Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα με θερινό τζίρο κινείται το Χρηματιστήριο

Πάνω από τις 890 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης σε μια συνεδρίαση με περιορισμένες συναλλαγές. ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Motor Oil, Εθνική και Alpha Bank οι τίτλοι που ξεχωρίζουν από τις τάξεις του FTSE-25. Θετικό το κλίμα και στην Ευρώπη.

Υψηλότερα με θερινό τζίρο κινείται το Χρηματιστήριο

Στο "πράσινο" τα ευρωπαϊκά, με τα futures στην Νέα Υόρκη ανοδικά και στο Χρηματιστήριο Αθηνών
οι αγοραστές να συνεχίζουν, το σερί τους, με τον Γενικό Δείκτη πάνω από τις 890 μονάδες. Στα υπόψη των ευρωπαίων και η επικείμενη ψήφιση του θηριώδους "πακέτου υποδομών" ύψους 1 τρισ.$, στις ΗΠΑ, μέσα στην εβδομάδα, στις 15.685 (0,85%) ο DAX.

Και στην Αθήνα, με προσεκτικές κινήσεις από την πλευρά των αγοραστών ξεκίνησε η συνεδρίαση, με την προσοχή μεν στις τραπεζικές αλλά και συγκεκριμένα blue chips "επικαιρότητας" στο προσκήνιο. Ενδεικτικό, το ότι από τις πρώτες κιόλας εντολές στην πρώτη θέση- συναλλακτικότητας- βρέθηκε η μετοχή της Eurobank, για να ακολουθήσουν όμως των ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Mytilineos, και μετά τις άλλες 3 τραπεζικές να ακολουθούν ΟΤΕ, ΔΕΗ, Quest, Lamda Development, Πετρόπουλος κ.α.

Με άνοδο 1,05% για τον ΔΤΡ προς τις 545 μονάδες, ξεκινώντας με μικρό ανοδικό κενό, απόρροια των νεότερων για τα stress tests και της συνέχισης κινήσεων προεξόφλησης με ορίζοντα την ανακοίνωση μεγεθών δευτέρου τριμήνου. Στα 0,7976 ευρώ η Eurobank, με τα 0,805 κοντινή αντίσταση, έως τα 1,358 η ΕΛΛΑΚΤΩΡ- με την αμκ στην τελική ευθεία- στα 1,108 η Alpha Bank, στα 15,69 με αγοραστές η Mytilineos- με την τιμή του αλουμινίου να...καλπάζει διεθνώς- στα 15,38 ο ΟΤΕ και στα 8,98 ΟΤΕ και ΔΕΗ αντίστοιχα, με μικρό προβάδισμα των πωλητών.

Στις 49/16 με 100 μετοχές χωρίς μεταβολή, η σχέση ανοδικών/πτωτικών και την Αστικά Ακίνητα να υπεραποδίδει στα 7,80 ευρώ-υψηλό 52 εβδομάδων- όπως επίσης του Κτήμα Λαζαρίδη- στα 2 ευρώ- με Attica Bank, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Κορδέλλου, ΕΚΤΕΡ, Papoutsanis κ.α. να ακολουθούν.

Στα 2,5 εκατ. ο τζίρος- στις 11.00'- με τον ΓΔ στις 894 (0,65%).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v