Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς θα απελευθερωθούν κεφάλαια στο Χρηματιστήριο

Τι αναμένουν οι παίκτες της αγοράς στη σημερινή Τρίτη+13. Πώς επηρεάζει τη στάση των επενδυτών η παράσταση της Alpha Bank στο ταμπλό και τι καθορίζει την τάση του τραπεζικού κλάδου και των 21 μη τραπεζικών του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Πώς θα απελευθερωθούν κεφάλαια στο Χρηματιστήριο

H Wall Street των τριπλών ρεκόρ, οι ασιατικές αγορές με άνοδο, οι ευρωπαϊκές κοντά στα υψηλά τους. Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά βίας traders και επενδυτές επιχειρούν λίγο χαμηλότερα των 900 μονάδων.

Η σύγκριση -δυστυχώς- για τους επαγγελματίας της «ρηχής» αγοράς μας δραματική, καθώς υστερεί τόσο σε ποιοτικά όσο και ποσοτικά χαρακτηριστικά.

Ετσι, μετά και το χθεσινό οριακά αρνητικό «γύρισμα» στις 873,87 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, η αποθαρρυντική εικόνα που έχει διαμορφωθεί εδώ και -σχεδόν- δύο μήνες διευρύνθηκε καθώς η συνεδρίαση αποτέλεσε πεδίο παράστασης για έναν εισηγμένο όμιλο. Καλώς ή κακώς, έτσι είχε η κατάσταση τη Δευτέρα, καθώς από τις συναλλαγές 76,05 εκατ., τα 63,77 εκατ. μετοχές αφορούσαν στην Alpha Bank.

Μένει να δούμε κατά πόσον η ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας -με επίκεντρο την αμκ- θα μπορούσε να απελευθερώσει κεφάλαια, να ενεργοποιήσει εισροές σε άλλες τραπεζικές μετοχές, σε blue chips και τίτλους-σηματωρούς από ένα ευρύτερο μέρος του χρηματιστηριακού ταμπλό.

Εκ προοιμίου γνωστό πως το 2ήμερο Τρίτης-Τετάρτης, ειδικότερα η σημερινή Τρίτη+13 θα επηρεάσει σημαντικά τη στάση των επενδυτών, συνακόλουθα την τάση του τραπεζικού κλάδου αλλά και των 21 μη τραπεζικών του δείκτη εταιρειών «μεγάλης κεφαλαιοποίησης».

Στις 550,97 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, στις 2.114,97 ο FTSE25, με την Alpha Βank στο προσκήνιο (λόγω της εισαγωγής για διαπραγμάτευση) των νέων μετοχών (από την αμκ).

Και δευτερευόντως, με τον ΟΠΑΠ, λόγω της αποκοπής μερίσματος.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v