Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συντονισμένη ανοδική αντίδραση στα χαμηλά

Αντίθετα με τη συνεδρίαση της Πέμπτης, στην πλειονότητα των τραπεζικών, blue chips του FTSE25 υπερισχύουν οι αγοραστές. Αυξημένη συναλλακτικότητα στην Alpha Bank. Μετά από εβδομαδιαία διόρθωση 2,55%, η τάση, προσώρας, παραμένει short. Μέτριος τζίρος.

Χρηματιστήριο: Συντονισμένη ανοδική αντίδραση στα χαμηλά

Με θετικό πρόσημο τα ευρωπαϊκά, προσπάθεια για αντίδραση, με μέτριο τζίρο, στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Εβδομάδα αρνητικών αποδόσεων αυτή που κλείνει σήμερα, με μικρότερες απώλειες λ.χ. για τον DAX, μεγαλύτερες για τον Γενικό Δείκτη.

Με περισσότερες συναλλαγές και τζίρο η κίνηση για τον ΓΔ από τις 858,47 έως τις 869,58 μονάδες, με αναστροφή τάσης για τις τραπεζικές και επάνοδο για την Alpha Bank σε αυξημένη συναλλακτικότητα.

Σχεδόν 15 εκατ. τμχ. έχουν πραγματοποιηθεί στη μετοχή της Αlpha Bank, σε εύρος τιμών 0,9902-1,025 ευρώ, λίγο πριν την είσοδο (και διαπραγμάτευση) των νέων μετοχών που προέκυψαν με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η θεαματική ενίσχυση συναλλαγών συνδυαστικά με το 3,98% για τη μετοχή παραπέμπει σε ενεργοποίηση «ισχυρών χεριών» από τιμές χαμηλότερες του 1 ευρώ.

Η Αlpha Bank ήταν, εκ προοιμίου, η μία σηματωρός για σήμερα, με την Coca Cola/hbc να προδιαθέτει για την τάση από τις πρώτες κιόλας εντολές. Ανοιγμα με μικρό ανοδικό χάσμα -από τα 30,01 ευρώ για τη «βαριά» μετοχή- όπως σημειώναμε στο προηγούμενο σχόλιό μας.

Στις 2.097 μονάδες ο FTSE25, με ζητούμενη -για τους long- την υπέρβαση των 2.108 μονάδων (ως πρώτης αντίστασης σε διάστημα εβδομάδας).

Στο διάγραμμα είναι εμφανής η αμέσως επόμενη στις 2.112 μονάδες.

Σε Αlpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΤΕ, Εθνική, ΟΠΑΠ η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με Mytilineos, Eurobank, Motor Oil, Jumbo και ΔΕΗ να συμπληρώνουν τη 10άδα.

Ειδικότερα για τη ΔΕΗ, όπως φαίνεται στο διάγραμμα, είναι η μετοχή με τη μεγαλύτερη -σε διάρκεια- συσσώρευση από τις 25 του δείκτη.

Το πιθανότερο είναι η σημερινή αντίδραση προς τα 8,83 να ενισχύει το ενδεχόμενο συνέχισης προς τα 8,95 και επαναφοράς υψηλότερα των 9-9,05 ευρώ.

Εικόνα αντίστροφη σε σχέση με τη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς στην πλειονότητα των τραπεζικών, blue chips του FTSE25 υπερισχύουν οι αγοραστές.

Εντολές αγοράς μετά από εβδομαδιαία διόρθωση (2,55%) μέτριου κόστους και με την τάση να παραμένει -προσώρας- short. Τουλάχιστον όσο για τον ΓΔ η διαπραγμάτευση γίνεται κάτω από τις 880 μονάδες.

Συναλλαγές και μέσω πακέτων, με 2 μεγάλα στην Τέρνα Ενεργειακή -πριν λίγο- να περνούν για 557.000 και 100.000 τμχ., αμφότερα στα 13 ευρώ. Στα 12,02 η τρέχουσα τιμή, στο 0,95 το premium της συμφωνημένης πράξης.

Ανάλογο κλίμα και για τους τίτλους του FTMidCaps, με AVAX, Quest, Profile, Autohellas, Τεχνική Ολυμπιακή, Cenergy, Intracom με τη μεγαλύτερη άνοδο.

Στο 4/1 η σχέση ανοδικών/πτωτικών, με 84 μετοχές στο συν.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v