Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Υποχωρεί στις 880 μονάδες

Περιορισμένες ρευστοποιήσεις θέσεων αλλά με ισχνό αγοραστικό ενδιαφέρον στο Χρηματιστήριο, με την απουσία των επενδυτών να αποδίδεται και στην κλειστή Wall. Πτώση για τράπεζες, αλλά και για ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Mytilineos.

Χρηματιστήριο: Υποχωρεί στις 880 μονάδες

Μεικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά, με μικρή διόρθωση για τον DAX στη Φρανκφούρτη και κύριο χαρακτηριστικό τον μέτριο τζίρο. Αργεί, σήμερα, η Wall Street, με συνέπεια να αναμένεται χαμηλότερη συναλλακτικότητα, εμπορευσιμότητα.

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ούτως ή άλλως το ενδιαφέρον βραχυπρόθεσμων και επενδυτών είναι περιορισμένο εδώ και εβδομάδες, με εμφανές το αποτέλεσμα ενός «εγκλωβισμού» σε εύρος 40 μονάδων για τον ΓΔ και αναπόφευκτη την επιλεκτική προσέγγιση επιμέρους εισηγμένων/μετοχών.

Με μικρό προβάδισμα οι πωλητές από την Παρασκευή -και συνολικά την προηγούμενη εβδομάδα- συνέχισαν από την αρχή της σημερινής συνεδρίασης σε μερική ρευστοποίηση θέσεων.

Από τις 885,42 μονάδες για τον ΓΔ, σε εύρος μόλις 2 μονάδων, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει αποτρεπτικά, ακόμη και για τις ενδοσυνεδριακές συναλλαγές.

Χωρίς ουσιαστική συμμετοχή επενδυτών, με το intraday/trading σε χαμηλά επίπεδα (ακριβώς λόγω έλλειψης volatility), δεν θα πρέπει να αναμένεται άμεσα θεαματική αλλαγή του σκηνικού.

Ελεγχόμενες/περιορισμένες πωλήσεις, ισχνό αγοραστικό ενδιαφέρον «οδηγούν» την αγορά, τις αποτιμήσεις, λίγο χαμηλότερα, χωρίς σημαντικό κόστος (με μικρούς τζίρους).

Απώλειες 0,97% για τον τραπεζικό κλάδο, με τον ΔΤΡ στις 545 μονάδες, καθώς πωλήσεις γίνονται και στις 4 συστημικές τραπεζικές. Στο 1,0395 η μετοχή της Alpha Bank.

Προς τις 2.130 ο FTSE25, καθώς πωλήσεις έχουν ενεργοποιηθεί για την πλειονότητα των δεικτοβαρών blue chips.

Ενδεικτικά, για τον ΟΤΕ στα 14,33 (-0,69%), για τη Mytilineos στα 15,11 (-0,66%), τη Motor Oil στα 14,18 (-0,91%), για τον ΟΠΑΠ στα 12,72 (-0,25%), την Jumbo στα 14,12 (-0,92%) κ.α.

Επίσης ενδεικτικό το ότι σε μόλις 3 μετοχές του δείκτη υπερτερούν οι αγοραστές. Συγκεκριμένα,
σε ΤΙΤΑΝ (16,26), Viohalco (4,48) και Sarantis (8,95).

Στις 20/38, με 107 μετοχές χωρίς μεταβολή. Και αξία συναλλαγών στο μόλις 1,6 εκατ. (!) στο ημίωρο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v