Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Νέα κίνηση προς τις 790 μονάδες

Οι αγοραστές έχουν το πλεονέκτημα στη συνεδρίαση, με τις συναλλαγές όμως να κινούνται σε μέτρια επίπεδα. Ποιες μετοχές βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Τα υψηλά κέρδη της ΔΕΗ και η κίνηση της Aegean.

Χρηματιστήριο: Νέα κίνηση προς τις 790 μονάδες

Ηλιόλουστη η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με άνοδο τα ευρωπαϊκά, τα futures στη Νέα Υόρκη και στο χρηματιστήριό μας οι long κινήθηκαν προς την περιοχή των 790 μονάδων.

Μέτριες, ωστόσο, οι συναλλαγές, ανάλογος ο τζίρος, δύσκολα μπορεί να οδηγήσουν αισθητά υψηλότερα τους δείκτες. Σε αυτή τη φάση, κατ' αρχάς για σήμερα, σε «κλείσιμο», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, συνεκτιμώντας τα όσα τεχνικά αναφέρει από νωρίς ο Γιώργος Α. Σαββάκης για την αντίσταση των 800 μονάδων.

Σε επιλεγμένα blue chips και τραπεζικές η συγκριτικά μεγαλύτερη συναλλακτικότητα, καθώς «τρέχουν» εξελίξεις σε επιμέρους μέτωπα. Από τη διαδικασία για τον ΔΕΔΔΗΕ, την ΑΜΚ της Aegean, τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση/σχέδιο της Τραπέζης της Ελλάδος για τη λεγόμενη bad bank.

Στην περιοχή των 440-445 μονάδων ο ΔΤΡ, πέριξ των 1.855 ο FTSE25, με το μέχρι τώρα ενδιαφέρον των επενδυτών να περιορίζεται σε συγκεκριμένες μετοχές με διαμορφωμένη (ή υπό διαμόρφωση) ανοδική τάση.
Παράλληλα επιχειρείται και μερική κατοχύρωση υπεραξιών, εύλογα σε ορισμένες περιπτώσεις που η μετοχή-επιλογή έχει «τρέξει» έναν ανοδικό κύκλο.

Στα 8,99-9,145 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, με άνοδο 13,75% στην εβδομάδα και 21,94% από την αρχή του έτους, δίνει τη δυνατότητα εξόδου/εισόδου τόσο σε βραχυπρόθεσμους όσο σε πιο μεσοπρόθεσμους επενδυτές.
Τα 9,145 ευρώ αποτελούν νέο υψηλό για τη μετοχή.

Σε νέα υψηλά όμως και μετοχές των Cenergy, Elval Halcor στα 1,95 και 1,85 ευρώ αντίστοιχα, σε μία συνολικότερη επαναφορά του ομίλου. Εως τα 4 ευρώ, νωρίτερα, η μετοχή της Viohalco. Με αγοραστές οι μετοχές του δείκτη, στην πλειονότητά τους, με κύριες εξαιρέσεις την Aegean και τις ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ.

Στο επίκεντρο, λόγω της επικείμενης ΑΜΚ, η μετοχή της Aegean, με πωλητές-αγοραστές να ενεργούν στο εύρος των 4,29-4,35 ευρώ. Στα 4,10-4,15 ευρώ, μία ανθεκτική στήριξη, που μένει να φανεί πώς θα λειτουργήσει όταν γίνουν σαφείς/αναλυτικοί οι όροι συμμετοχής στη σχετική διαδικασία.

Στις 43/24 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 104 χωρίς μεταβολή.

Στα σχεδόν 7 εκατ. ο τζίρος -με τη συμπλήρωση της πρώτης ώρας-, μέτριος πλην όμως στοχευμένος σε μετοχές με long τάση, με το stock picking να προκρίνεται για ακόμη μία συνεδρίαση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v