Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Στις τράπεζες το «κλειδί» της τάσης

Προσδοκίες για θετικό ξεκίνημα αυτή την εβδομάδα, με βοήθειες και από το διεθνές περιβάλλον. Η προσοχή και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, που αναδεικνύεται σε πρωταγωνιστή του φετινού καλοκαιριού στο εγχώριο χρηματιστήριο.

Χρηματιστήριο: Στις τράπεζες το «κλειδί» της τάσης

Ανοδικά οι αγορές της Ασίας, από τις 15.808 μονάδες για τον DAX στη Φρανκφούρτη και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι πωλητές μπορεί να έχουν τον «αέρα» της τελευταίας εβδομάδας αλλά με τους αγοραστές να προσβλέπουν σε αντίδραση.

Από τις 883,11 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, από τις 2.110,21 για τον FTSE25, από τις 1.472,32 για τον FTMid Cap και από τις 530,75 μονάδες για τον Δείκτη Τραπεζών. Στον τελευταίο η προσοχή (κυρίως) των βραχυπρόθεσμων, ειδικότερα στην Πειραιώς και δευτερευόντως σε Alpha Bank, Eurobank.

Για τη μεν Πειραιώς, με αφορμή την αναβάθμισή της (στον δείκτη FTSE Russell), για τις δε Αlpha Bank και Eurobank, λόγω της επικείμενης ανακοίνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου (πρώτου εξαμήνου) την Πέμπτη και προσεχή Τρίτη.

Στο 1,381 ευρώ, με αγοραστές έως 2,45% υψηλότερα, με συναλλαγές 1,27 εκατ. τμχ. για τη μετοχή της Πειραιώς, την Παρασκευή. Στο 1,09 (-0,86%) η Αlpha Bank, στο 0,78 (-0,03%) η Eurobank.

Χρηματιστηριακοί αναλυτές θεωρούν πιθανό ένα ανοδικό «άνοιγμα», με εντολές (και) intraday/trading στη μετοχή της Πειραιώς. Εάν η τάση επιβεβαιωθεί στα πρώτα 15'-30', τότε στη συνέχεια δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί η υπέρβαση των 540 μονάδων για τον ΔΤΡ.

Με αυτή την προϋπόθεση, οι long θα επιχειρήσουν να «ανέβουν» και σε ΟΤΕ (15,98), Jumbo (12,95), Mytilineos (15,50) και σε κάποια/ες εκ των ΟΠΑΠ (12,16), ΔΕΗ (9,33), Τέρνα Ενεργειακή (11,62) κ.α.

Μερίδιο «μόχλευσης» θα έχει -για ακόμη μία συνεδρίαση- η μεσαία κεφαλαιοποίηση, με γνώμονα την αναδιάταξη των δεικτών (FTSE/Russell), με Entersoft, EpsilonNet εντός και Πλαστικά Θράκης, ΚΡΙ-ΚΡΙ, MIG και Attica Bank εκτός των microcaps.

Στα υπόψη και η ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών, που εκτός των Αlpha Bank, Eurobank, περιλαμβάνει και ομίλους της μεγάλης κατηγορίας. Με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των μεγεθών από τα Ελληνικά Πετρέλαια, λόγω των πιέσεων που δέχεται ο κλάδος διύλισης.

Συνεπώς, προσοχή σε τραπεζικά χαρτιά, «μετράμε» την Πειραιώς και αναμένουμε αποσαφήνιση της τάσης, από το πρώτο ημίωρο και μετά.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v