Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελαφρύ προβάδισμα για τους πωλητές στο Χρηματιστήριο

Στη ζώνη των 890 μονάδων κινείται ο Γενικός Δείκτης καθώς οι πωλητές έχουν το προβάδισμα. Διαφοροποίηση στη μεσαία κεφαλαιοποίηση όπου εκδηλώνεται αγοραστικό ενδιαφέρον σε συγκεκριμένους τίτλους. Σε χαμηλά επίπεδα οι συναλλαγές.

Ελαφρύ προβάδισμα για τους πωλητές στο Χρηματιστήριο

Γεωπολιτικές ανησυχίες και οικονομία ρίχνουν τα ευρωπαϊκά, με απώλειες η πρώτη ώρα συνεδρίασης και για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Στο επίκεντρο οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν, όπως και οι χαμηλότερες προβλέψεις για το λιανεμπόριο της Κίνας, με συνέπεια την διόρθωση του DAX έως τις 15.871 μονάδες. Είχε προηγηθεί, την τελευταία εβδομάδα η καταγραφή νέου υψηλού, για το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Στα καθ' ημάς, με πωλήσεις ξεκίνησε η συνεδρίαση, με περιορισμένες εντολές σε τραπεζικές και blue chips, ακόμη πιο περιορισμένη όμως ήταν η ανταπόκριση των αγοραστών. Εως τις 890 η αρχική κλίση, για τον ΓΔ, με συναλλαγές 1,2 εκατ. για να ακολουθήσουν άλλα 2,8 εκατ. στα χαμηλά, συμπληρώνοντας την πρώτη ώρα.

Χωρίς προσυμφωνημένες συναλλαγές και με, ακόμη μία, ημέρα αυξημένων συναλλαγών για τη μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, στα 4 εκατ. ο τζίρος με Lamda Development, Alpha Bank, ETE, Jumbo, OTE να ακολουθούν με πωλητές. Και Mytilineos, ΔΕΗ με αγοραστές σε μία υπέρ των πωλητών ελαφρά υπερίσχυση δυνάμεων.

Στις 34 οι μετοχές με θετικό πρόσημο, στις 52 με αρνητικό, με το stock picking να παραμένει μονόδρομος για τους επενδυτές. Coca Cola/hbc, Sarantis, ElvalHalcor επίσης με εντολές αγοράς, με το 0,32% στα 31,50 ευρώ της πρώτης να κρατά τον FTSE25, πάνω από τις 2.130 μονάδες.

Κόντρα στην αγορά και τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση η μεσαία, για ακόμη μία συνεδρίαση. Δεικτοβαρείς μετοχές του FTMidCap, όπως Πλαστικά Θράκης, Autohellas, Τεχνική Ολυμπιακή, Fourlis, Profile, Intrakat, ΕΛΤΟΝ, Ευρωπαϊκή Πίστη διαμορφώνονται με θετικό πρόσημο.

Μεγαλύτερη άνοδος, για τη μετοχή της Attica Συμμετοχών, στα 1,04 (4,42%).

Στο εύρος των 0,0402-0,042 το Phoenix Vega Mezz (ΦΒΜΕΖΖ) και σήμερα με μεταβλητότητα, που διευκολύνει τις intraday/trading συναλλαγές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v