Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Τα σενάρια για τις τράπεζες

Ζητούμενο η συνέχεια στην αντίδραση των τραπεζών. Οι κινήσεις των ισχυρών χεριών στον τίτλο της Alpha, οι απώλειες για τους short και η άνοδος της Εθνικής. Το πλήγμα από ΟΠΑΠ και η «τετράδα» που οδηγεί τον FT Mid σε υπεραποδόσεις.

Χρηματιστήριο: Τα σενάρια για τις τράπεζες

Ο πληθωρισμός των ΗΠΑ πιέζει τις αγορές της Ασίας, στην Ευρώπη η «μάχη» Βορρά-Νότου για τη δημοσιονομική πολιτική θα επηρεάσει μεσοπρόθεσμα (κατ' αρχάς) τις αγορές.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι χθεσινές εξελίξεις με το θετικό «γύρισμα» της Alpha Bank ήρθαν να επιβεβαιώσουν όσους «έβλεπαν» long τις αμέσως μετά την αύξηση κεφαλαίου κινήσεις των «ισχυρών χεριών». Και δη του «αμερικανικού παράγοντα» (ελέω Morgan Stanley), με τα 222,8 εκατ. τμχ. που πραγματοποιήθηκαν, στην πρώτη συνεδρίαση εισαγωγής των νέων μετοχών (από την αμκ των 800 εκατ. ευρώ), να είναι το κύριο θέμα συζήτησης στα χρηματιστηριακά γραφεία.

Με τη μετοχή της Αlpha Bank από το 1,091 στο 1,1395 ευρώ, ένα είναι σίγουρο, οι short που είχαν προεξοφλήσει χαμηλότερες τιμές λόγω της πληθώρας νέων μετοχών «κάηκαν» άσχημα. Είχαν υπολογίσει, κατά πώς φαίνεται, χωρίς τον ξενοδόχο, που εν προκειμένω είναι πανίσχυρος και όπως φαίνεται δεν είναι μόνος.

Με την Αlpha Bank στο 1,1395, στα υψηλά ημέρας, με την Εθνική στα 2,405 (3,22%), με αποτέλεσμα την αντίδραση του ΔΤΡ στις 555,26 (0,78%), η συνέχεια, μέχρι και τη συνεδρίαση της Παρασκευής, προοιωνίζεται ενδιαφέρουσα. Τουλάχιστον αυτό αποτυπώνεται εν μέρει στην εικόνα των Παραγώγων -με την σειρά Ιουλίου να «κλείνει» την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας- και στα 1.587 Συμβόλαια (τρέχουσας σειράς) και στα 1.247 (επόμενης) με discount 0,34% και 0,23% αντίστοιχα.

Στις 2.098,93 μονάδες ο FTSE25, καθώς «κόστισε» η βουτιά κατά 6,15% της μετοχής του ΟΠΑΠ στα 11,90 ευρώ. Διόρθωση μεγαλύτερη του μερίσματος 0,55/μτχ. που αποκόπηκε χθες και μάλιστα με συναλλαγές 1,54 εκατ. μετοχών, τις δεύτερες περισσότερες (μετά την Αlpha Bank, φυσικά).

Στα 8,85 με αγοραστές η μετοχή της ΔΕΗ, στα 14,45 με πωλητές της Mytilineos, στα 2,55 του ΑΔΜΗΕ, στα 4,495 της Viohalco και στα 15,88 της ΤΙΤΑΝ, έχει ενδιαφέρον πώς θα αντιδράσουν σήμερα-Παρασκευή.

Οπως και η 4άδα των Quest, Intracom, ΚΡΙ-ΚΡΙ και Πλαστικών Θράκης, που οδήγησε χθες τον FTMidCap στις 1.388,95 μονάδες. Σταθερά σε υπεραπόδοση έναντι της αγοράς και της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v