Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση με το βλέμμα στον τραπεζικό κλάδο

Κρίσιμη η πορεία των μετοχών των τεσσάρων συστημικών μετοχών για να επιτευχθεί η 10η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση. Ποιοι τίτλοι από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση τραβούν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Πονοκέφαλος οι μέτριες συναλλαγές.

Χρηματιστήριο: Συνεδρίαση με το βλέμμα στον τραπεζικό κλάδο

Στα "πράσινα" οι αγορές στην Ασία, σε ετοιμότητα οι ευρωπαϊκές, και στο Χρηματιστήριο Αθηνών
οι αγοραστές θα επιχειρήσουν να κάνουν το 10 στα 10. Με την αγορά, από την περιοχή των 888,26 μονάδων, για τον Γενικό Δείκτη, των 2.132,69 για τον FTSE25, των 541,62 για τον Δείκτη Τραπεζών και των 1.435,02 μονάδων, για τον FTSEMidCap.

Με τη μέση ημερήσια αξία συναλλαγών, χαμηλότερα των 50 εκατ. αλλά τη μερίδα του λέοντος στις συστημικές τραπεζικές η προσοχή (κυρίως) των βραχυπρόθεσμων θα παραμείνει εστιασμένη στον κλάδο, που έκανε την διαφορά την τελευταία εβδομάδα.

Σε Alpha Bank, ETE η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, την Παρασκευή, με τρίτη την Πειραιώς και πέμπτη την Eurobank. Σε ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Mytilineos, Jumbo, ΔΕΗ και Lamda Development
συγκριτικά ικανοποιητική, με τους αγοραστές να υπερισχύουν πλην Alpha Bank και ΟΤΕ.

Στις τραπεζικές, βραχυπρόθεσμα η προσοχή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests, από την ΕΚΤ, σε αναμονή για τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου, με τον Γιώργο Α. Σαββάκη να αναλύει -από νωρίς- πως "βλέπουν" τώρα τις ελληνικές τράπεζες οι ξένοι επενδυτές.

Για τον κλάδο έχει "τρέξει" ένα ανοδικό 3,79% σε διάστημα εβδομάδος, στο πλαίσιο προεξόφλησης σύμφωνα με χρηματιστές και τους αναλυτές να τοποθετούν πέριξ των 580 μονάδων το σημείο αναστροφής, για τον κλαδικό δείκτη. Δυνατές Εθνική και Πειραιώς, την Παρασκευή, στα 2,39 και 1,45 ευρώ αντίστοιχα, επίσης με αγοραστές στα 0,795 η Eurobank.

Συνεπώς, να δούμε σήμερα -αυτή την εβδομάδα- πιθανότατα και με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών μεγεθών (Τετάρτη για Πειραιώς, Πέμπτη για Εθνική) εάν πληρούνται προϋποθέσεις για κίνηση προς τις 580 μονάδες. Ειδάλλως, θα απαιτηθεί επιβεβαίωση στηρίξεων με πρώτη στις 540-535 μονάδες.

Μετοχές κλειδιά, πέραν των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ οι Mytilineos, Jumbo, Lamda- μετά το υψηλό 52 εβδομάδων, στα 8,43 ευρώ- αλλά και ΤΙΤΑΝ- μετά το άδειασμα με μείον 2,21% στα 15,96 ευρώ, της Παρασκευής- Motor Oil, ΔΕΗ- μετά την επαναφορά πάνω από τα 9 ευρώ-, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Attica Bank, Papoutsanis, Autohellas, BriQ, Cenergy, ΚΡΙ-ΚΡΙ από τα mid caps.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v