Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Η Coca Cola «κρατά» τον Γενικό Δείκτη

Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών από τους επενδυτές ενόψει και των αργιών, με τις Coca Cola και ΟΤΕ να διατηρούν το θετικό πρόσημο για την αγορά. Πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών -πλην Eurobank. Ποιοι ξεχωρίζουν από τα mid-small caps.

Χρηματιστήριο: Η Coca Cola «κρατά» τον Γενικό Δείκτη

Περισσότερο διαδικαστικού παρά ουσιαστικού χαρακτήρα η σημερινή συνεδρίαση.

Τελευταία, χρηματιστηριακά, γι' αυτή την εβδομάδα, γεγονός που δικαιολογεί τη διάθεση «κλειδώματος» μέρους των διψήφιων αποδόσεων που έχουν σημειωθεί από την αρχή Νοεμβρίου.

Συναλλαγές και τζίρος, στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ανάλογα των ημερών και της παράδοσης, με την προσοχή των traders και επενδυτών να επικεντρώνεται στις συνήθεις 8-12 επιλογές τους.

Ευκαιρία και για μερική κατοχύρωση θέσεων από διαχειριστές, κυρίως, μετοχικών αμοιβαίων, που λόγω της ανοδικής αντίδρασης του Νοεμβρίου «γύρισαν» στο συν το σύνολο των χαρτοφυλακίων αυτής της κατηγορίας.

Στις 784 με υψηλό ημέρας τις 787,55 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, με εμφανή την απουσία διάθεσης (κινήτρου) για ένα «κλείσιμο» υψηλότερα των 800 μονάδων. Ενδεχομένως αυτό να μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα στοιχήματα της προσεχούς εβδομάδας, τελευταίας για το 2020, θυμίζοντας πως η μέγιστη τιμή 52 εβδομάδων είναι στις 949,20 μονάδες. Στόχος που εκ των πραγμάτων τίθεται από την αρχή του Ιανουαρίου και για το δίμηνο του 2021. Ενα ένα, όμως.

Με τη μετοχή της Coca Cola/HBC σταθερά σε θετικό έδαφος και με άνοδο 2,51% στα 26,10 ευρώ συμβάλλει στη συντήρηση του FTSE25 στις 1.870-1.875, θυμίζοντας πως ζητούμενό μας ήταν ένα «κλείσιμο» έτους υψηλότερα των 1.900, ει δυνατόν των 1.920 μονάδων.

Υψηλότερα η CC/HBC εξισορροπεί τις πωλήσεις, κυρίως θεσμικών, σε μετοχές των AlphaBank, Πειραιώς, ΟΠΑΠ κ.α., με τον ΔΤΡ στις 490 μονάδες. Ανάλογη η συνδρομή από τον ΟΤΕ, με αγοραστές έως 2,47% στα 12,87 ευρώ.

Στα 2,82 εκατ. η αξία συναλλαγών, μέσω προσυμφωνημένων πράξεων, σε μετοχές των Motor Oil (για 150.000 τμχ. στα 11,60 ευρώ), ΟΠΑΠ (για 50.040 στα 10,47) και EpsilonNet (για 150.000 στα 3,70 ευρώ).

Στις 46/59 η σχέση ανοδικών/πτωτικών έχει ανατραπεί υπέρ των δεύτερων, σε σχέση με το αρχικό σχόλιό μας.

Εκτός από την Coca Cola/HBC και τον ΟΤΕ και της Τέρνα Ενεργειακής από τις μετοχές του 25άρη, της Viohalco, η απόδοση ξεπερνά το 1%, με θετικό πρόσημο και ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Eurobank, Jumbo, Lamda Development, Sarantis.

Ιλυδα, Βιοτέρ, Ευρωσύμβουλοι, Ιντεάλ, Optronics, Reds, Καραμολέγκος με άνοδο μεγαλύτερη του 2%, από τις χαμηλότερες κατηγορίες.

ΥΓ. Σχετικά με το πακέτο των 150.000 μετοχών που έγινε σήμερα στην Epsilon Net, σύμφωνα με πληροφορίες αφορά περαιτέρω ενίσχυση θέσεων του αμερικανικού fund το οποίο ήδη ήλεγχε άνω του 5% των μετοχών της εισηγμένης. 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v