Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μάχη για ανατροπή του καθοδικού ρεύματος

Το γύρισμα σε θετικό έδαφος θέλει να κρατήσει η αγορά, μετά την αναστροφή του ΓΔ από το χαμηλό ημέρας. Σταδιακή ενεργοποίηση αγοραστών, σε διακύμανση «τύπου V». Οδηγοί, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Motor Oil, Mytilineos. Χαμηλά κινείται η αξία των συναλλαγών.

Χρηματιστήριο: Μάχη για ανατροπή του καθοδικού ρεύματος

Περιορίζονται οι απώλειες στα ευρωπαϊκά, από τις 4.277 μονάδες, με μικρές απώλειες τα futures του S&P500 και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γενικός Δείκτης επανακάμπτει προς τις 866 μονάδες.

Σχεδόν μηδενίζονται οι αρχικές απώλειες, που για τον ΓΔ είχαν φτάσει έως τις 853,87 μονάδες, καθώς «ουρά» πωλήσεων από τη χθεσινή μεταφέρθηκε στη σημερινή συνεδρίαση, με συνέπεια, στο πρώτο ημίωρο να καταγραφεί το «χαμηλό ημέρας».

Σταδιακή επανενεργοποίηση αγοραστών, με αποτέλεσμα την ανάκτηση 12-13 μονάδων, σε διακύμανση τύπου V, με την αξία συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 20 εκατ. λίγο μετά τις 13:30.

Από τις 2.065,80 στις 2.097 μονάδες, νωρίτερα, ο FTSE25, με τις 2.070 να λειτουργούν ως σημείο αναφοράς (σχετική «μέτρηση» από νωρίς στον Εκηβόλο).

Από τις 534,61 στις 545 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με την Alpha Bank να έχει τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα.

Ωστόσο, στις πρώτες 4 θέσεις είναι ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Motor Oil, Mytilineos με καρέ αγοραστών, ένδειξη πως «ισχυρά χέρια» έχουν ενεργοποιηθεί από χαμηλότερες τιμές. Αναλυτικά, από τα 13,10 ευρώ στη μετοχή του ΟΠΑΠ, από τα 8,05 στη ΔΕΗ, από τα 13,11 στη ΜΟΗ και από τα 13,75 ευρώ στον τίτλο της Mytilineos.

Ειδικότερα, για τον ΟΠΑΠ η διαγραμματική απεικόνισή του τείνει σε long, με τα 12,85 για στήριξη και τα 13,10 αντίσταση.

Από κοινού με τον ΟΤΕ λειτουργούν -σε αυτή τη φάση της αγοράς- υποστηρικτικά προς τους long,
όπως και η Coca Cola/HBC που δίνει ενδείξεις αναστροφής.

Συνδυάζοντας την αντίδραση συγκεκριμένων blue chips, με την προσπάθεια «γυρίσματος» mid caps-σηματωρών, όπως λ.χ. της Intracom, μπορεί να ειπωθεί -χωρίς πλήρη επιβεβαίωση ακόμη- ότι η ευρύτερη περιοχή τιμών των 850 για τον ΓΔ και των 2.070 μονάδων θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως σημεία αναφοράς, κατ' αρχάς βραχυπρόθεσμα.

Βελτιωμένη, εν μέρει, η ευρύτερη εικόνα και για μετοχές της μεσαίας-χαμηλότερης κατηγορίας, με τον FTMidCap να ανακάμπτει προς τις 1.392 μονάδες.

Σε μετοχές των Cenergy, Intracom, Quest, Πλαίσιο, Autohellas κ.α. επανέρχονται οι αγοραστές, επιφυλακτικά μεν, ευδιάκριτα δε.

Στις 50/53 και η σχέση ανοδικών/πτωτικών, σε επίσης μία σταδιακή επάνοδο των long σε μετοχές των Medicon, ΣΙΔΜΑ, Attica Bank, Attica Συμμετοχών, Ιατρικό Αθηνών κ.α.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v