Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Με παγωμένο βηματισμό μέσα στον καύσωνα

Σε στενό εύρος η διακύμανση για βασικούς δείκτες, με λιγότερες επιλογές για ενδοσυνδριακές-βραχυπρόθεσμες εντολές. Στα όρια θερμοπληξίας ο τζίρος, χαρακτηριστικό της επενδυτικής άπνοιας. Κινητικότητα για επιλεγμένα blue chips και mid caps.

Χρηματιστήριο: Με παγωμένο βηματισμό μέσα στον καύσωνα

Σταθερά με θετικό πρόσημο και στα όρια των 900 μονάδων το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με συναλλαγές... Αυγούστου, αρκετά χαμηλότερα των συνεδριάσεων Δευτέρας-Τρίτης, καθώς το επενδυτικό ενδιαφέρον είναι, σήμερα, ακόμη πιο περιορισμένο.

Σε στενό εύρος η διακύμανση για βασικούς δείκτες, με λιγότερες επιλογές για ενδοσυνδριακές-βραχυπρόθεσμες εντολές χωρίς αυτό να σημαίνει, πως και στη σημερινή συνεδρίαση δεν υπάρχουν περιπτώσεις εισηγμένων με ενδιαφέρον.

Από τις 895,75 μονάδες, για τον Γενικό Δείκτη, σημείο αναφοράς που φαίνεται να επιβεβαιώνεται- προσώρας- σαν στήριξη (σε διάστημα εβδομάδος) με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για σήμερα- έως και Παρασκευή.

Ενθαρρυντική ένδειξη, για τους long, το ότι για μετοχές που είχαν υστερήσει το τελευταίο διάστημα επανέρχεται το επενδυτικό ενδιαφέρον, ενεργοποιούνται αγορές, ενισχύεται η τιμή τους. Ενδεικτική, για μετοχή του δείκτη FTSE25, η περίπτωση της ΔΕΗ καθώς για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα εντολές δίνονται πάνω από τα 9 και συγκεκριμένα στα 9,015-9,185 ευρώ. Με αυξημένες-συγκριτικά- συναλλαγές που φέρνουν τη μετοχή στην τρίτη θέση πίσω από Eurobank (0,795), Alpha Bank (1,14).

Με αγορές στην Πειραιώς (1,462), ΟΠΑΠ (12,25), Εθνική (2,449), Lamda Development (8,275) με πωλήσεις σε ΟΤΕ (15,54), Mytilineos (15,50), Jumbo (13,65) κ.α.

Για ακόμη μία συνεδρίαση καταγράφεται κινητικότητα για επιλεγμένα mid caps (Cenergy, AVAX, Intracom, Quest, BriQ, Πλαίσιο ) αλλά και σε τίτλους όπως Ideal, Αστικά Ακίνητα, Τζιρακιάν, Βιοσώλ, Entersoft, Intralot.
Οπως επίσης, με νέα υψηλά 52 εβδομάδων : Coca Cola/hbc (32,65), Αστικά Ακίνητα (9,20), Intralot (0,386), Βιοσώλ (0,498), ΑΝΕΚ (0,055), Entersoft (4,11).

Στις 14.40' ξεπέρασε το όριο των 20 εκατ. ευρώ η αξία συναλλαγών. Ενδεικτική της σημερινής ''άπνοιας".

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v