Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Η ΔΕΗ δίνει... ρεύμα στη συνεδρίαση

Με κέρδη άνω του 3% και αυξανόμενες συναλλαγές, η μετοχή κρατά τον Γενικό Δείκτη στις 790 μονάδες. Ηπιες απώλειες για τις τράπεζες. Βοήθειες από Coca Cola, Motor Oil, ΟΤΕ, Lamda. Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν από τα mid caps.

Χρηματιστήριο: Η ΔΕΗ δίνει... ρεύμα στη συνεδρίαση

Οριακές απώλειες στα ευρωπαϊκά, επιμένουν στο «κόκκινο» τα futures στη Wall Street και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, κάτι σαν déjà vu της χθεσινής συνεδρίασης.

Μία ΔΕΗ, σχεδόν η αγορά μόνη της, με σταθερά αυξανόμενες συναλλαγές σε όλο υψηλότερες τιμές/αποτιμήσεις.

Βοήθειες και από Coca Cola, Motor Oil, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Viohalco, Lamda Development, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με τον δείκτη εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης στις 1.871 μονάδες, με ελεγχόμενες απώλειες 0,12%.

Στις 789 ο Γενικός Δείκτης, με χαμηλή τιμή ημέρας στις 788,29 μονάδες, επιβεβαιώνοντας την κοντινή περιοχή στήριξης.

Στις 452,87 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με τον κλάδο να εμφανίζει εκροές (κυρίως) βραχυπρόθεσμων κεφαλαίων. Το πιθανότερο μέρος της ρευστότητας να ενισχύει τις ήδη αυξημένες συναλλαγές στη μετοχή της ΔEΗ και δευτερευόντως των Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή. Μετακύλιση θέσεων καταγράφεται και στην περίπτωση μετοχών όπως ο ΟΤΕ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η Viohalco κ.α. για διάφορους (και διαφορετικούς) λόγους.

Για παράδειγμα στη μετοχή του ΟΤΕ έχουν ενεργοποιηθεί αγορές με ορίζοντα την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 2020 (την προσεχή Παρασκευή). Στον τίτλο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με αφορμή και την ανάλυση της ΑΧΙΑ χρηματιστηριακής (ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 10,9 ευρώ), ενώ στον τίτλο της Viohalco έχει διαμορφωθεί long τάση (με στήριξη τα 3,41 και αντίσταση τα 3,60 ευρώ).

Στα 26,76 ευρώ η μετοχή της Coca Cola/hbc, στα 3,535 της Viohalco, στο 1,48 της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα 13,90 της Τέρνα Ενεργειακής κ.α.

Ροή συναλλαγών σταθερή από την αρχή της συνεδρίασης, παραπέμπει σε τζίρο -το πιθανότερο- χαμηλότερο από τον μέσο όρο των προηγούμενων εβδομάδων.

Μάλλον υποτονικό το κλίμα σήμερα (πλην ΔEΗ), με 54/46 ανοδικές/πτωτικές μετοχές και ενδιαφέρον για επιμέρους τίτλους.

Moda Bagno, Pasal, ΣΙΔΜΑ, Ιατρικό, Autohellas, Μουζάκης, CPI, CairoMezz, Elinoil, Revoil, Πλαστικά Κρήτης κ.α. ξεχωρίζουν από τη μεσαία-χαμηλότερη κατηγορία.

Σε νέα υψηλά, των 16,90 ευρώ, η μετοχή των Πλαστικών Κρήτης.

Με την αξία των συναλλαγών στα 25,2 εκατ. (14:10), με τα 3,35 εκατ. σε πακέτα των ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Για δεύτερη σερί συνεδρίαση εντολές προσυμφωνημένων πράξεων για μεγάλο αριθμό μετοχών και σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Νωρίτερα, για 68.190 και 84.380 τμχ. στα 12,66 (ΟΤΕ) και 48.470 και 50.000 στα 10,65 (ΟΠΑΠ). Συναλλαγή και στον ΟΛΠ για 19.470 τμχ. στα 19,20 ευρώ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v