Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μπήκαν στην… πρίζα οι αγοραστές

Συνεδρίαση για γερά νεύρα, αλλά χωρίς ουσιαστικό τζίρο οδήγησε τον ΓΔ στις 762 μονάδες. ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα και Μυτιληναίος στους θετικούς πρωταγωνιστές. Ρευστοποιήσεις σε Πειραιώς Alpha Bank και Eurobank. Τα σενάρια για τη συνέχεια.

Χρηματιστήριο: Μπήκαν στην… πρίζα οι αγοραστές

Επιφυλακτικά ανοδικά, προσπαθούν να κινηθούν οι κύριες Ευρωπαϊκές Αγορές, με τους ενεργούς traders να τιμολογούν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται, αλλά και τις καθημερινές εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.

Συνεδρίαση που είχε σαν κύρια χαρακτηριστικά τις εναλλαγές προσήμων, την χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα και την προσπάθεια των αγοραστών να αποφύγουν νέα υποχώρηση των βασικών δεικτών, αυτή που έλαβε χώρα στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με την όποια προσπάθεια αντίδρασης, να ολοκληρώνεται χωρίς Τραπεζικές βοήθειες.

Παίρνοντας τα πράγματα με την χρονική τους σειρά, η ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI, δεν περιείχε κάποια έκπληξη για τις Ελληνικές μετοχές, όπως και αναμενόταν, με τον Οίκο να διατηρεί στον δείκτη MSCI Greece Standard τις τρεις μετοχές που είχε στη σύνθεσή του (ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Jumbo).

Από εκεί και πέρα, η παρούσα εικόνα της Εγχώριας Χρηματιστηριακής Αγοράς και ο περιορισμένος όγκος συναλλαγών, δεν δημιουργούν συνθήκες για σημαντική αντίδραση, καθώς τα χαρτοφυλάκια που παραμένουν εκτός Αγοράς με αυξημένη ρευστότητα, ή με πιστωτικά υπόλοιπα, δεν πείθονται να προχωρήσουν σε σταδιακές τοποθετήσεις.

Έτσι, αν συνεχίσει να είναι κυρίαρχη η λογική του “κάτσε να δούμε”, το πλέον αισιόδοξο σενάριο εξαντλείται στην πλάγια κίνηση του ΓΔ, αποτέλεσμα του “rotation” στις μη Τραπεζικές Δεικτοβαρείς μετοχές.

Ούτε λόγος για Ξένα χαρτοφυλάκια, καθώς αυτά παραμένουν, επιδεικτικά, εκτός Αγοράς, κάτι που επιβεβαιώνεται από τους ημερήσιους τζίρους.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο πριν το ξεκίνημα της συνεδρίασης, η Coca Cola HBC ανακοινώνει αποτελέσματα χρήσης 2020.

Στάση αναμονής από όσους δραστηριοποιούνται στην Αγορά ομολόγων, με αποτέλεσμα την πλάγια κίνηση των αποδόσεων (στο 0,775% η απόδοση του Ελληνικού 10ετους τίτλου).

Επιστρέφοντας στο Χ.Α. και τα δύο πρόσημα άλλαξαν οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών, με την τελική εικόνα να μην αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια αισιοδοξίας, για σημαντική καλυτέρευση των αποτιμήσεων (Alpha Bank -1,99%, Εθνική +0,15%, Eurobank -1,58%, Πειραιώς -5,85%).

Μένοντας στον κλάδο, “η Τράπεζα Πειραιώς ετοιμάζεται για την Α.Μ.Κ. της τον επόμενο μήνα, που θα μειώσει το μερίδιο του Κράτους και θα αποτελεί άλλο ένα βήμα προς την κανονικότητα για την Τράπεζα. Ο επικεφαλής του Ταμείου για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, που κατέχει σήμερα μερίδιο 61,3% στην Τράπεζα, Martin Czurda, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η Πειραιώς θα εκδώσει το πληροφοριακό δελτίο αυτό τον μήνα και θα βγει στην Αγορά μέσα στο πρώτο τρίμηνο. Ξεχωριστά, πηγές με γνώση της υπόθεσης ανέφεραν ότι η Τράπεζα θα επιδιώξει να αντλήσει έως 1 δισ. ευρώ ($1,2 δισ.)”, αναφέρει το Bloomberg.

