Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Θετική κίνηση σε κόκκινο φόντο

Μικρή άνοδος για το Γενικό Δείκτη, με κυρίαρχη την επιφυλακτικότητα και τους πωλητές να διατηρούν το πλεονέκτημα στις τελευταίες συνεδριάσεις. Θετικά πρόσημα για τις τράπεζες, τζίρος σε Alpha Bank, Motor Oil, ΟΤΕ, Eurobank και ΟΠΑΠ.

Χρηματιστήριο: Θετική κίνηση σε κόκκινο φόντο

Ανοδικά έχουν ξεκινήσει και συνεχίζουν τα ευρωπαϊκά, με θετικό πρόσημο και για το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με αγοραστές οι πρώτες εντολές, που πέρασαν στο σύστημα και δη στοχευμένα σε μετοχές, που προβληματίζουν με την διόρθωση τους, τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ενδεικτική η περίπτωση, για τον τίτλο του ΟΠΑΠ καθώς "άνοιξε" με μικρό ανοδικό κενό για να κυμανθεί, στη συνέχεια, στο εύρος των 11,58-11,73 ευρώ. Στα 11,58 ευρώ, χθες Πέμπτη, με απώλειες 7,06% στην εβδομάδα και 11,40% στον μήνα. Και με 6,31% στο 3μηνο, που πρακτικά σημαίνει πως στη μετοχή του Οργανισμού έχει δημιουργηθεί πυρήνας «εγκλωβισμένων» επενδυτών. 

Σχεδόν παράλληλη η ενεργοποίηση εντολών, από την πλευρά των αγοραστών στον τίτλο της Alpha Bank με αποτέλεσμα την κίνηση της μεταξύ 1,074-1,0935 ευρώ.

Ταυτόχρονες επί μέρους κινήσεις σε μετοχές-σηματωρούς του δείκτη έδωσαν λίγο χώρο στους long να ανέβουν προς τις 2.086 μονάδες, την ώρα που στην αγορά Παραγώγων το Συμβόλαιο Ιουλίου διαμορφωνόταν λίγο υψηλότερα (0,08% premium) ανάλογο και του επόμενου μηνός.

Σε Alpha Bank, Lamda Development οι περισσότερες συναλλαγές, με αγορές και στην δεύτερη στα 7,75 ευρώ.

Συνέχεια πωλήσεων, στη Motor Oil στα 13,50 επίπεδο, όπου βγαίνει ζήτηση, αγορές σε ΟΤΕ (14,69), Mytilineos (14,50), Εθνική (2,345), Eurobank (0,8162), Ελλάκτωρ (1,307).

Στις 41/11 η σχέση ανοδικών/πτωτικών νωρίτερα.

Χρηματιστηριακοί παράγοντες θεωρούν πως το κλίμα -έστω και βραχυπρόθεσμα- θα μπορούσε να «γυρίσει» για τους αγοραστές, εάν σήμερα το βράδυ ο οίκος Fitch εκπλήξει θετικά, με την αξιολόγηση της οικονομίας (και των προοπτικών της).

Παράλληλα εστιάζουν και σε άλλα δύο ορόσημα, το πρώτο στο «καυτό 2ήμερο» 19-20 Ιουλίου, οπότε ο Ρ.Τ Ερντογάν σχεδιάζει ομοβροντία προκλήσεων στα κατεχόμενα, με το διπλωματικό θερμόμετρο σε Αθήνα- Λευκωσία στο «κόκκινο».

Το δεύτερο στις 22 Ιουλίου, ημέρα που στις αγορές προεξοφλείται ότι η Κριστίν Λαγκάρντ θα εξειδικεύσει συγκεκριμένα μέτρα (υπο)στήριξης των οικονομιών (ειδικότερα του Ευρω-νότου), κρατώντας σε ετοιμότητα τη Φρανκφούρτη, μέχρι την επόμενη συνεδρίαση τον Σεπτέμβριο (23/9).

Την ώρα που στις Βρυξέλλες (Βερολίνο) ξεκινούν τα μπρος-πίσω του Ταμείου Ανάκαμψης (σιγά μη και δεν...).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v