Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναμέτρηση με τις 900 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Μπροστά σε κρίσιμο ψυχολογικό όριο η αγορά μετά από το 10ημερο ανοδικό σερί με περιορισμένο τζίρο. Η εικόνα του τραπεζικού κλάδου και το rotation σε blue chips και επιλεγμένα χαρτιά της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Αναμέτρηση με τις 900 μονάδες στο Χρηματιστήριο

Αρνητική εκκίνηση για την Wall Street τον Αύγουστο. Προειδοποίηση του CDC στους αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Ελλάδα και στον ενεργειακό κλάδο, πρωταθλητής Ευρώπης η Ελλάδα σε ανατιμήσεις στην χονδρική.

Μένει να φανεί, πως θα αποτιμηθούν οι τελευταίες εξελίξεις στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά το σερί των 10 συνεδριάσεων με θετικό πρόσημο. Με τον ΓΔ, από τις 897,45 μονάδες, τον ΔΤΡ από τις 556,05 , τον FTSE25 από τις 2.158,94 και από τις 1.446,89 μονάδες για τον FTMidCap.

Με την αξία συναλλαγών, στην χθεσινή συνεδρίαση στα 46,342 εκατ. ευρώ, σταθερά χαμηλότερα του ορίου των 50 εκατ. ευρώ δηλαδή του μέσου όρου των προηγούμενων δύο εβδομάδων.

Κυρίως με τραπεζικές μετοχές η αντίδραση της αγοράς, από την περιοχή των 830 μονάδων, με μεθοδική μετακύληση θέσεων μεταξύ των Eurobank, Alpha Bank, ETE και Πειραιώς και την Alpha Bank, κυρίως, να κάνει την θετική διαφορά στην χθεσινή συνεδρίαση, πρώτη για τον Αύγουστο.

Αλλά με rotation και σε πολλά blue chips, δευτερευόντως σε επιλεγμένα mid caps με αποτέλεσμα να δοθούν ευκαιρίες υπεραξιών σε αυτό το διάστημα.

Ωστόσο, μετά και την χθεσινή, νέα άνοδο για βασικούς δείκτες και μετοχές short vs long πλησιάζουν προς μία ευρύτερη περιοχή (εκτείνεται έως τις 905/910 το πολύ) όπου και θα αντιπαρατεθούν, εκ νέου.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v