Να σημειωθεί ότι ο τίτλος της ΠΕΙΡ, στις τελευταίες 20 συνεδριάσεις, συμπλήρωσε δεκαπέντε αρνητικά κλεισίματα, στην πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 1,16 ευρώ (κλείσιμο 13/1), ενώ το σημερινό κλείσιμο χαμηλότερα των 0,80 ευρώ, τεχνικά, ανοίγει περιθώρια υποχώρησης προς τα 0,70 – 0,69 ευρώ, δίνοντας μία ακόμα “γεύση” αντίδρασης της Αγοράς, όταν επισημοποιείται μία Α.Μ.Κ. στον “πολύπαθο” Τραπεζικό κλάδο, ακόμα και αν δεν έχουν γίνει γνωστοί οι επιμέρους όροι της αύξησης.

Σαφώς καλύτερη του Τραπεζικού, η τελική εικόνα στο ταμπλώ των μη Τραπεζικών blue chips, όπου με αρνητική ημερήσια μεταβολή υστέρησαν οι ΑΔΜΗΕ (-0,83%), ΒΙΟ (-0,58%), ΜΟΗ (-0,96%), ΟΛΠ (-0,53%), ΣΑΡ (-0,11%), ενώ αμετάβλητοι ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές οι τίτλοι των ΑΡΑΙΓ και ΟΤΕ.

Επιστροφή των αγοραστών και κίνηση χωρίς να έλθει σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο, για τον τίτλο της ΔΕΗ (+5,41%), στον απόηχο της ανακοίνωσης – έγκρισης του συμφωνητικού συνεργασίας με την RWE, από το ΔΣ της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού, με σκοπό την ανάπτυξη Φωτοβολταϊκών Σταθμών έως 2GW, με την μετοχή να κλείνει σε νέα υψηλά 76 μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο εν λόγω τίτλος από την προχθεσινή συνεδρίαση έδωσε σήμα επανατοποθετήσεων, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο χαμηλότερα των 6,36 ευρώ, με ενδιάμεση στήριξη στα 7,00 ευρώ. Αν επιμείνουν οι αγοραστές, η επόμενη σημαντική αντίσταση στα 8,25 ευρώ.

Σε εξέλιξη δείχνει να βρίσκεται η πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 4,04 ευρώ (κλείσιμο 7/1), για την μετοχή της ΕΧΑΕ (+0,14%). Ο τίτλος θα ήθελε κλείσιμο υψηλότερα των 3,74 – 3,77 ευρώ (ημερήσιο “stop short”, ενώ από εδώ διέρχεται και ο εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), για να κινηθεί προς τα πρόσφατα υψηλά. Αντίθετα, επιβεβαιωμένο κλείσιμο χαμηλότερα των 3,47 – 3,42 ευρώ, θα επιδεινώσει την τεχνική εικόνα και θα σπρώξει τον τίτλο προς τις επόμενες στηρίξεις των 3,33 – 3,29 και 3,02 ευρώ.

Χαμηλώνοντας σε κεφαλαιοποιήσεις, κάποια ελάχιστη κινητικότητα στην Vidavo (+10%), ξαφνική αύξηση των συναλλαγών στην ΑΝΕΚ (+4,44%), το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε Ιατρικό (+4,44%), Τζιρακιάν (+3,73%), CPI (+4%) και Doppler (+5,94%), επιστροφή αγοραστών στην Αλουμύλ (+3,77%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στην Intralot (-3%), το τελευταίο θετικό κλείσιμο στις 1/2 για την ΚΛΜ, ενώ η Epsilon Net (+2,01%) προσπάθησε να αντιδράσει στην πλαγιοκαθοδική κίνηση που έχει ξεκινήσει από τα 4,98 ευρώ (κλείσιμο 7/1).

