Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες πιέσεις εκδηλώνονται στο Χρηματιστήριο

Με αρνητικά πρόσημα ξεκίνησε η εγχώρια αγορά, ευθυγραμμιζόμενη με αυτές της Ευρώπης. Προσεκτικές οι κινήσεις ενώ αναζητείται καταλύτης. Αντίδραση για τη ΓΕΚ Τέρνα, σε θετικό έδαφος και η Τέρνα Ενεργειακή.

Ηπιες πιέσεις εκδηλώνονται στο Χρηματιστήριο

Με απώλειες τα ευρωπαϊκά, στο «κόκκινο» τα futures στη Wall Street. Με πτωτικό άνοιγμα ξεκίνησε η συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους traders να ακολουθούν στον ρυθμό της Φρανκφούρτης και Νέας Υόρκης.

Το υγειονομικό στο επίκεντρο των επενδυτών στην Ευρώπη, με το βλέμμα στην αγορά ομολόγων/επιτοκίων των ΗΠΑ, στη Νέα Υόρκη. Με τον DAX, νωρίτερα, να διορθώνει προς τις 13.820 (-1,25%) και τα συμβόλαια του δείκτη από τις 3.869 (-0,87%). Εξαρχής ζητούμενη η αυξημένη προσοχή στη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street.

Στο χρηματιστήριό μας, πιο προσεκτικές οι κινήσεις τόσο των πωλητών όσο και των αγοραστών, με τις απώλειες σε -συγκριτικά- μικρότερα μεγέθη. Από τις 779,24 μονάδες οι πρώτες εντολές, με το πτωτικό χάσμα να εκτείνεται έως τις 775,35, όπου και ενεργοποιήθηκαν περιορισμένης έκτασης αγορές, από την πλευρά των long.

Εύλογα στο επίκεντρο ο τραπεζικός κλάδος, ειδικότερα η Alpha Bank, με τους αγοραστές να διατηρούν ένα προβάδισμα έως το 0,7758 ευρώ. Με τον ΔΤΡ στην περιοχή των 440-445 μονάδων. Μεικτές τάσεις για blue chips, μετοχές-σηματωρούς, με την προσοχή traders και επενδυτών από τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Ενεργειακή μέχρι ΟΤΕ, Viohalco κ.α.

Στις 1.845-1.850 μονάδες ο FTSE25, με τους αγοραστές να γίνονται ενεργητικότεροι όταν μετά τα πρώτα κρίσιμα 15'-20' φάνηκε πως τόσο στην Αlpha Bank όσο και στην ΤΕΡΝΑ-Ενεργειακή τα ισχυρά χέρια είχαν παρουσία.

Αλλωστε σε Τέρνα Ενεργειακή και Αlpha Bank σημειωνόταν η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα σε αυτό το 15-20λεπτο, με εμφανή «φράγματα» πέριξ των 11,90 ευρώ στην πρώτη και εντολές προς το 0,80 στη δεύτερη.

Η αποτελεσματική διαχείριση της προσφοράς στην Τέρνα Ενεργειακή έστρεψε αγοραστές στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, διαμορφώνοντας τάση ευρύτερα για τη μεγάλη κατηγορία.

Με τη ΔΕΗ να συνεχίζει στο εύρος των 9,205-9,38 ευρώ, ακολούθησαν εντολές και στη μετοχή του ΑΔΜΗΕ.
Παράλληλα «τρέχει» η ανοδική τάση για τη μετοχή της Viohalco αλλά και των θυγατρικών της, με τη Cenergy να έχει αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα.

Σημαντική η σημερινή συνεδρίαση, καθώς ανα-μετρώντας πωλητές vs αγοραστές, σε μία κομβική περιοχή του χρηματιστηρίου μας, σε μία «πονηρή» καμπή για τη Wall Street.

Στα 6,8 εκατ. η αξία των συναλλαγών, με ένα πακέτο για 200.000 μτχ. της Τέρνα Ενεργειακής στα 12 ευρώ.
Με μεταβλητότητα για δείκτες και μετοχές-σηματωρούς η συνέχεια χρειάζεται αυξημένη προσοχή και από την πλευρά των πωλητών αλλά και των αγοραστών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v