Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Με ΔΕΗ η επιχείρηση αντίδρασης

Κίνηση προς τις 875 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη, παρά τη μικρή πτώση στην Ευρώπη. Κέρδη για τραπεζικές μετοχές, ξεχωρίζει με άνοδο άνω του 2% η ΔΕΗ. Υπεραποδίδει και η Intracom από τα mid caps.

Χρηματιστήριο: Με ΔΕΗ η επιχείρηση αντίδρασης

Με μικρές απώλειες για τη Φρανκφούρτη, με προσπάθεια αντίδρασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Με περιορισμένες πωλήσεις η αρχή της συνεδρίασης, με συνέπεια τη διολίσθηση για τον Γενικό Δείκτη προς τις 868,71 μονάδες αλλά με άμεση ενεργοποίηση αγοραστών, με αποτέλεσμα την επαναφορά προς τις 875 μονάδες.

Με συναλλαγές αξίας 3,7 εκατ. στα πρώτα 30', εστιασμένες σε τίτλους των ΔΕΗ, Intracom, Alpha Bank, ETE, Motor Oil, Mytilineos, Eurobank, ΟΠΑΠ, Aegean, ΟΠΑΠ κ.α., σε όλες με μικρότερο ή μεγαλύτερο πλεονέκτημα των αγοραστών.

Εύλογα στο επίκεντρο η μετοχή της ΔΕΗ, με συναλλαγές στα 8,45-8,73 ευρώ, ενισχύοντας την εκτίμηση αναλυτών πως η αμκ θα έχει ως σημείο αναφοράς τα -τουλάχιστον- 8 ευρώ. Οι αυξημένες συναλλαγές επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον και βραχυπρόθεσμων αλλά και επενδυτών, καθιστώντας την Επιχείρηση ως έναν από τους σημαντικούς ρυθμιστές για τη συνέχεια. Θυμίζοντας ότι η έκτακτη γενική συνέλευση έχει οριστεί για τις 10 του μηνός.

Ενθαρρυντική και η εικόνα για την Alpha Βank, στο 1,115 ευρώ, ενώ η ισχυρή αντίδραση για μία από τις σηματωρούς των mid caps, την Intracom, προφανώς και λειτουργεί υπέρ των long. Στα 2,065 ευρώ με ιδιαίτερα αυξημένες συναλλαγές, από τις πρώτες κιόλας εντολές.

Στην περιοχή των 2.122 ο FTSE25, στις 550 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών.

Με τη σχέση ανοδικών/πτωτικών στις 64/25 και με τζίρο 5,1 εκατ. στα πρώτα 45' της συνεδρίασης, η κατ' αρχάς ένδειξη είναι ενθαρρυντική για τους αγοραστές.

 

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v