Παρουσία πωλητή σε Moda Bagno (-8,31%), Κορδέλλου (-1,89%) και Παϊρη (-0,51%), πέντε οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την Frigoglass (-3,17%), τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές για MIG (-1,67%) και Μπήτρο (-0,83%), αντίδραση στις πιέσεις που προηγήθηκαν για τον Ακρίτα (+15,29%), ενώ συνεχίστηκαν τα “πονταρίσματα” για ικανοποιητικά αποτελέσματα στα Πλ. Θράκης (+3,40%), με τον τίτλο να ολοκληρώνει την συνεδρίαση σε νέα υψηλά 243 μηνών.

Στην περίπτωση του Γενικού Δείκτη, για επιστροφή της συγκρατημένης αισιοδοξίας, θα ήταν επιβεβλημένο το κλείσιμο υψηλότερα των 780 – 784 μονάδων. Σε αυτή την περίπτωση, οι επόμενες αντιστάσεις εντοπίζονται στις 795, 809 (ημερήσιο “stop short”) και 900 μονάδες.

Για την ίδια περίπτωση και όσον αφορά τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, χρειάζονται συνεχόμενα κλεισίματα υψηλότερα των 1840 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), 1852, 1870, 1903 (gap) και 1935 μονάδων (ημερήσιο “stop short”).

Οι εκτιμήσεις των Αναλυτών

“Η Αγορά μπορεί βραχυπρόθεσμα να κινηθεί αρνητικά, λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων, ωστόσο αυτό δεν θα αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα, παρά μόνο την ψυχολογία, από την στιγμή που αναστολές, επιδοτήσεις και επιστρεπτέες συνεχίζονται. Το Χρηματιστήριο γνωρίζει πολύ καλά τα δεδομένα. Ότι και να συμβεί στην παρούσα φάση, οι κλάδοι που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα είναι οι ίδιοι που επλήγησαν από την αρχή της κρίσης του κορωνοϊού και πιθανότατα όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό. Η Αγορά άλλωστε, από τα χαμηλά του περυσινού Μαρτίου έχει αποτιμήσει την εικόνα τους στο ταμπλώ, ενώ η μεγάλη διαφορά είναι ότι φέτος έχουμε αρχίσει να βλέπουμε ‘φως στο τούνελ’. Η Ενέργεια, η Βιομηχανία, η Πληροφορική και οι Κατασκευές, δεν θα δουν μεγάλη διαφορά. Ο FTSE25 έχει χωριστεί σε δύο ‘στρατόπεδα’, το Τραπεζικό και τους Άλλους. Ο Τραπεζικός ετεροχρονισμένος, προσπαθεί να πάρει μαζί του την Αγορά. Ότι βλέπουμε και θα δούμε στις επόμενες συνεδριάσεις μοιάζει να είναι το τέλος της ταλαιπωρίας, πριν την ουσιαστική κίνηση που φαίνεται να είναι ανοδική”, εκτιμά η Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

“Πιστεύουμε πως το γενικό lockdown είναι αποτυπωμένο στις τιμές, με τον αντίκτυπο να μην είναι ‘ομόφωνος’, αλλά να καλύπτει τις περισσότερες μεγάλες Εισηγμένες του Χ.Α. Η προηγούμενη εμπειρία δείχνει πως επηρεάζει συγκεκριμένες Εταιρείες, ειδικά Τράπεζες, Ακίνητα, Λιανικό Εμπόριο, Μεταφορές και Διυλιστήρια. Από την άλλη πλευρά Εταιρείες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Πληροφορικής και Εταιρείες Κοινής Ωφέλειας είναι πιο ανθεκτικές”, αναφέρει στις δικές της εκτιμήσεις η Beta Sec.

