Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χρηματιστήριο: Μάχες αγοραστών - πωλητών στις 870 μονάδες

Περιορίζεται η αρχική ανοδική αντίδραση για τον Γενικό Δείκτη, που ωστόσο διατηρεί το θετικό πρόσημο. Σταθεροποιητικά οι τράπεζες, ανοδική κίνηση για ΔΕΗ, ξεχωρίζουν και Lamda, Τιτάν. Πιέζεται χαμηλότερα η Jumbo.

Χρηματιστήριο: Μάχες αγοραστών - πωλητών στις 870 μονάδες

Οριακές απώλειες στη Φρανκφούρτη, παραμένουν στο «κόκκινο» τα futures στη Νέα Υόρκη.

Και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, δυνάμεις αντίρροπες πωλητών vs αγοραστών, όπως τα στοιχεία προϋπολογισμού (με ανάπτυξη 10,8% στην 2ετία) αλλά και «έκρηξη» 40% στην τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Σταθερό το μικρό προβάδισμα των αγοραστών μετά τα πρώτα 5', οπότε και δοκιμάστηκε/επιβεβαιώθηκε η περιοχή των 865-870 μονάδων, με τις εντολές να επικεντρώνονται σε ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, EpsilonNet, Alpha Bank, OTE, Intracom, Mytilineos, ETE, Lamda Development, Eurobank, TITAN, Motor Oil κ.α., με ικανοποιητική διασπορά σε blue chips και σηματωρούς των mid caps.

Στις 2.112 μονάδες για τον FTSE25, στις 546 για τον ΔΤΡ και στις 1.413 μονάδες για τον FTMidCap.

Συναλλαγές μάλλον μέτριες, λιγότερες από τον ημερήσιο μέσο όρο της τελευταίας εβδομάδας, με την επενδυτική κοινότητα να περιορίζεται σε λίγα ξένα funds και μερικές εκατοντάδες εγχώριων θεσμικών, επαγγελματιών.

Με αυτά πορευόμεθα, καθώς χωρίς ουσιαστική ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, η διακύμανση για βασικούς δείκτες είναι περίπου προδιαγεγραμμένη. Σε στενό εύρος, με τα stops και για long και για short θέσεις να έχουν στενέψει/περιοριστεί μεταξύ 910-860 μονάδων.

Στα 13,54 η μετοχή του ΟΠΑΠ, στα 8,50 της ΔΕΗ, με πωλήσεις από το αρχικό υψηλό των 8,74 ευρώ, με ενεργοποίηση λίγο μετά τις 13:50 ισχυρές short θέσεις, στα 16,10 ευρώ η μετοχή της EpsilonNet με δύο πακέτα των 50.000 στα 16 ευρώ να αλλάζουν χέρια μεταξύ θεσμικών.

Στο 1,105 με μικρό πλεονέκτημα των πωλητών για την Alpha Βank, στα 16,17 για τον ΟΤΕ και στα 2,075 (6,65%) για την Intracom.

ETE, TITAN, Lamda Development, Cenergy κ.α. μεταξύ των 57 μετοχών με θετική μεταβολή.

Για 53 μετοχές σημειώνονται μικρότερες ή μεγαλύτερες απώλειες, με Μπήτρο, ΣΙΔΜΑ, Intralot, Frigoglass, Ιατρικό Αθηνών στις πρώτες θέσεις της σχετικής κατάταξης.

Στα 17,9 εκατ. η αξία συναλλαγών, στις 14:00.

Y. Γ. Σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, δυο πακέτα στην Epsilon Net αφορούν είσοδο ξένων θεσμικών επενδυτών.

Μιχαήλ Γελαντάλις [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v