Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: «Χαλαρή» ανοδική κίνηση για τον ΓΔ

Πάνω από τις 780 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, σε μια συνεδρίαση που χαρακτηρίζουν οι υποτονικές συναλλαγές. Σε τραπεζικό κλάδο και επιλεγμένα blue chips επικεντρώνονται οι κινήσεις των επενδυτών. Τι κινείται στην περιφέρεια.

Χρηματιστήριο: «Χαλαρή» ανοδική κίνηση για τον ΓΔ

Θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, ανάλογο και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Κύριο χαρακτηριστικό ο υποτονικός ρυθμός εντολών, η ήπια διακύμανση για βασικούς δείκτες και κύριες μετοχές, σε μία συνεδρίαση που εξελίσσεται στον ρυθμό των ημερών.

Στις 13.486 μονάδες με 0,54% ο DAX, στις 5.493 με 0,49% ο CAC και με τον VIX να διορθώνει στις 23,10 μονάδες.

Χωρίς αισθητή διαφοροποίηση με τη χθεσινή ημέρα και στο ΧΑ η συνεδρίαση ξεκίνησε με μικρό ανοδικό κενό, από τις 785,07, για να συνεχίσει λίγο υψηλότερα και να διολισθήσει έως τις 780,30 μονάδες. Εκ νέου μικρή αντίδραση για τον ΓΔ, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται σε μάλλον μέτρια μεγέθη.

Με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας, μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα καταγραφόταν για Πειραιώς, Alpha Bank, ΕΧΑΕ, με μικρή υπερίσχυση των πωλητών και για ΟΤΕ, Εθνική, Eurobank, Mytilineos, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, με τους αγοραστές να πλεονεκτούν.

Στην περιοχή των 1.875 μονάδων ο FTSE25, πέριξ των 495 ο Δείκτης Τραπεζών, με την τάση να είναι ελαφρώς long, υπό την αίρεση ενός «κλεισίματος» υψηλότερα (ή χαμηλότερα ) συγκεκριμένων βραχυπρόθεσμων (ημερήσιων) τιμών.

Με τη μετοχή του ΟΤΕ στα 12,66 (0,80%), της Coca Cola/HBC στα 26,15 (2,71%), της Mytilineos στα 11,71 (0,25%), και της ΜΟΗ στα 11,62 (0,05%), για τον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης διατηρείται η φορά που έχει διαμορφωθεί από τα χαμηλά της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Στις 46/32 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με τις μετοχές των Ιλυδας, Attica Bank, Reds/Καμπάς, Δρομέας, Καραμολέγκος, Qual κ.α. από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία να έχουν τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή.

Στα 7,6 εκατ. η αξία των συναλλαγών (χωρίς πακέτα) στις 11:30, θυμίζοντας πως στη χθεσινή συνεδρίαση στα πρώτα 30' είχαν αλλάξει χέρια 8 εκατ. ευρώ.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v