“Το lockdown που επιβλήθηκε μετέθεσε τις προσδοκίες για επανεκκίνηση της Οικονομίας σε αβέβαιο μελλοντικό χρόνο, υποβαθμίζοντας τον πήχη της ορατότητας. Σαν αποτέλεσμα η διάθεση για ανάληψη επενδυτικών κινδύνων ελαττώθηκε δραστικά”, επισημαίνει η Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.

“Η βραχυπρόθεσμη τάση τόσο του Γενικού Δείκτη, όσο και του Τραπεζικού γύρισε πάλι σε πτωτική. Σημεία στήριξης οι 750 και 713 μονάδες (ΚΜΟ 200), ενώ σημεία αντίστασης οι 770 (ΚΜΟ 20) και οι 800 μονάδες. Υπενθυμίζεται ότι η Coca Cola Hellenic θα ανακοινώσει αύριο το πρωί τα ετήσια αποτελέσματα. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε συμφωνητικό συνεργασίας, μεταξύ της, κατά 100% Θυγατρικής της Εταιρείας, ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. και της RWE Renewables GmbH, με σκοπό την από κοινού συνεισφορά και υλοποίηση Φωτοβολταϊκών Σταθμών συνολικής εγκατεστημένης ισχύος έως 2 GW, μέσω Κοινού Επενδυτικού Οχήματος (JVCo). Τα ποσοστά συμμετοχής στο Κοινό Επενδυτικό Σχήμα θα είναι 51% για την RWE Renewables GmbH και 49% για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.”, σημειώνει η Merit Sec.

“Εν μέσω αυστηροποίησης των περιορισμών, αναμένεται να καθυστερήσει, προς το παρόν, μια πιθανή ανοδική κίνηση της Αγοράς, η οποία θα αναζητήσει στηρίγματα από το εξωτερικό, για το επόμενο διάστημα. Εκτιμούμε ότι οι ταλαντώσεις πλησίον των τρεχόντων επιπέδων είναι, ενδεχομένως, το πιθανότερο σενάριο, ενώ το κρίσιμο πτωτικό όριο το τοποθετούμε στις 720 μονάδες ΓΔΧΑ. Κλειστές θα παραμείνουν από αύριο οι Αγορές της Κίνας (μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου) και της Ιαπωνίας”, υπενθυμίζει η Leon Depolas Sec.

Στον απόηχο των αυστηρότερων μέτρων του lockdown, η Ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά επέστρεψε στην βάση των 755 μονάδων, μετά από την αναιμική προσπάθεια των τελευταίων ημερών. Τα γρήγορα αντανακλαστικά της Κυβέρνησης, όσον αφορά το υγειονομικό σκέλος, είναι προς την σωστή κατεύθυνση, όμως δεν επιτρέπουν στην Οικονομία να λειτουργήσει με ομαλό τρόπο, σημειώνει ο Νικόλας Πετράκης.

Ελάχιστες οι αλλαγές στην χθεσινή ανακοίνωση του MSCI, ενώ καμία δεν αφορούσε την Ελλάδα, παρά τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί για ακόμη μία φορά. Οι όποιες αλλαγές σε σταθμίσεις, θα τεθούν σε ισχύ από τον επόμενο μήνα και θα ολοκληρωθούν στην δημοπρασία της 26ης Φεβρουαρίου, όπως και συνηθίζεται.

Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης επανήλθε στο σημείο εκκίνησης της περασμένης εβδομάδας και την στήριξη των 755 μονάδων, όπου και βρίσκεται ο εκθετικός κινητός μέσος όρος των 55 ημερών. Η συνεδρίαση της Δευτέρας και τα ψηλά των 781 μονάδων αποτελούν πλέον την κοντινότερη αντίσταση, με τον ΚΜΟ των 30 ημερών να εφάπτεται αυτών, ενισχύοντας την σημαντικότητα της. Απώλεια των 755 μονάδων θα επαναφέρει τους πωλητές στο προσκήνιο, με τις 725 - 720 μονάδες, να αποτελούν το επόμενο “ανάχωμα” της Αγοράς.

