η σημερινή συνεδρίαση, με μερική κατοχύρωση θέσεων από Φρανκφούρτη μέχρι Μαδρίτη.

Από 0,18% υψηλότερα και τις 3,669 μονάδες τα futures του S&P500.

Στα καθ' ημάς, με σχετικά ικανοποιητικές συναλλαγές συνεχίζεται η διαδικασία «κλειδώματος» υπεραξιών, απεγκλωβισμός θεσμικών και σταδιακής εισόδου σε επιλεγμένες μετοχές.

Ωστόσο ο συγκριτικά χαμηλότερος -σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις- τζίρος παραπέμπει σε επιβράδυνση του ρυθμού ενεργειών από traders και επενδυτές.

Εως τις 752,81 μονάδες η φυσιολογική διόρθωση για τον ΓΔ (στις 753 είχε τεθεί το σημαντικό σημείο, από νωρίς στον Εκηβόλο) καθώς στη διάρκεια της συνεδρίασης εξελίσσεται κατοχύρωση κερδών, προσεκτικά και χωρίς να απειλείται η βραχυπρόθεσμη (εβδομαδιαία) τάση. Η φορά της αγοράς παραμένει long, με τον τραπεζικό κλάδο και τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση να υπεραποδίδουν (έναντι των ευρωπαϊκών) σε μέτρηση μηνός.

Εως τις 436,34 μονάδες η διόρθωση για τον Δείκτη Τραπεζών, έως τις 1.792,80 για τον FTSE25, απόλυτα συγχρονισμένων με τα τεχνικά πλαίσια υποχώρησης, μετά το ανοδικό σερί.

Σε ΟΤΕ, Alpha Bank, Εθνική, Motor Oil, Eurobank, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Mytilineos και Jumbo η μεγαλύτερη συναλλακτικότητα ενώ ακολουθούν ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Πλαστικά Θράκης, Lamda Development, Coca Cola κ.α.

Χαρακτηριστικό για τις περισσότερες από τις αναφερόμενες μετοχές το «γύρισμα» από πωλητές σε αγοραστές, καθώς από τις 12:45 και μετά, σταδιακά ενεργοποιήθηκαν εντολές από τους δεύτερους. Ενδειξη της αγοραστικής δυναμικής που έχει αναπτυχθεί στην αγορά, με ενθαρρυντικό το ότι συντηρείται -και σήμερα- σε επίπεδα τιμών υψηλότερα των 740-750 μονάδων.

Συγκέντρωση δυνάμεων, συσσώρευση θέσεων, με πιθανότερο ενδεχόμενο αυτό μιας επόμενης προσπάθειας για τις 800 plus μονάδες. Για να δούμε.

Στο 1,7995 η Εθνική, στο 0,7848 η Αlpha Βank, λίγο χαμηλότερα αμφότερες.

Στο 0,5324 η Eurobank, στο 1,185 η Πειραιώς, σηματωρός για τον κλάδο σήμερα, και η μόνη με θετικό πρόσημο.

Στα 14,07 ο ΟΤΕ, στα 11,12 η Motor Oil, στα 9,745 ο ΟΠΑΠ, στα 6,90 η ΔΕΗ, στα 11,13 η Mytilineos, στα 2,59 ευρώ η μετοχή του ΑΔΜΗΕ. Ολες με αγοραστές.

Στις 43/55 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, αποτυπώνοντας απόλυτα την τάση, όπως αυτή διαμορφώνεται, μέχρι τώρα.

Μικρό προβάδισμα πωλητών, απόρροια μερικής κατοχύρωσης διψήφιων υπεραξιών (σε μηνιαίο). Στάση για την αγορά απόλυτα φυσιολογική και προετοιμάζοντας τον επόμενο κύκλο.

Στα 32,5 εκατ. η αξία των συναλλαγών (14:30), με τα 7,84 εκατ. με τη μορφή πακέτων. Για Eurobank (στο 0,5272), Motor Oil (στα 10,71), ΟΤΕ (στα 14,05), Εθνική (στο 1,791) και ΕΧΑΕ (στα 3,17 ευρώ).

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v