Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δοκιμάζει τα όρια των 900 μονάδων το χρηματιστήριο

Συνεχίζεται ο ανοδικός βηματισμός στη ζώνη των 900 μονάδων, εν μέσω πολλαπλών αντίθετων ανέμων στο μέτωπο της πανδημίας και της οικονομίας διεθνώς. Eνδιαφέρον για ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Intralot, Coca Cola. Οριακές μεταβολές στον δείκτη των τραπεζικών τίτλων.

Δοκιμάζει τα όρια των 900 μονάδων το χρηματιστήριο

Για ρεκόρ του 2021 προχωρούν οι long, καθώς εάν διαμορφωθεί, και σήμερα, θετικό "κλείσιμο" για τον Γενικό Δείκτη θα συμπληρωθεί μία πλήρης 11άδα ανοδικών συνεδριάσεων.

Και αν για τον ΓΔ η μεταβολή (σε απόλυτο αριθμό ) είναι μεγέθους 70-80 μονάδων, σε αντιστοίχιση με την υπεραπόδωση συγκεκριμένων μετοχών το όφελος είναι πολλαπλάσιο.

Αν μη τι άλλο, τόσο εχθές όσο σήμερα, έχει θερμανθεί η μόχλευση, με αποτέλεσμα να έχει διευρυνθεί η μεταβλητότητα διευκολύντας ακόμη και τις ενδοσυνεδριακές κινήσεις.

Στις 900 μονάδες "πατά" ο Γενικός Δείκτης αλλά εχθές ήταν για τη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σήμερα της Intralot ενδεικτικών περιπτώσεων trading/intraday εντολών, που αν μη τι άλλο προσδίδουν λίγο "νεύρο" στις πρώτες δύο συνεδριάσεις του Αυγούστου.

Στην περιοχή των 556 μονάδων, με οριακά θετικό πρόσημο ο Δείκτης Τραπεζών, καθώς σε Εθνική και Eurobank οι αγοραστές διατηρούν προβάδισμα, στα 2,49 και τα 0,7952 ευρώ αντίστοιχα. Νωρίτερα στη μετοχή της Εθνικής άλλαξε χέρια ένα πακέτο, για 2.500.000 τμχ στα 2,473 ευρώ, συνολικής αξίας 6.180.000 ευρώ. Ακολούθησαν, ένα μικρότερο για 143.000 τμχ στα 2,494 και ένα για 300.000 τμχ της Alpha Bank στα 1,1455 ευρώ.

Πακέτα αλλαγής χεριών ή κορύφωσης, η απάντηση θα δοθεί στη συνέχεια με γνώμονα και την ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου. Αυλαία, αύριο, με Πειραιώς, με τον Γιώργο Α. Σαββάκη, νωρίτερα, να αναλύει την έκθεση της S&P για το πως είδε τα stress tests των εγχώριων ομίλων.

Ωστόσο θα πρέπει να σταθούμε, στο ότι το Ισραήλ ετοιμάζει καραντίνα για όσους επιστρέφουν (και) από Ελλάδα, καθώς θα είναι το δεύτερο "χτύπημα" μετά το ηχηρό του CDC των ΗΠΑ. Σηματωρός μας, σε ανάλογες περιπτώσεις η μετοχή της Aegean- μέχρι τώρα σταθερή- στα 5,23 ευρώ.

Συναλλακτικά στην τρίτη θέση, της σχετικής κατάταξης, η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, σε νέα άνοδο (στα 1,45 με 3,57%) με την Πένυ Κούτρα να μας ενημερώνει για τη συμμετοχή της Greenhill στην αμκ, και τις πληροφορίες περί ζήτησης τίτλων και από αυτούς που, ενδεχομένως, να μην διατεθούν.

Ομως, για τους traders η έκπληξη έρχεται από τις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα μέσω δικαστικής απόφασης που δικαιώνει την διοίκηση της Intralot (στο μείζον θέμα της ανταλλαγής ομολογιών).

Στα 0,38 ευρώ, με 19,50% , συναλλαγές 672.000 τμχ και εντολή αγοράς στο limit up.

Στις 62/51 η σχέση ανοδικών/πτωτικών με 53 μετοχές χωρίς μεταβολή, νωρίτερα στις 15.15' σε μία αν μη τι άλλο, αρκετά πιο ενδιαφέρουσα- σε σχέση με προηγούμενες- συνεδρίαση.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v