Αντιστοίχως και για τον δείκτη Τραπεζών, η επαναφορά στην βάση των 440 μονάδων αποτελεί αρνητική εξέλιξη, με την αδυναμία να είναι εμφανής. Τα υψηλά της Δευτέρας στις 476 μονάδες, σε συμβολή με τον ΚΜΟ των 30 ημερών, αποτελούν την σημαντικότερη αντίσταση. Στον αντίποδα απώλεια των 440 μονάδων, θα “στρέψει τα βλέμματα” στην στήριξη των 415 μονάδων, με την μεσοπρόθεσμη τάση, πλέον, να είναι πτωτική.

Όπως όλα δείχνουν, τα σκληρότερα μέτρα θα διατηρηθούν προς το άνω εύρος των τεσσάρων εβδομάδων που εξαγγέλθηκαν, καθιστώντας δύσκολη την “αναρρίχηση” του Γενικού Δείκτη σε ψηλότερα επίπεδα.

“Η πορεία των Διεθνών Αγορών θα είναι καθοριστική για την συνέχεια, με τον Γενικό Δείκτη να ισορροπεί, διαγραμματικά, σε ‘λεπτό πάγο”, τονίζει ο κ. Πετράκης Whitetip Investments ΑΕΠΕΥ.

Οι διεθνείς οικονομικές 

Απόλυτη επικράτηση των αγοραστών, δείχνει η τελική εικόνα για τις μεγάλες Αγορές Ασίας και Ειρηνικού.

Δείχνουν να γυρίζουν σε αρνητικά πρόσημα οι κύριες Αγορές της Ευρώπης, ενώ μικτές είναι οι διαθέσεις στην Wall Street.

Μικρά κέρδη για το Πετρέλαιο, οριακά ψηλότερα το Ευρώ.

Πλάγια κίνηση από τον Χρυσό, διορθώνει το Ασήμι, προς τα $44400 υποχωρεί το Bitcoin, προς τα $1700 το Ethereum.

Κατά 1,6% αυξήθηκαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Ιανουάριο, εναρμονισμένες για να μπορούν να συγκριθούν με την υπόλοιπη Ευρωζώνη, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, επιβεβαιώνοντας τα προκαταρκτικά στοιχεία. Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,4%.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή κινήθηκε 0,3% υψηλότερα τον περασμένο μήνα στις ΗΠΑ, σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Η άνοδος ευθυγραμμίστηκε με τις προβλέψεις των Αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones και της Wall Street Journal. Σε ετήσια βάση, ο ρυθμός αύξησης του δείκτη παρέμεινε αμετάβλητος στο 1,4%.

Επιστροφή στο ΧΑ

Επιστρέφοντας στα εγχώριου ενδιαφέροντος, “οι υφέσεις δημιουργούν μακροπρόθεσμα σημάδια και ‘ουλές’ στις Οικονομίες, αλλά για την Ελλάδα τα αρνητικά σημάδια που θα αφήσει η κρίση του κορωνοϊού, θα είναι ελαφρώς πιο ήπια από τις υπόλοιπες Οικονομίες της Ευρώπης, εξαιτίας και του αρχικού σημείου εκκίνησης της Ελληνικής Οικονομίας”, εξηγεί η Morgan Stanley.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε μεταξύ 766,51 (+1,27%) και 753,97 μονάδων (-0,38%). Στις 17.00 βρέθηκε στις 762,28 (+0,71%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 762,83 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 0,79%.

Ο τζίρος στα 56,6 εκατ., από τα οποία τα 2,8 εκατ. αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΔΕΗ, ΕΥΡΩΒ), ενώ ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ απασχόλησαν το 36% της συνολικής μικτής αξίας συναλλαγών.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δεν ήλθαν σε επαφή με το αρνητικό πρόσημο οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΕΕΕ, ΕΥΔΑΠ και ΤΕΝΕΡΓ. Μέσω των τελικών δημοπρασιών στο υψηλό ημέρας έκλεισαν οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, Ελ. Πετρέλαια και Μυτιληναίος και στο χαμηλό ο ΟΛΠ.

