Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστροφή στο stock picking στο Χρηματιστήριο

Η διαφαινόμενη αδυναμία υπέρβασης των 790-795 μονάδων οδηγεί τους επενδυτές στην ασφάλεια των επιλεκτικών κινήσεων στο ταμπλό. Αντιδρούν υψηλότερα οι τράπεζες, έντονες πιέσεις για Τέρνα Ενεργειακή, στο στόχαστρο και η Aegean.

Επιστροφή στο stock picking στο Χρηματιστήριο

Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά, σε ανοδικό «άνοιγμα» παραπέμπουν τα futures στη Wall Street.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η αδυναμία υπέρβασης των 790-795 μονάδων στρέφει traders και επενδυτές σε επιλεκτικές κινήσεις.

Σε λίγο χαμηλότερα επίπεδα η λήξη σειράς Φεβρουαρίου στα Παράγωγα. Με discount 0,22% και η επόμενη σειρά, με τις συναλλαγές σε περιορισμένο αριθμό ΣΜΕ.

Stock picking καθώς οι εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα διαμορφώνουν τάση για επιμέρους εισηγμένες/μετοχές.

Είτε ανοδική είτε πτωτική, με την αξία των συναλλαγών να κυμαίνεται στον μέσο όρο εβδομάδας.

Στις 784 με τοπικό υψηλό τις 790 μονάδες για τον ΓΔ. Στις 1.856 με 1.870,89 για τον FTSE25 και στις 447 με τοπικό υψηλό ημέρας τις 450,04 μονάδες για τον ΔΤΡ. Σε μία μάλλον σταθεροποιητική, ως προς την τελική διακύμανση των βασικών δεικτών, με τις όποιες εντολές να δίνονται σε συγκεκριμένα επιμέρους χαρτιά.
Τόσο του τραπεζικού κλάδου όσο blue chips και σηματωρών.

Για τον τραπεζικό κλάδο-κλειδί προκύπτει η επέκταση του «Ηρακλή» και πρόγραμμα «Γέφυρα» για ΜμΕπιχειρήσεις, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Χρήστου Κίτσιου. Σε αυτό το πλαίσιο, ειδικότερα όσον αφορά στην επίπτωση της αναβαλλόμενης φορολογίας, και η παρέμβαση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, με τον Γιάννη Στουρνάρα να υπεραμύνεται της προοπτικής δημιουργίας/λειτουργίας μίας bad bank.

Στο 0,5588 η μετοχή της Eurobank, στο 0,7724 της Alpha Bank, στα 2,025 της Εθνικής και στο 0,7724 ευρώ της Πειραιώς, επηρεάζοντας (ανάλογα με τη βαρύτητά τους) και το «κλείσιμο» σειράς Φεβρουαρίου στα Παράγωγα.

Με ανοδική τάση ο ΔΤΡ, θα μπορούσε -τεχνικά- να δώσει ένα «κλείσιμο» στην περιοχή των 445-450 μονάδων.

Χρήσιμο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς -σήμερα- ασκούνται πιέσεις σε συγκεκριμένα blue chips, με την Τέρνα Ενεργειακή και την Aegean στο επίκεντρο.

Εως 8% διορθώνει η μετοχή της πρώτης, στα 12,64 ευρώ, απόρροια των σοβαρών επιπτώσεων λόγω της κακοκαιρίας στο Τέξας/ΗΠΑ, όπου η εισηγμένη λειτουργεί 3 αιολικά συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 520 MW.

Στα 4,30 με απώλειες 2,05% η μετοχή της Aegean, με τον Χρήστο Κίτσιο να αναλύει την αμκ της εισηγμένης. Ειδικότερα την κρατική στήριξη, τη στάση των ιδιωτών αλλά και τις... γκρίζες ζώνες, με αφορμή τον αιφνιδιασμό με τον περιορισμό ή κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης.

Στις 60/46 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με την αγορά να «γυρίζει» σε οριακά αρνητικό έδαφος, λίγο μετά τις 14:30.

Με την αξία συναλλαγών στα 30,25 εκατ.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v