Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισορροπεί στις 790 μονάδες το Χρηματιστήριο

Επιβεβαιώνεται η στήριξη για τον Γενικό Δείκτη, με τους αγοραστές να επιμένουν στη μετοχή της ΔΕΗ και την άνοδο της Coca Cola να διευκολύνει. Κέρδη και για Τέρνα Ενεργειακή, Mytilineos, ΟΠΑΠ, Lamda. Σήμα long δίνει η μετοχή της Viohalco.

Ισορροπεί στις 790 μονάδες το Χρηματιστήριο

Ηπια άνοδος στα ευρωπαϊκά, παρά τις οριακές απώλειες για τα futures στη Wall Street.

Στον ρυθμό Φρανκφούρτης, Μιλάνου και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις πρώτες κινήσεις των επενδυτών να επιτυγχάνουν την επιβεβαίωση της περιοχής στήριξης πέριξ των 790 μονάδων.

Προσεκτικό το «άνοιγμα» της συνεδρίασης, με τους αγοραστές να συνεχίζουν στη ΔΕΗ και σταδιακά να εκτείνονται σε Τέρνα Ενεργειακή, Mytilineos, αλλά και ΟΠΑΠ, Coca Cola/hbc, Lamda Development.

Θετικό το αποτέλεσμα, καθώς ο ΓΔ διαμορφωνόταν στις 790 μονάδες, ο ΔΤΡ στις 455 και ο FTSE25 στις 1.878 μονάδες. Με συγκριτικά λιγότερες συναλλαγές/τζίρο απ' ό,τι στο αντίστοιχο διάστημα της χθεσινής συνεδρίασης, με καταμερισμό επιλογών σε τραπεζικά χαρτιά και blue chips, με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται η εξισορρόπηση της αγοράς.

Θετικά λειτούργησε η επιβεβαίωση πως η σχετική διαδικασία -για τον ΔΕΔΔΗΕ- προχωρά κανονικά για αύριο, με την Goldman Sachs να εκκινεί ουσιαστικά την πρώτη φάση του διαγωνισμού, για την πώληση του 49% του μ.κ. της θυγατρικής της ΔΕH

Επιβεβαίωση που διευκόλυνε τους long να κινηθούν ακόμη υψηλότερα στη μετοχή, έως τα 8,94 ευρώ, με την αποτίμηση της Επιχείρησης να διαμορφώνεται στα 2,08 δισ.

Το long κλίμα για τη ΔEΗ «λύνει» ανάλογες συναλλαγές και σε Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή.

Εως τα 13,15 ευρώ, νωρίτερα, η μετοχή της πρώτης σε επίπεδα 13ετίας, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για όσους εστιάζουν σε εισηγμένες/μετοχές και πολύ λιγότερο σε δείκτες.

Στα 14 ευρώ η μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ, θυμίζοντας τα ιστορικά υψηλά των 14,80 ευρώ.

Από τα άλλα blue chips, «γυρίζει» η μετοχή του ΟΠΑΠ (στα 10,62 ευρώ), η Coca Cola στα 27,12 (1,54%) απορροφά την ήπια διόρθωση του ΟΤΕ (12,55), της Jumbo (13,13), της ΤΙΤΑΝ (14,30).

Από τα blue chips, με γνώμονα την τεχνική προσέγγιση, σήμα long (ξανα)δίνει η μετοχή της Viohalco, με τα 3,60 ευρώ κοντινή αντίσταση και τα 3,41 στήριξη.

Στις 48/41 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με πολύ δυνατή -από τη μεσαία κατηγορία- την Intracom. Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με αυξημένες μάλιστα συναλλαγές.

Με άνοδο μετοχές των Παΐρη, Ιλυδα, MIG, Elinoil, Ελαστρον κ.α.

Στα 7,35 εκατ. η αξία συναλλαγών (χωρίς πακέτα), με τη συμπλήρωση μίας ώρας συνεδρίασης.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v