Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Εκαναν την ρελάνς οι αγοραστές

Το αρνητικό πρόσημο στις αρχές της συνεδρίασης μετατράπηκε σε μικρή άνοδο στο κλείσιμο. Κερδισμένες ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ. Μεικτή εικόνα στις τράπεζες με τους πωλητές να επικρατούν στην Πειραιώς. Στα 28,4 εκατ. οι συναλλαγές.

Χρηματιστήριο: Εκαναν την ρελάνς οι αγοραστές

Το κινέζικο "φρένο" στην Wall Street, η διόρθωση στα ευρωπαϊκά δεν στάθηκαν εμπόδια για τους αγοραστές να κάνουν δικό τους το "κλείσιμο" στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σε μία συνεδρίαση, που σε Φρανκφούρτη, Παρίσι οι πωλητές είχαν τον κύριο λόγο- με αφορμή στοιχεία της οικονομίας της Κίνας και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν- στην Αθήνα οι επενδυτές κατάφεραν να διαχειριστούν την κατάσταση, με αποτέλεσμα η αρχική διόρθωση, για τον Γενικό Δείκτη, να μην εκταθεί χαμηλότερα των 886 μονάδων.

Τελικές τιμές, για τον ΓΔ στις 898,90 (0,40%), τον ΔΤΡ στις 551,80 (-0,07%), τον FTSE25 στις 2.155,65 (0,455%).

Με χαμηλό στις 889,98 μονάδες (με διπλό πυθμένα στις 10.56' και 11.43' ) η όποια προσφορά απορροφήθηκε με αποτέλεσμα οι εντολές να ανέβουν, σταδιακά, έως τις 899,07 μονάδες.

Προς το τελευταίο 10' με συναλλαγές 4,5 εκατ. "τραβήχτηκαν" υψηλότερα μετοχές του δείκτη.

Πρωτίστως η διαφύλαξη των 886 μονάδων ξαναδίνει μικρό πλεονέκτημα στους αγοραστές, εν όψει και της λήξης της απλής σειράς μηνός Αυγούστου, στα Παράγωγα, την Παρασκευή.

Με θετικό πρόσημο, στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, για την δεικτοβαρή Coca Cola/hbc ο δείκτης FTSE25 δεν διόρθωσε χαμηλότερα των 2.130 (χαμηλό στις 2.131,44 μονάδες), για τον ΟΤΕ (από τις 12.00' ) και για την Alpha Bank (το τελευταίο 20') οι long έδειξαν, πως έχουν δυνατότητες να "γυρίσουν" την αγορά. Με τις 905 ως πρώτη αντίσταση, για τον ΓΔ.

Προς το τέλος της συνεδρίασης, οι αγοραστές ενίσχυσαν τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα οι πρώτες 5 με βάση συναλλαγές/τζίρο να διαμορφωθούν με θετικό πρόσημο.

Alpha Bank, OTE, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Mytilineos και ΔΕΗ όλες με αγοραστές, και μάλιστα σε ΟΤΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ σε "τοπικά υψηλές τιμές", στα 15,94 και 1,535 ευρώ αντίστοιχα.

Με λίγα πακέτα, χαμηλής αξίας συναλλαγών, ο τζίρος κυμάνθηκε στα μεγέθη της Παρασεκυής, για ακόμη μία συνεδρίαση, μάλιστα, σε μετοχές από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση (Intracom, Fourlis, Πλαστικά Θράκης, Cenergy, Ικτίνος) ενώ αυξημένη δραστηριότητα σημειώθηκε και για τίτλους, όπως Intralot, Attica Συμμετοχών που αντέδρασαν με διψήφιο ποσοστό, στα 0,49 και 1,105 αντίστοιχα.

Τελικός απολογισμός, με την "ψαλίδα" ανοδικών/πτωτικών να περιορίζεται, στα τελευταία 10-15' η συνεδρίαση μπορεί να μην προσφέρθηκε τόσο για επενδυτικού χαρακτήρα κινήσεις πλην όμως χαρακτηρίστηκε, και πάλι, από ευκαιρίες για intraday, εντολές trading, λήψη θέσεων στα Παράγωγα, και stock picking με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Πέριξ των 550 μονάδων, για τον ΔΤΡ με "τοπικό υψηλό" στις 552,06 ο κλάδος μένει- προσώρας- εκτός παιδιάς.
Ωστόσο, για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση διαφοροποιήθηκε η μετοχή της Alpha Bank με premium έναντι των Eurobank, Πειραιώς και Εθνική.

Για τον κλάδο, με επικέντρωση στην Alpha Bank αναφερθήκαμε, από νωρίς, στον Εκηβόλο.

Με θετικό πρόσημο, και σήμερα, για τον FTMidCap, καθώς σε βαριά χαρτιά της κατηγορίας- Quest, Intracom, Πλαστικά Θράκης, Autohellas, BriQ, Τεχνική Ολυμπιακή, Fourlis, Cenergy, IntraKat, Πλαίσιο
κυριάρχησαν οι αγοραστές.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v