Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το βλέμμα στα... μετόπισθεν το Χρηματιστήριο

Μικρή άνοδος στο ξεκίνημα για το Γενικό Δείκτη. Η επιστροφή της μεταβλητότητας, οι ενθαρρυντικές ενδείξεις στο τραπεζικό μέτωπο και πού ποντάρουν οι short. Τα επίπεδα που δεν πρέπει να χαθούν και πού μπαίνουν τα stop στις τράπεζες.

Με το βλέμμα στα... μετόπισθεν το Χρηματιστήριο

Μικροαναταράξεις στη Νέα Υόρκη, σε διόρθωση τα ευρωπαϊκά και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι long
θα πρέπει να έχουν ενδείξεις αναστροφής της Wall Street, για να μη βρεθούν να μετρούν απώλειες.

Πέμπτη σερί συνεδρίαση με αρνητικό πρόσημο για τον S&P500, σε κλίση ο DAX, πάνω από τα 1.800$ ο χρυσός, υποχώρησε το δολάριο και το σίγουρο είναι πως ούτε σήμερα θα έχουμε μία δεδομένη συνεδρίαση.

Πλησιάζοντας στον έναν χρόνο από το κραχ στις αγορές, η μεταβλητότητα έχει επανέλθει -σε σχετικό βαθμό και για διαφορετικούς λόγους-, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και για το «ρηχό» χρηματιστήριό μας.

Με ενθαρρυντικές εξελίξεις στο τραπεζικό μέτωπο και στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, η προσοχή των επενδυτών επικεντρώθηκε στον κλάδο-κλειδί. Με τον ΔΤΡ να αντιδρά μεν έως τις 462,94, αλλά να διαμορφώνεται τελικά στις 456,26 μονάδες, αφήνοντας περιθώριο στους short να έχουν βλέψεις για υποχώρηση χαμηλότερα των 450 μονάδων.

Η Alpha Bank ήταν στο επίκεντρο, με αυξημένες συναλλαγές, αντίδραση κατά 4% στο 0,80 ευρώ. Στην περίπτωση ενεργοποίησης πωλήσεων δεν θα πρέπει να χαθεί το 0,769 ευρώ.

Δεύτερη συναλλακτικά η Εθνική, με 2,18% στα 2,063 ευρώ. Και εδώ θα πρέπει να επιβεβαιωθεί το 1,971 ευρώ.

Μεγαλύτερη συναλλακτικότητα για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής, που αντέδρασε με 3,25% στα 12,70 ευρώ, ενώ αυξημένη ήταν και για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με 5,32% στα 8,11 ευρώ.

Και για τις 2 μετοχές τα «ισχυρά χέρια» αναμένεται να είναι ενεργά και σήμερα.

Εως τα 9,40 η μετοχή της ΔΕΗ, που δίνει συνεχείς ευκαιρίες κατοχύρωσης σημαντικών υπεραξιών αλλά και επανατοποθετήσεων με βλέψεις όλο και υψηλότερα. Με αποτίμηση αρκετά πάνω από τα 2 δισ. θα γίνει η έξοδος της Επιχείρησης στις αγορές, όπως προεξοφλείται από funds και επενδυτές.

Στα 12,20 ευρώ η μετοχή του ΟΤΕ, με τους πωλητές να επικρατούν στο τέλος και τους αγοραστές να προσβλέπουν στην ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, για να επιχειρήσουν μία κίνηση προς τα 13 ευρώ.

Με οροφή τις 790 μονάδες για τον ΓΔ, το ζητούμενο -για σήμερα- είναι η επιβεβαίωση των αμυνών και σε κάθε περίπτωση, η απορρόφηση της όποιας προσφοράς σε τιμές όχι χαμηλότερες των 775, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος περαιτέρω διόρθωσης.

Γι' αυτό και η προτεραιότητά μας στην άμυνα, όπως σημειώνουμε από νωρίς στον Εκηβόλο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v