Θα μπορούσε να είναι και καλύτερη η τελική εικόνα από 62 ανοδικές μετοχές, έναντι 47 πτωτικών, ενώ οκτώ τίτλοι έκλεισαν με κέρδη μεγαλύτερα των πέντε ποσοστιαίων μονάδων.

----ΧΠΑ

Συνεδρίαση ανοδικής αντίδρασης και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να παρουσιάζουν οριακή υποχώρηση στο συμβόλαιο του δείκτη και αισθητή αύξηση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (54.875 συμβόλαια).

Στα 4.532 συμβόλαια του δείκτη οι ανοιχτές θέσεις (από 4.562 στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση) για τον πρώτο μήνα (Φεβρουάριος).

Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.062, 800 για τον Φεβρουάριο και 262 για τον Μάρτιο, τιμή κλεισίματος για τον πρώτο μήνα 1.817) κινήθηκε μεταξύ 1.792,25 και 1.826 μονάδων.

Ελάχιστος ο αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων (6.100 ΔΕΗ, 25.841 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Eurobank (8.217), Alpha Bank (14.148), Πειραιώς (19.534), ΔΕΗ (4.379), Εθνική (5.794), ΟΤΕ (552), Ελλάκτωρα (361), Μυτιληναίο (314), ΟΠΑΠ (223), Cenergy (176), ΑΔΜΗΕ (328), ΓΕΚ (314), Motor Oil (210).

Οι μεγαλύτερες ανοιχτές θέσεις - συμβόλαια (Μέγεθος Συμβολαίου: 100 Μετοχές, Φυσική Παράδοση), για τον πρώτο μήνα (Μάρτιος), στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών σε: Eurobank 43.355, MIG 54.467, Alpha Bank 81.494, Πειραιώς 55.702, Εθνική 25.555, ΔΕΗ 12.005.

Ας σημειωθούν τα 300 δικαιώματα αγοράς για την ΔΕΗ, λήξεως Οκτωβρίου, με τιμή εξάσκησης τα 8,00 ευρώ.

Οι σημαντικότερες καθαρές αρνητικές θέσεις που δημοσιοποιήθηκαν στην Επ. Κεφαλαιαγοράς και ξεπερνούν το 0,5% του συνόλου των μετοχών:

            Position Holder                               Name of Issuer                    NSP             Date

Lansdowne Partners (UK) LLP

PIRAEUS BANK S.A.

2,23%

2020-11-02

Lansdowne Partners (UK) LLP

EUROBANK ERGASIAS S.A.

0,90%

2020-05-13

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

PUBLIC POWER CORP. SA

 

1,59%

 

2020-06-16

 

 

 

 

 

Oasis Investments II Master Fund LTD

 

FOLLI FOLLIE S.A.

 

0,55%

 

2019-10-15

Lansdowne Partners (UK) LLP

 

ALPHA BANK S.A

1%

2020-05-13

    

Lansdowne Partners (UK) LLP

CAIRO MEZZ PLC

0,77%

2020-10-07

Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC (*), καθώς το Χ.Α., στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ, δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: Alpha Bank 42.198.085 τεμ., (από 42.221.040 τεμ. στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση), Πειραιώς 21.593.243 τεμ. (21.734.384), ΔΕΗ 4.844.068 τεμ. (4.849.068), Eurobank 51.788.206 τεμ. (51.788.206), ΟΠΑΠ 1.350.377 τεμ. (1.350.377), Εθνική 10.895.668 (10.885.668).

(*) Τα στοιχεία συναλλαγές δανεισμού τίτλων μέσω OTC δηλώνονται από τους Χειριστές ΣΑΤ και αφορούν τις ποσότητες που έχουν καταγραφεί στο ΣΑΤ, έως και τη προηγούμενη εργάσιμη ημέρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v