Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπέρβαση των 900 μονάδων στο Χρηματιστήριο

Συνεχίζει ανοδικά ο Γενικός Δείκτης, με υποτονικές συναλλαγές. Κέρδη για ΔΕΗ, Alpha Bank, Πειραιώς και ΓΕΚ Τέρνα. Η ΕΛΛΑΚΤΩΡ μόνη μετοχή του FTSE 25 στην οποία επικρατούν οι πωλητές. Η εικόνα στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Υπέρβαση των 900 μονάδων στο Χρηματιστήριο

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά, επαναφορά για τον Γενικό Δείκτη υψηλότερα των 900 μονάδων στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Στην περιοχή των 15.900 μονάδων για τον DAX, στο «πράσινο» τα futures για τον S&P 500 και με αυτά εκτός, στα καθ' ημάς οι αγοραστές αξιοποιούν το πλεονέκτημα που απέκτησαν στη χθεσινή συνεδρίαση.

Από την προσυνεδρίαση πέρασαν εντολές αγοράς σε μετοχές του δείκτη, με αποτέλεσμα το «άνοιγμα» από τις 899,24 και με προσεκτικές κινήσεις, στη συνέχεια, η εξέλιξη της αντίδρασης προς τις 905 μονάδες. Για όσους παρακολουθούν (και) τεχνικά την αγορά, για τον ΓΔ στη ζώνη των 905-910 μονάδων είναι διαμορφωμένη περιοχή αντίστασης, ένα σκαλί/εμπόδιο στην προσπάθεια των αγοραστών για συνέχιση προς τις 920 μονάδες.

Ενα ένα βήμα, όμως, καθώς στην αγορά δεν τοποθετείται -ακόμη- νέο χρήμα, που πρακτικά σημαίνει πως με τα 40 εκατ. των τελευταίων ημερών επιχειρείται αυτή η προσπάθεια από τους αγοραστές. Μία κατ' αρχάς ένδειξη για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις θα ήταν λ.χ. η σταδιακή ενίσχυση του τζίρου, να πιάσει και πάλι τα 50 εκατ. ευρώ.

Προσώρας, σε μετοχές των ΟΤΕ, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, ΔΕΗ, Mytilineos, ΟΠΑΠ η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα, με διαφοροποιό στοιχείο την ενίσχυσή της για τραπεζικά χαρτιά. Μένει να φανεί, εάν στην προσπάθεια των long μπορούν να συμβάλουν οι τραπεζικές, με τον ΔΤΡ στις 545 μονάδες και αγορές σε Eurobank (0,788), Alpha Bank (1,136), Πειραιώς (1,393) και Εθνική (2,379).

Παραμένει η προσοχή στη μετοχή του ΟΤΕ, με νέα άνοδο έως τα 16,49 ευρώ -νέο υψηλό-, περιοχή όπου ενεργοποιήθηκαν λίγες πωλήσεις. Με μεταβολή 10,03% σε διάστημα μηνός και σε νέα υψηλά, εύλογα ορισμένοι να δοκιμάσουν να κατοχυρώσουν μέρος των κερδών τους.

Εως τα 9,90 οι εντολές για τη μετοχή της ΔΕΗ, όλο και εγγύτερα στην κορυφή των 9,915 ευρώ, με στόχευση την υπέρβαση των 10 ευρώ.

Εντολές έως τα 15,91 στη μετοχή της Mytilineos, επίσης με στόχευση την υπέρβαση των 16 ευρώ και τη δοκιμή καταγραφής νέων ιστορικών υψηλών.

Ενδεικτικό πως στις 11:10 στις 23 από τις μετοχές του FTSE25 υπερίσχυαν οι αγοραστές. Στο ίδιο διάστημα, στις 14 από τις 20 του FTMidCap υπερτερούσαν οι αγοραστές, ενώ στις 68/17 διαμορφωνόταν η σχέση ανοδικών/πτωτικών. Με την αξία συναλλαγών στα 4,2 εκατ. και μεγαλύτερη μεταβολή για τίτλους των Intrakat, ΓΕΒΚΑ, Unibios, AVE, Alumil, Τεχνική Ολυμπιακή (με νέο υψηλό στο 1,838 ευρώ).

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v