Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανέρχονται οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Το ορόσημο των 900 μονάδων προσεγγίζει με σημαντικά κέρδη ο Γενικός Δείκτης, με συντονισμένη άνοδο για τράπεζες και blue chips. Σε θέση οδηγού ο τραπεζικός κλάδος, νέα υψηλά για ΟΤΕ, ξεχωρίζει ανοδικά η ΔΕΗ.

Επανέρχονται οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο

Επιστρέφουν οι εκδρομείς, επανακάμπτουν οι αγοραστές στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με θετικό πρόσημο για DAX σε Φρανκφούρτη και futures στη Νέα Υόρκη, και στην Αθήνα -επιτέλους- μία συνεδρίαση με σχετικό «νεύρο».

Επάνοδος των long, επαναπροσέγγιση της περιοχής των 900 μονάδων, σε μία συνεδρίαση που ξεκίνησε με ενθαρρυντικές ενδείξεις και εξελίσσεται με καλύτερες.

Και αν όχι τόσο συναλλακτικά, όσο από την πλευρά της σύνθεσης των αγοραστών, των εντολών σε υψηλότερες τιμές για αρκετά blue chips, της αφύπνισης άλλων συνδυαστικά με την αντίδραση των τραπεζικών και τη συνεχιζόμενη μόχλευση σε χαρτιά της μεσαίας-χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης.

Εξαρχής είχαμε εστιάσει στην πιθανότητα αντίδρασης των τραπεζικών μετοχών, όπως και της επιβεβαίωσης συγκεκριμένων σηματωρών, εξέλιξη που -μέχρι τώρα- βγαίνει στο ταμπλό.

Στις 542,02 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με 2,21% και συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές σε Alpha Bank και Εθνική.

Μοχλός ο τραπεζικός, οδηγός κυρίως η Αlpha Bank, δευτερευόντως η Πειραιώς, πλην όμως η ενεργή παρουσία των «ισχυρών χεριών» αποτυπώνεται στην υπεραπόδοση για τη μετοχή της ΔΕΗ (έως τα 9,735), τα νέα υψηλά για τον τίτλο του ΟΤΕ (στα 16,20), τις αγορές σε Mytilineos (15,78), Jumbo (13,14), ΟΠΑΠ (12,26), Viohalco (4,46), Coca Cola (31,05), Motor Oil (13,45), TITAN (16,04), ElvalHalcor (1,898) κ.α., με ενδεικτικό το γεγονός πως από τις 21+4 μετοχές του δείκτη, ουδεμία είναι με αρνητικό πρόσημο.

Ανάλογη εικόνα και για τις μετοχές του FTSEMidCap, καθώς με πωλητές είναι μόλις δύο (ΚΡΙ-ΚΡΙ, Quest) και σε αυτές έως 0,47% χαμηλότερα.

Αντιθέτως υπεραποδίδουν BriQ (2,33), ΕΛΤΟΝ (1,875), Τεχνική Ολυμπιακή (1,82), Ευρωπαϊκή Πίστη (4,99), Cenergy (2,44) κ.α.

Στις 92/22 η σχέση ανοδικών/πτωτικών λίγο μετά τις 15:00, με τζίρο 21,4 εκατ.

Και σε συνεχή ροή/παρακολούθηση από τον Εκηβόλο.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v